div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Elite: Dangerous’a CQC güncellemesi geldi!

- Advertisement -

CQC yani Close Quarter Combat güncellemesi iki gün önce geldi. 6 Ekim’de oyun aynı zamanda tüm dünyada Xbox One konsoluna çıkışını yaptı. Dikkatinizi çekerim tüm dünyada. Ancak PlayStation 4 çıkışı ne zaman yapılacak henüz bir bilgi bulunmamakta.

Close Quarter Combat, oyunun Solo Play, Private Play ya da Open Play’inden farklı olarak bir oyun modu. Oyun modu içinde 8v8 Team Deathmatch, 12 oyunculu Free-For-All ve Capture The Flag modları mevcut. Pilotların kullanabileceği gemiler ise, Sidewinder, Eagle ve F63 Condor. Bu oyun modu, oyuncunun evrendeki karakteriyle senkronizeli ancak kullanılan gemiler farklı. Kendi içerisinde rank sistemi bulunan oyun modun’da oyuncular rank yani seviye atladıkça gemiler için yeni silahlar ve geliştirmeler açarken aynı zamanda bir sonraki gemiye doğru adım adım yaklaşıyorlar. Bu güncellemeyle birlikte aynı zamanda oyunda hali hazırda varolan, Combat, Trade ve Explorer dışında, CQC Rank eklendi, yani oyunun ana modun’da oynarken sağ ekranda artık 4 farklı seviyemiz mevcut. En üst seivye 50 ve 50. seviyeye ulaştıktan sonra oyuncu kendi isteğiyle seviyesine reset atar ve açtığı tüm geliştirmeleri kaybederek en başa döner, bunun karşılığında 1 Prestij puanı kazanır ve her bir prestij puanı başına yapılan maçlardan kazanılan para artar. Prestij puanı aynı zamanda oyunun ana modun’da CD-4311917 güneş sisteminde ki Attilius Orbital istasyonunda ruhsat kazandırır. İlk Prestij puanından sonra oyuncu aynı zamanda hem CQC Championship modunda hem de ana modda isminin yanında simge kazanır.

5 Ayrı haritada oynana CQC’de gemilerin kendi içlerinde mevcut olan ekipmanlar dışında, haritada mevcut olan geçici geliştirmeleri’de alabilir. Bunlar kısa süreli olmak kaydıyla oyuncuya bazı özelliklerini arttırıyor. 4 Adet geçici booster var, ilki Hız ve oyuncuya çok kısa süreliğine hız bonusu veriyor, ikincisi shield, oyuncuya kısa süreliğine ekstra shield sağlıyor ve pilotun kendi gemisinin shieldi bu süre zarfında azalmıyor. Üçüncüsü silah yükseltici ki buda adından anlaşıldığı üzere silahınızı kısa süreliğine daha güçlü kılıyor ve sonuncusu Stealth Mode ki buda geminizi radarda görünmez kılıyor ve oyuncuların radarında görünmüyorsunuz ki, tabii ki fiziksel olarak herkes sizi görmeye devam ediyor.

Şimdilik sadece 3 adet gemiyle savaşabiliyoruz ancak bunları seviye atladıkça açılan geliştirmeler vasıtasıyla kişiselleştirebiliyoruz. Oyuna CQC dışında gelecek olan yeniliklerle alakalı olarak Frontier Development, gezegenlere inerek dolaşma, istasyonlarda dolaşma, başkalarının gemilerine binip birden fazla gerçek oyuncuyla gemi kullanma gibi özelliklerden bahsederken hiçbiri hakkında resmi açıklama yapılmadı ve bunların şimdilik sadece birer düşünce ancak ilerde gelmesi muhtemel özellikler olduğundan söz ettiler.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler