div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Pera Games’in oyunu Overfall’u test ettik!

- Advertisement -

Son zamanlarda Türkler öyle güzel atılımlar yapmaya başladılar ki oyun sektöründe ortaya çıkan manzaraya bakıp da mutlu olmamak elde değil. Üstelik yükselişe geçtiğimiz bu dönem içerisinde çıkan oyunlar, hiç de öyle düşük kaliteli yapımlar değiller. Ve bu birbirinden güzel yapımlar arasında Overfall’un yeri benim için kesinlikle çok farklı. Eh, daha Kickstarter üzerine düştükleri ilk haftadan hedeflerinin yüzde otuzunu toplamış olmaları da yalnız olmadığımı gösteriyor.

Karakter yaratma ekranı özellikle masaüstü FRP kültürü olanlara çok tanıdık gelecektir. Sıra tabanlı savaşlar, 9 farklı sınıf, her sınıfa ait 8 tane özellik ve üzerinize alabileceğiniz 25 tane eşya var! Yetmedi mi? Oyun boyunca karşınıza çıkacak olan karakterler içerisinden ise, yanınıza alabileceğiniz 36 tane farklı yoldaş daha var. Sürekli sayılar üzerinden gitmek istemiyorum ancak şu anda 100’ün üzerinde ada olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bunları anlatmamın nedeni üzerine yoğun bir şekilde düşülen bir oyun olduğunu biraz olsun anlamanız.

Overfall 2016-03-20 20-57-09-219

Uzun zaman önce çıktığımız bir yolculuktan dönüşümüzle birlikte bizi karşılayan yaşlı bilge bir adamla başlıyor maceramız. Öğreniyoruz ki bizi bu yolculuğa yollayan EverKing ortadan kaybolmuş ve büyük büyücü Ezel bunun ardından portalda bizi beklemesi için bir adam görevlendirmiş. Ufak bir muhabbetin ardından bütün ırkların birbirleriyle kavga içerisinde olduğunu ve öncelikli görevimizin bu gruplara kendimizi tanıtıp onların gözünde yükselmemiz olduğunu öğreniyoruz. İşte bu gözünde yükselme konusu oyunun diplomasi kısmını temsil ediyor diyebilirim. Haritaya yayılmış olan adalara giderek verdiğimiz kararlar çerçevesinde ırklar arasındaki sorunları çözebilir veya bizden beklenen yardımları yaparak ilişkilerimizi iyileştirmeye çalışıyoruz.

3423

Ama durun daha oyunun en can alıcı noktasına gelmedim! O bahsettiğim yüz küsür ada kesinlikle boş değil. Her biri birbirinden güzel ve eğlenceli maceralarla dolu. Bakın şimdi, içerisinde iki ırkın yaşadığı buz gibi bir adaya tayfamla beraber demir attık. Henüz sahile inmiştik ki kana susamış bir korsanın, sarışın -ve güzel- bir kadının peşinde olduğunu gördük. Benim gibi şövalye ruhlu bir kaptana sahip olduklarından -kesinlikle sadece bundan ötürü!- daha korsanla konuşmadan üzerine yüklenip, onu öldürdük. Tam üstümü başımı düzeltip sarışın kadına doğru olabildiğince havalı bir şekilde ilerlemiştim ki kadın bir anda önümde ölü -undead- bir cadıya dönüşmeye başladı. Her şövalye kaçacağı yeri bilir değil mi?

Overfall 2016-03-20 21-04-00-382

- Advertisement -

Oyunun eksiklikleri yok diyemem.

Türkçe dil desteği -henüz- yok. Sıra tabanlı savaşlara girildiğinde karakterin yerini ayarlayamamak veya bazı adaların genele göre daha boş bir hikayeyle karşımıza çıkması hoş değil. Oyun içine yedirilen değerlendirme sistemi burada imdada yetişiyor. İsterseniz her kısmı değerlendirip yolluyorsunuz.

Hikaye yetmedi mi? Gidin ve kendi hikayenizi oluşturun! Evet, oyun kendi içerisinde sunduğu seçenek sayesinde kendi hikayenizi yaratıp onu workshop üzerinde başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Toparlamak gerekirse Pera Games çok güzel bir iş ortaya çıkartmış ve kesinlikle bir şansı hak ediyor.

Beklenti: 4/5

Cantuğ Şahiner

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler