div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Spintires yapımcısı oyunu kasten mi sabote etti?

- Advertisement -

Bugüne kadar gördüğümüz en kapsamlı ve en muhteşem off-road simülasyonu olan Spintires’ın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.

Bilgisayar oyunlarının bir türlü limiti bulamadığı alanlardan biridir off-road. Öyle ki, lisedeyken oynadığım S.O.D.A’dan beri (1997) doğru düzgün bir off-road oyunu bile görmüş değilim.

İşte Spintires tam da bu noktada ortaya çıkmış ve olayı bir “yarış” olmaktan çıkartarak, “doğaya karşı savaş” konseptine odaklanmıştı. İlk videolar ve ekran görüntülerini hatırlıyorum da, oyunun çamur ve süspansiyon fizikleri gerçek olamayacak kadar muhteşem gözüküyordu, hala da öyle.

Bu beklenmedik yapımın arkasındaki deha, yani Pavel Zagrebelnyy ile oyunun İngiliz dağıtımcısı Oovee Studios arasında ise, Kemal Sunal – Şener Şen filmlerini (Davaro?) anımsatacak bir savaş süregelmekte. Oyunun gelişimini ciddi şekilde aksatan ve geleceğini de tehdit eden bu gelişmelerin en önemli nedeni ise dağıtımcı Oovee Studios’un yaşadığı mali sorunlar ve geliştirici Pavel Zagrebelnyy’ye olan borçlarının giderek kabarması.

Bu hususta Pavel Zagrebelnyy, her fırsatta dağıtımcının kendisine dünyalar kadar borcu olduğunu söylerken, dağıtımcı da ödemelerin geriden geldiğini kabul etti ancak tüm borçların ödeneceğini belirtti.

Spintires-PC-Game

Tüm bu gerilim yetmiyormuş gibi Reddit kullanıcılarının bazıları, oyunun .exe dosyasında, yapımcı tarafından kasten oraya koyulmuş bazı “zaman ayarlı bug’lar” olduğunu iddia etti ve bunlardan dördü için de ayrı ayrı resmi olmayan yamalar yayınlandı. Bu iddiaya göre bunlar belli rutinler dahilinde devreye giriyor ve oyunun stabilitesini bozarak hata mesajı vermesine yol açıyordu.

- Advertisement -

Oovee Studios’tan yapılan açıklama “zaman ayarlı hataların” farkında oldukları yönünde ancak bu hataların bir sabotaj olup olmadığı yönünde herhangi bir açıklama yok.

Gamasutra’nın ulaştığı yapımcı Pavel Zagrebelnyy ise bu söylentilerin kim tarafından ve hangi sebeple başlatıldığını bilmediğini ve Oovee’nin elinde oyunun kaynak kodlarının olduğunu, böyle bir şey olsa dağıtımcının durumun farkında olacağını açıkladı. Pavel açıklamasını yapımcının kontratı ilk günden ihlal ettiğini ve olayların nasıl gelişeceğini bilmediğini, ancak oyuncuların bundan etkilenmemesi için çalışacağını ve yamanın kısa sürede çıkacağını söyleyerek bitirdi.

Eh, gerilim yüzünden üstünüze bir ağırlık çöktü muhtemelen ama şunu da dinleyin. Oyun dün gece Steam’de satışa kapatıldı ve dağıtımcıdan “oyunu oynanamayacak hale getiren sorunların çözüleceği” yönünde açıklama yapıldı bile.

Açıkçası son yılların en orijinal ve en başarılı yapımlarından birinin potansiyeline ulaşmadan bir kenara atılması üzücü olur. Daha şimdiden Steam Workshop altında yüzlerce eklentiye sahip, bu olağanüstü mod desteği sayesinde senelerce eskimeyecek bir oyundan bahsediyoruz neticede.

screenshot_1920_1080_8

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler