div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Amazon’dan bedava oyun motoru: Lumberyard

- Advertisement -

Amazon’dan indie geliştiricilere müjde! Rakipleri Unreal Engine 4 ve CryEngine 3’ün aksine herhangi bir bedel talep etmeyen Lumberyard artık indirilebilir durumda.

CryEngine’i temel alan Lumberyard sadece PC değil, yeni nesil konsollar, yani PlayStation 4 ve Xbox One desteğine de sahip. Kısaca burada geliştirdiğiniz her türlü içeriği, sadece platforma göre düzenleyip uygun şekilde compile ederek uyumlu hale getirebiliyorsunuz. Bununla birlikte son zamanlarda moda olan Twitch ChatPlay entegrasyonu şimdiden hazır durumda ve mobil desteği de kısa sürede gelecek gibi gözüküyor.

Lumberyard’ın ücretsiz olma durumuna gelince, eğer geliştirdiğiniz oyun için herhangi bir server altyapısı desteğine ihtiyacınız yoksa (Gerçi kendi veri merkezlerinize bağlayabiliyorsunuz.) veya tek kişilik oynanışa sahip bir içerik geliştiriyorsanız, herhangi bir bedel ödemeniz gerekmiyor.

Diğer taraftan Amazon motorun her özelliğini ücretsiz yapmamış elbette, eğer çoklu oyuncuları hedefleyen bir oyun geliştirdiyseniz Lumberyard’ın resmi olarak desteklediği Amazon Web Services (AWS)’e dahil oluyorsunuz günlük olarak her 1000 kullanıcı için 1.50$’lık bir fiyat etiketi önünüze geliyor.

CryEngine’i temel alsa da Lumberyard yolun bundan sonrasını tek başına yürüyecek ve beta sürümünü de şuradan indirebilirsiniz.

amazon_lumberyard_editor_relay

lumberyard-meadow

- Advertisement -

t69dr6cf6patwmtakmzd

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler