div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Metucon’la kıyamet geliyor!

- Advertisement -

Hani bir oyun oynarsınız da bunun üzerine konuşmak istersiniz ya… Konuşacak insan bulamayınca arkadaşlarınıza “Abi şu oyunu bir oyna ya!” dersiniz. Hani bazen farklı bir konseptte yeni bir oyun denemek istersiniz. Ya da sadece okuduğunuz çizgi romanları ve son zamanlarda artan süper kahraman dizi ve filmlerini eleştirmek istersiniz. İşte MetuCon, tam olarak bunları yapmak isteyen, Türkiye’nin her yanından her çeşit oyun severi bir araya getiren bir etkinlik! Her yıl ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantazi Topluluğu tarafından düzenlenen MetuCon, bu sene de 23-24 Nisan 2016 tarihlerinde 20. kez karşınızda!

MetuCon, temel etkinliği olan masaüstü ve canlandırmalı rol yapma oyunları ile bu yıl da misafirlerine oldukça geniş seçenekler sunuyor. Masaüstü rol yapma oyunlarında (FRP) en popülerleri World of Darkness, World of Warcraft ve Dungeons and Dragons olan, birçok farklı setting ve sistem arasından tercihlerinizi yapabilirsiniz. Canlandırmalı Rol Yapma Oyunlarında (LARP) ise katılımcılar diledikleri oyunu seçip, oyunun temasına uygun kostümlerini, zorunlu olmasa da, hazırlamaya başlayabilirler.

12825434_10208994368325459_134416436_n

Bu yıl etkinlik için seçilen tema ise: Apocalypse (Kıyamet). Bu konsepte ve temaya bağlı kalıp kalmamak tamamen katılımcıların tercihinde olsa da etrafta zombiler, karantina kıyafetleri, gaz maskeleri, mutantlar ve dünyayı istila etmeye gelmiş uzaylılar görmeyi kim istemez!

Elbette ki MetuCon rol yapma oyunları dışında daha birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Geçen sene olduğu gibi yine bolca kutu oyunuyla panayır alanı renklenecek. Oynamayı sevdiğiniz ya da henüz oynama fırsatı bulamadığınız pek çok oyun etkinlik alanında sizleri bekliyor olacak. Panayır alanında bulacağınız bir diğer fırsat ise pahalı olduğunu düşündüğünüz için alamadığınız çizgi romanlar ile fantastik ve bilim kurgu kitaplarının indirimli satışa sunulması. Ayrıca, Fantastik Sanatlar Atölyesi ekibi ile zincir zırh örme, deri işleme ve zombi makyaj yapımını deneyimleyebilir, hatta eğitimini alma fırsatı bile bulabilirsiniz. Standlarımızda çeşitli yarışmalar, hediyeler ve sürprizlerle de karşılaşabilirsiniz.

Eğlence gece de devam ediyor. Aynı ilgi alanına sahip pek çok kişiyle tanışıp sohbet etmek, gün içinde konuşma fırsatı bulamadığınız arkadaşlarınızla konuşmak ve tabii ki dans edip eğlenmek için cumartesi gecesi Noxus’ta kostümlü parti düzenlenecek. Kostüm yarışmasında jüri tarafından seçilecek en iyi kostümlere sahip kadın ve erkek katılımcılara sürpriz ödüller verilecek.

12025431_10208994255522639_1288875142_n

- Advertisement -

ODTÜ BKFT, temel amacı olan bilim kurgu-fantastik edebiyata ve rol yapma oyunlarına ilgi duyan kişileri bir araya getirmek, birlikte eğlenceli birkaç gün geçirmek için düzenlediği bu etkinliğin duyuru ve gelişmelerini www.metucon.org ve MetuCon 20 – Apocalypse Facebook etkinlik sayfasından duyurmaya devam edecek.

Oyun kayıtları için bilet satış noktalarından temin edeceğiniz MetuCon biletlerinden çıkan şifre ve bilet numarası ile etkinliğin internet sitesine tıklamanız gerekiyor. Biletlere ulaşımı olmayan katılımcılar ODTÜ BKFT ile iletişime geçerek ya da etkinlik günü geç kayıt ile oyunlara yerleştirilebiliyorlar. Bu yerleştirme sistemi hem oyun yöneticilerinin hem de oyuncuların memnun kalmasını hedefleyerek çalışıyor. Masaüstü ya da canlandırmalı rol yapma oyunlarına katılmayı tercih etmeyen katılımcılardan ise etkinlik için bir giriş ücreti talep edilmiyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler