div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Fable’ın yapımcısından buraya kadar…

- Advertisement -

Pazartesi günlerinin düşkünü olmadığımız malum, özellikle de öyle veya böyle son on beş yılımızda iz bırakan bir firmanın kapatılacağı haberini aldığımız günlerde…

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, çok uzun süredir geliştirilen ve bir o kadar uzun süredir de beta aşamasını terk edemeyen Fable Legends ve oyunun yapımcısı Lionhead Studios’un fişi çekildi.

Fable Legends beta’sı 13 Nisan tarihinde sona erecek ve halihazırda beta erişimi bulunan oyuncular o tarihe kadar oyunu oynayabilecek, yeni oyuncu alımı ise yapılmayacak. Kısaca Fable Legends iptal edildi ve eğer bir mucize olmazsa bu oyunu hiçbir zaman oynayamayacağız, oyunculara da geri ödeme yapılacak.

İlk defa 15 yıl önce Black & White adlı oyunla tanıdığımız ve sevdiğimiz Peter Molyneux tarafından kurulan firma, zaman içinde Fable serisine de imza atıp kalplerimize yerleşmişti hatırlayacağınız üzere. Her ne kadar Peter Molyneux’nun oyun duyuruları sırasındaki tutkulu vaatleri çoğunlukla gerçeğe dönüşmediyse de “he Peter emmi he” diye diye kendisine kulak vermeyi sürdürdük zaman içinde. 2006 yılında Microsoft tarafından satın alınan Lionhead Studios’un Peter Molyneux ile yolları 2012 yılında ayrılmıştı.

Yaklaşık 100 kişinin akıbeti henüz belirsiz, ancak Microsoft’un çekicinden nasibini alan sadece Lionhead Studios değil. Oldukça ümit veren bir proje olan Project Knoxville’i geliştiren Danimarka bazlı Press Play’de gelen son açıklamalara göre kapatılmış durumda.

Çoğu zaman hayallerimizle oynadıklarını düşünsek de hayatımızın bir bölümünde iz bırakmayı başardı Lionhead Studios, yolları açık olsun diyelim. Oyuncular halen Age of Empires’ın yapımcısı Ensemble Studios ve Flight Simulator’ün yapımcısı Aces Studio’nun kapatılmasını içlerine sindirememişken bu karar Microsoft hanesine yazılan bir diğer eksi puan olacak aynı zamanda.

fable_legends_gamescom-2

- Advertisement -

Key_art_Image_03.0

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler