div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Taiwan Excellence Gaming Cup coşkusu bu yıl da devam ediyor!

- Advertisement -

Taiwan Excellence Gaming Cup coşkusu bu yıl da devam ediyor!

Türkiye’nin en büyük e-spor organizasyonlarından biri olan Taiwan Excellence Gaming Cup için hazırlıklar büyük bir heyecanla devam ediyor. Operasyonu dünyanın en büyük e-spor markası olan ESL tarafından gerçekleştirilen etkinlik 13 Kasım Pazar günü, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde finalistlerini ağırlayamaya hazırlanıyor. Şampiyona süresince kazanan ekiplere nakit 51 bin TL ödül verilecek.

Ayrıca yarışmanın birincisi olan ekip Asya’nın teknoloji adası Tayvan’a 1 hafta seyahat kazanırken, kategoriye girenlere en yeni oyun teknolojileri ile donanmış ödüller verilecek. Aynı zamanda oyunları izlemeye gelen takipçileri de sürpriz hediyeler bekliyor. Taiwan Excellence Gaming Cup kapsamında dağıtılacak toplam ödül bedeli 80 bin TL’yi geçecek.

tegc_2015_1

Birinciye Asya’nın Teknoloji Adası Tayvan’a Seyahat:
Toplam Ödül 51.000 TL

Tayvan’ın lider markalarının bir araya geldiği Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi (TAITRA)’nın ve dünyanın en büyük spor e-spor markası olan ESL tarafından organize edilen Taiwan Excellence Gaming Cup için elemeler başlıyor. 13 Kasım Pazar günü İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde Büyük Finali yapılacak olan turnuvada bu yıl Hearthstone oyuncuları da yarışacak. League of Legends ve Hearthstone tutkunlarının bir araya geleceği turnuva kapsamında bu yıl yaklaşık 300 bin e-spor tutkunu oyun severe erişilecek. League of Legends ve Hearthstone oyunları olmak üzere proje kapsamında 51 bin TL nakit para ödülü ve dağıtılacak hediyelerle birlikte toplam ödül 80 bin TL olacak. Şampiyonlukta birinci olan takım ise 1 hafta sürecek olan Tayvan seyahati kazanacak.

Profesyoneller iş başında
Taiwan Excellence Gaming Cup’ta dünyanın en güçlü markaları bir araya geliyor. Mükemmel hız ve kusursuz ekipman kalitesini bir arada sunulacağı şampiyonlukta gerek oyunculara, gerek izleyicilere son teknoloji ile donanmış bir ortamda yarışma keyfi yaşatılacak.
Turnuva kapsamında Taiwan Excellence, Acer, ADATA, ASUS, FSP, GIGABYTE, HTC, InWin, MSI, Thermaltake, Transcend, ZyXEL gibi global teknoloji markaları gerekli ekipmanları oyunculara temin edecek.

- Advertisement -

Hearthstone oyuncuları da yarışacak…
Taiwan Excellence Gaming Cup, bu yıl yepyeni bir sürprizle oyun severlerle buluşuyor. 2015’te Türkiye’nin en fazla oynanan oyunu League of Legends ile başlayan etkinliğe bu yıl, stratejik yapısıyla oyuncularda satranç etkisi bırakan ve aynı zamanda mobil cihazlarda oynanabilen Hearthstone’u da turnuvaya ekleyen Taiwan Excellence, turnuvanın katılımcı yelpazesini genişletti.

Üniversitelilere kariyer fırsatları anlatılacak
Taiwan Excellence Gaming Cup, düzenlenen etkinliklerle yarışma olmanın ötesine geçiyor. Türkiye genelinde 20’den fazla üniversitede düzenlenecek olan panellerle gençlere oyun sektöründeki kariyer fırsatları anlatılacak. Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncıları Derneği (Oyunder) işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinlikle üniversite öğrencileri oyun sektörü ve bu sektördeki iş olanakları konusunda bilgilendirilecek, bu kariyere ulaşmak için kendilerini nasıl geliştirebilecekleri bilgisine ulaşacaklar. Öğrenciler aynı zamanda Tayvan’lı sektör liderlerinden, oyun sektöründeki yeni trendleri öğrenirken, markalaşma hakkında bilgi alacaklar. Oyun sektörünün profesyonelleri ile tanışma fırsatı yakalayacaklar.

tegc_2015_5

Sadece Turnuva Değil
Taiwan Excellence Gaming Cup, sadece bir turnuva değil. Bu süreç kapsamında farklı projeler yaratan TAITRA bulunduğu sektörün gelişmesinde kendine düşen sorumluluğu yerine getirme gayretinde. Üniversitelerde düzenlenecek olan panellerin yanı sıra, fenomenlerle iş birliği yaparak onların profesyonelleşme yolundaki adımlarına destek olacak.

Oyunlar nasıl oynanır?
Taiwan Excellence Gaming Cup kapsamında bu yıl oyun severler Türkiye’nin en çok oynanan oyunu League of Legends ve esporu mobile taşıyan Hearthstone olmak üzere iki farklı oyunu takip edebilecekler.

Her iki oyun da bilgisayardan oynanır. Riot Games’e ait olan League of Legends 5 vs 5 biçimde, bir harita (Sihirdar Vadisi) üzerinde oynanır. Her oyuncu kendine bir şampiyon seçer. 2 takım, birbirinin merkezini yıkana kadar mücadele eder.

Hearthstone ise bir kart oyunudur. 1v1 mücadele edilir. Oyuncuların, kendilerinin dizdiği desteleri bulunur. Oyuncular kendilerini temsilen bir kahraman seçer ve bu kahramanın 30 canı tükenene kadar çarpışır. Amaç rakibin kahramanını yenmektir.

Nasıl başvurulur?
Taiwan Excellence Gaming Cup’a başvurmak ve bilgi almak isteyen oyunseverler www.taiwanexcellencegamingcup.com adresini ziyaret edebilirler.

Basın Bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler