div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

PES 2017’nin PC versiyonu yine üvey evlat…

- Advertisement -

Bu yıl FIFA 17’nin Frostbite’a geçerek büyük bir adım attığını yazdık çizdik ancak PES de geçtiğimiz yıl bir benzerini yapmış ve FOX Engine’e geçerek bizleri sevindirmişti.

Oyunun konsol versiyonunu oynayanlar da bu değişimi köküne kadar hissetmiş ve en azından grafiksel gelişim anlamında (Ve aslında oynanış anlamında da…) oyun bir ileri adım olarak görülmüştü. Ancak “konsol” versiyonu sözünün üzerinde özellikle duruyorum zira oyunun PC versiyonu da kağıt üzerinde FOX Engine kullanıyor olmasına rağmen konsol versiyonlarıyla kıyaslandığında berbat gözüküyordu.

Durum şaşırtıcıydı zira PC’lerin donanımsal anlamda konsollara yıllarca fark attıkları bir dönemde yaşıyoruz ve çok platformlu bir oyunun biraz kırpılması gerekiyorsa bu konsol versiyonları oluyor, PC değil.

5645

Konami bu anlamsız durumu maalesef PES 2016 ile tarihe gömmek yerine olduğu gibi alıp PES 2017’ye de taşıdı ve daha kötüsü oyun sadece açık ara daha kötü gözükmekle kalmıyor, oynanış anlamında da kesinlikle aynı hissi vermiyor. Oyuncular PC versiyonunda çok daha hantal ve topun sahadaki fiziği bile farklı, daha kötü hissettirmekte.

67868

Grafiksel açıdan dokular, ışıklandırma ve oyuncuların ciltleri daha kötü gözüküyor evet ama göze en fazla batan nokta oyunun PC versiyonunda çimlerin “sıfır numara” olması.

- Advertisement -

Görünüşe göre çok kötü bir diğer PC portu ile karşı karşıyayız ve bir gelişme olacak mı bilmemekle beraber okuyucularımıza PC versiyonu yerine oyunun konsol versiyonlarını satın almalarını öneriyoruz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler