div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

E3’ün ‘öteki’ hit’leri!

- Advertisement -

Senenin en büyük oyun fuarı E3 iyisiyle kötüsüyle, kah beklentimizin üstüne çıkarak, kah ‘bu nasıl konferans?’ çemkirmeleri ile geride kaldı.

Uncharted 4, Fallout 4, Just Cause 3, The Last Guardian gibi oyunlar belki şovu çaldı, lakin o küçük zaman boşluklarında tanıtılıp herkese ‘vay’ çektiren küçük hitler de olmadı değil, bunların en önemlileri neymiş, gelin birlikte bakalım.

firewatch-2
[title type=”h3″]Firewatch[/title]
Yapım:Campo Santo
Dağıtım:Panic
Platform: PC, PS4, MAC, LINUX
Çıkış Tarihi: 2015
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hGfd1MwL-T4

Rüya gibi başlayıp kabusa dönen evliliğinin sonuna yaklaşmıştır Henry, nihayet büyük şehirdeki yaşamını terk etme kararı alıp Wyoming ormanlarının ortasında bir kulede yangın gözcülüğü işini kabul eder. Tam istediği gibidir, sakin, kalabalıktan uzakta bir yaşam ve bolca muhteşem doğa manzarası. 1989 yılında geçen oyun Henry’nin birkaç kampçı hergelenin ormanın ortasından gökyüzüne fırlattığı havai fişeklerin peşine düşmesi ile başlıyor. Telsizin öbür ucunda bizi yönlendiren Delilah var ve oyun çoğunlukla bu konuşmalar üzerinden ilerlemekte. Bu telsiz muhabbetleri oyun ilerledikçe ikili arasında bir yakınlığa dönüşecek mi derken Henry’nin artık alışmaya başladığı huzurlu yaşam, bazı garipliklerin ortaya çıkması ile yerini belirsizliğe bırakmaya başlıyor.

Oyun el çizimi etkisi veren muhteşem görsellere ve aşağıda görebileceğiniz oldukça etkili bir trailer’a sahip, görünüşe göre sonbahar aylarında piyasaya çıkacak, merakla bekliyoruz.

ashen
[title type=”h3″]Ashen[/title]
Yapım:ID@Xbox
Dağıtım:Microsoft
Platform: PC, ONE
Çıkış Tarihi: Belli Değil
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FMampytjYQU

Journey’i hatırlayanlarınız olacaktır, kim olduğumuzu, ne olduğumuzu, nereye çıkacağını bile bilmeden sadece ışığı takip ettiğimiz bu oyun, tek kelime kullanmadan anlattığı naif hikayesiyle unutulmazlar arasına girmişti. Microsoft’un E3’te tanıttığı Ashen ise Journey’nin karanlık bir alternatifi gibi. Güneşin olmadığı bir dünyada kendisine evim diyebileceği bir yer arayan, yüz hatları belirsiz bir gezgini oynadığımız oyun, Microsoft’un bağımsız yapımlara olan desteğini arttıracağına da işaret ediyor. Ashen’ın çıkış tarihi belli değil.

- Advertisement -

ADR1FT Screenshot 06
[title type=”h3″]Adr1ft[/title]
Yapım:Three One Zero
Dağıtım: 505 Games
Platform: PC, PS4, XONE
Çıkış Tarihi: Eylül 2015
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=j_iFq9d2VuM

Her şey 2013 yılında Microsoft Xbox One’ın ‘internete bağlı olma zorunluğununa’ karşı olan oyuncuların yaptığı eleştiriler ile başladı. Ardından firmanın kreatif direktörü Adam Orth çıkıp oyunculara ‘şikayet etmek durumu kabullenmeleri’ telkinini yapınca ortalık karıştı ve şirketten istifa etmek zorunda kalan Adam Orth şehri terkedip Güney Kaliforniya’ya taşındı. Orth, Adr1ft’te olan bitenlerin aslında o tarihlerde kendi yaşantısının mahvolmasına yol açan şeylerin bir metaforu olduğunu söylüyor.

Oyunun sanat yönetimi 2001: A Space Odyssey, kurgusu ve teması ise Gravity’den esinlenmiş durumda. Konu hakkında çok fazla detaydan bahsedebilmek mümkün değil, Journey’e benzeyen açık uçlu bir oyun ile karşı karşıyayız. Trailer’da görebileceğiniz gibi uzay yürüyüşü sırasında astronot bağlı olduğu uzay istasyonunu karşısına alıp dönüşe geçtiği sırada, nereden geldiği belli olmayan dev bir ‘uzay çöpü sağnağı’ başlıyor. Uzay istasyonunun enkazında kendimize güvenli bir yer arayacağımız oyunda bolca hayatta kalma öğelerinin de bulunmasını bekliyoruz, şurada eylül ayına ne kaldı?

Unravel_E3_Screen1.0
[title type=”h3″]Unravel[/title]
Yapım: Coldwood
Dağıtım: EA
Platform: Belli değil
Çıkış Tarihi: Belli değil
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FTHGMOhpwUc

EA’in sönük geçen basın konferansının en keyifli anlarından biri Unravel’ın oyun içi videosu oldu. Coldwood Interactive adında 14 kişilik bir ekibin yaratıcı gücü ve EA’in bütçesi ile desteklenen yapım Yarnie adında kedi benzeri, iplikte yapılma bir karakteri yönettiğimiz bir puzzle-platform oyunu. Oyundaki bulmacalarda Ori’den ve Limbo’dan esintiler görmek mümkün, keza karakterimiz de Little Big Planet benzeri bir dünyada iki boyutlu olarak hareket ediyor. Daha şimdiden Unravel’ın muhteşem gözüktüğünü söylemek mümkün, lakin ne çıkacağı platformlar, ne de çıkış tarihi konusunda en ufak bir açıklama gelmiş değil, merakla bekliyoruz.

Kürşat Zaman

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler