div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

BKM Express.Dark Passage, Türkiye Büyük Finali’nde!

- Advertisement -

BKM Express’in ana sponsoru olduğu Dark Passage’ın League of Legends takımı Türkiye Büyük Finali’ne katılmaya hak kazandı. “BKM Express.Dark Passage” takımı 13 Ağustos’ta gerçekleşecek büyük finalde mücadele edecek.

Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express, Türkiye’nin en köklü elektronik spor kulüplerinden Dark Passage’ın League of Legends (LoL) takımının ana sponsoru oldu. Sponsorluk kapsamında Dark Passage kulübü, League of Legends turnuvalarında “BKM Express.Dark Passage” adıyla mücadele ederken, takım formalarında BKM Express logosu yer alacak.

eSpor’un günden güne yaygınlaştığı Türkiye’de, 2015 yılında eSpor alanında dağıtılan toplam ödül miktarının ortalama 1,5 milyon TL, lisanslı eSporcu sayısının 4 binin üzerinde olduğu, amatör eSpor takım sayısının ise 14 bini aştığı görülüyor. 2016 yılı itibariyle bu sayı artmaya devam ediyor. 10 yılı aşkın geçmişiyle Türkiye elektronik spor kulüpleri arasında önemli bir yere sahip olan Dark Passage ise 20’den fazla oyuncusuyla League of Legends’ın yanı sıra dört farklı oyunda daha mücadele ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan BKM Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu şunları söyledi: “Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express ile Türkiye’de hızla gelişen eSpora destek vermeyi amaçladık. Rakamlar da bize Türkiye’nin oyun sektöründe büyüyen bir ekonomi olduğunu gösteriyor. Ödeme sistemlerinin eSpor alanında oyuncular için taşıdığı önemin bilincindeyiz. Dijital teknolojilerle iç içe yaşayan genç nüfusumuzun elektronik sporlara yatkınlığı ışığında eSpor meraklısı kitlelerin tıpkı internet ve mobil ödemelerde olduğu gibi eSporda da hız ve kalite talep ettiklerinin farkındayız. Bu güzel sporun hem oyuncularına hem de izleyicilerine BKM Express’in sunduğu güvenli, hızlı ve kolay ödeme çözümlerini tanıtmayı hedefliyoruz.”

eSpor Olimpik Spor olma yolunda
Sanal ortamlarda icra edilen, geleneksel sporlara göre ekipman ve tesis anlamında finansal olarak daha avantajlı olan, dünyanın her bölgesinde takım ya da bireysel olarak icra edilebilen eSpor’un gelişimi sürüyor. Güney Kore merkezli Uluslararası eSpor Federasyonu, şubat ayında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne başvurarak eSpor’un Olimpiyatlara dâhil olmasına dair bilgi talep etmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise 2016’nın aralık ayında başvuru süreçlerinin başlayacağı yanıtını verdi. eSpor’un gelecekte bir Olimpik Spor olacağını düşünenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Birleşik Krallık Hükümeti tarafından desteklenen Uluslararası E-Oyun Komitesi ise 15-16 Ağustos tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde eSporu dünyaya tanıtmayı amaçlayan bir turnuva düzenleyecek. Turnuvaya Britanya, Kanada, ABD ve Brezilya’dan takımlar katılacak.

BKM Express.Dark Passage
Dark Passage League of Legends takımı 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye Büyük Finali Şampiyonu olmuş ve pek çok Kış Mevsimi ve Bahar Mevsimi finallerinde büyük başarılar göstermiştir. BKM Express.Dark Passage takımı şimdi de 13 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Türkiye Büyük Finali’nde yarışacak. BKM Express ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden LoL Türkiye Büyük Finali için yarışmalar düzenleyerek, takipçilerine bilet hediye edecek.

BKM Express.Dark Passage LoL Takımı Kadrosu:
Kaan ”Elwind” Atıcı – Üst Koridor

Andrei “Xerxe” Dragomir – Ormancı

Rasmus “Caps” Winther – Orta Koridor

Berkay ” Zeitnot ” Aşıkuzun – Nişancı
Burak “Rogu” Eryol – Destek
Şükrü “Lelouch” Şentürk – Koç

- Advertisement -

BKM_Dark_Passage

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler