div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

AMD Radeon RX 470 tanıtıldı

- Advertisement -

Polaris mimari tabanlı Radeon RX ailesinin yeni üyesi RX 470 duyuruldu.

AMD geçtiğimiz Haziran ayında ilkini RX 480 ile tanıttığı Radeon RX serisinin ikinci üyesi Radeon RX 470’in dünya genelinde satışa sunulduğunu duyurdu. AMD’nin yeni devrimsel Polaris mimarisi temel alınarak geliştirilen RX 470, 229$’dan başlayan fiyat etiketi ile çok daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap edecek.

Gerçek eş zamansız gölgelendiriciler ile donatılmış, HDR monitörler için destek sunan RX 470 düşük ek yüklü API’lar için en baştan tasarlandı. Yüksek çözünürlükte, muhteşem grafikler ile düşük güç tüketimi ve akıcı bir oyun deneyimi vaat eden RX 470 hakkında detaylı bilgilere AMD’nin yeni oyun odaklı içerik portal, Radeon.com üzerinden ulaşılabilir.

Radeon RX 470, 32 işlem birimi, 2048 akış işlemcisi ve 4.9 teraflops’a kadar işlem gücü ve sadece 120 watt güç tüketimi ile önceli nesle kıyasla performans bakımından önemli bir artış getiriyor. RX 470 bu özellikleri ile birçok güncel oyunda ultra ayarlarda 60 fps üzeri performans sağlıyor.

342

Radeon RX 470 özellikleri
Oyuncular için optimizasyon – Gücünü eş zamansız gölgelendiriciler ve geliştirilmiş geometri motoru ile donatılmış 4. Nesil Graphics Core Next (GCM) mimarisinden alan RX 470, DirectX 12 ve Vulkan destekli oyunlar ve eSporlarda yüksek çözünürlükte akıcı oyun performansı sağlıyor.

14nm FinFET üretim teknolojisi için optimize edilmiş yeni Radeon RX 470 grafik kartı daha düşük güç tüketim gereksinimli çözümlerinde ve yüksek performans vaat ediyor. Bu sayede daha küçük form faktörlü çözümlerde yüksek oyun performansı elde edilebiliyor.

- Advertisement -

Polaris mimari tabanlı RX 470’in özel olduğu kadar ona eşlik eden yazılım da aynı şekilde özel. Radeon Software sürücüleri kutudan çıktığı andan itibaren kullanıcıların donanımlarından en üstün performansı almaları için tasarlandı. Her saatin ve voltajın üzerinde kontrol sağlayarak, yazılıma yeni eklenen özellikler sayesinde artık kullanıcılar sistemlerini yeni performans seviyeleri için özelleştirebiliyorlar.

AMD taşıması kolay ancak oyun oynayacak kadar güçlü olmayan dizüstü bilgisayarları sahip kullanıcıları için sunduğu AMD XConnect teknolojisi ile Thunderbolt 3 eGFX kutusu ile bilgisayarlara harici grafik kartı takılmasına olanak sağlıyor.

Radeon RX 470 ülkemizde Ağustos ayı içerisinde satışa sunulacak.

3242

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler