div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Philip K. Dick sevenler için: Californium

- Advertisement -

Philip K. Dick’in hikayelerinden esinlenen Californium, 17 Şubat tarihinde PC ve Mac için piyasaya çıkıyor.

Ülkemizde “Yüksek Şatodaki Adam – The Man in the High Castle”, “Gökteki Göz – Eye in the Sky” ve “Çığrından Çıkmış Zaman – Time Out of Joint” gibi eserleriyle tanınan bilimkurgu türünün büyük ustası Philip K. Dick 1982 yılında aramızdan ayrılmıştı.

Gelişen teknoloji ile beraber bazı eserlerini görsel olarak da deneyim etme şansı bulduk ki bunların arasında tadı damağımızda kalan bir bilgisayar oyunu olan UBIK ile Richard Linklater’ın kendine özgü tarzıyla sinemaya uyarladığı, yine çok sevdiğimiz “A Scanner Darkly” de yer alıyor. Ayrıca her ikisi de birer bilimkurgu kültü olan Blade Runner ve Total Recall’un da Dick’in eserlerinden esinlendiğini hatırlatmak gerek.

Darjeeling tarafından geliştirilen macera oyununda 1967 yılının Kaliforniya’sındayız ve ilk romanını bir türlü bitiremediğinden karısı ve editörü tarafından terk edilmiş Elvin Green’in hikayesine konuk oluyoruz. Elvin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmanın yolunu da alkol ve uyuşturucularda bulur. Bunların yardımıyla(!) bilincinde alternatif bir gerçeklik yaratır ve içine düşer!

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler