div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Labyrinth’i test ettik!

- Advertisement -

Bu oyunu inceleyeceğimi ilk duyduğumda gerçekten heyecanlanmıştım. Heyecanlanmamak elde mi? Oyun sevdiğim her şeyi barındırıyordu; kartlar, strateji, ryo ve zindan sistemi! Tabii heyecanlanırken unuttuğum tek şey, oyunun hala erken erişimde olduğuydu..

Erken erişim oyunlarını incelemek çok zordur. Nereden tutarsan tut, elinde kalma ihtimali o kadar yüksek ki büyük ihtimalle çoğunuz bulaşmak bile istemezsiniz. Birincisi olay beta dahi olmadığından, parçalar halinde bir oyun var karşında. Hatta bazı oyunlar öyle bir vaziyette erken erişime açılıyor ki oyunun sadece temeli var geri kalan bütün özellikleri zamanla ekliyorlar. Üstüne tabii bir de erken erişimden çıkamayan oyunlar, erken erişimde batan oyunları da ekledik mi bu süreç üzerine bir şeyler konuşabilmek hayli zorlaşıyor. Kickstarter sürecinden başarılı bir şekilde çıkan Labyrinth için işlerin nasıl gideceğini göreceğiz ama gelin önce biraz oyundan bahsedelim.

231

Labyrinth, zindan mantığını içerisine işlemiş bir oyun. Oyunda elbette bir amacımız var. Bu da başkalarının zindanlarını, kahramanlardan oluşan üç kişilik partimizle darmaduman etmek ve oradan topladığımız ganimetlerle kendi zindanımızı geliştirmek. Ganimet demişken, olayı sadece altınlar olarak düşünmemek lazım. Oyunda altından daha değerli olan bir şey var; kartlar! Bu zindanları talan ederek edineceğimiz boss, minion veya tuzak kartlarıyla zindanı baştan sona dekore edebilirsin. Biliyorum sadece korkunç, yaratıklarla dolu bir zindanı dekor edeceğinizi duymak bile sizi heyecanlandırmaya yetti ama dahası var. Eğer o zindanını bu saydığım kartlarla güçlendirmezseniz, ganimetlerinize el konulmasını da hak ediyorsunuz demektir. Evet, siz online değilken bile insanlar sizin zindanınıza saldırıp sağdan soldan parça yürütebilecekler. Kötü düşünmeyelim, belki de yapamazlar değil mi?

Image_Labyrinth4

Burada bir ayrımdan bahsetmem gerektiğini düşünüyorum. Saldırırken ve zindanmızı savunurken kullandığımız kartlar birbirinden farklı. Saldırırken kullanacağımız kartlar kahramanlardan oluşuyor ve şu anda oyunda tam olarak dört tane kahraman var. Bunlar BladeMaster adında iri yarı bir savaşçı, Pyromancer adında alev manyağı bir büyücü, Priestess adında sağlığımızdan sorumlu bir rahip ve son olarak inanılmaz eğlenceli bir oynanışa sahip olan Ninja, nam-ı diğer Rogue.

Zindan savunmasında kullanmak üzere bulunan boss kartlarından ise şimdilik sadece üç tane var ancak sizi bir zindanda uzun süre tutmak üzere tasarlandıklarını söylesem yeterli olur sanırım. Gerçekten güçlüler, kendilerine has özellikleri var ve eklemeden geçemeyeceğim, zindanlar boss kartına göre şekilleniyor. Her kahramanın ve boss’un kendine has bir destesi var ve savaşmadığınız zamanlarda o kartları düzenleyerek geçireceksiniz zamanınızı.

- Advertisement -

Desktop 15-6-2016 19-59-25-72

Her bir zindana saldırı teşebbüsünüzde üç kahraman için de başlangıç elinde gelecek kartlar ekrana seriliyor ve arasından istediklerinizi seçip, istemediklerinizi değiştirerek başlıyorsunuz. Daha sonrasında ise sıra tabanlı ve oldukça zorlu bir savaş başlıyor. Burada kartlar bir kez daha devreye giriyor ve oyun boyunca saldırmak, savunmak veya can toplamak için kullanacağınız bütün yetenekleriniz bu kartlar aracılığıyla kullanılıyor.

Buraya kadar her şey çok güzel biliyorum. Resmen aradığımız oyun kıvamında bir şeylerden bahsettim size. Ancak bazı sıkıntıları da yok değil. En azından şu anda bir içerik eksikliği olduğunu söylemek mümkün. Henüz yaptığınız saldırıların sonucunda bir ödül alamadığımızdan veya başka oyuncularla çarpışamadığımızdan bir yerden sonra boşa oynuyormuşsunuz hissine kapılmamak elde değil.

Image_Labyrinth3

Güncellemeler sık geliyor ancak hala belirli bir süreden sonra bizi oyunda tutacak içerik yok ancak önümüzdeki bir iki ay içerisinde daha toplu bir oyun göreceğimizi tahmin ediyorum.

Çıktığı zaman ücretsiz olacak bu oyunu şimdi satın alırsanız eğer, piyasaya sürüldüğünde 10 tane deste hediye olarak gelecek. Labyrinth gelecek vadeden bir oyun ve kesinlikle barındırdığı türleri seviyorsanız denemeniz gerekiyor.

Beklenti: 3/5

Cantuğ Şahiner

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler