div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

The Crew: Wild Run’ı test ettik!

- Advertisement -

Yarış oyunları bir dönem Need for Speed isminden oluşuyordu. Üretile her yeni NFS oyunu heyecanla bekleniyor, yenilikler yakinen takip ediliyordu. Akabinde üretilen Nascar, Grand Turismo, Forza Motorsport ve rFactor 2 gibi oyunlar, çıtayı hiç olmadığı kadar yükseltmeyi başardı. Her yapımın kendisine has bir özelliği ön plana çıktı. Kimisinde detay, kimisinde grafik, kimisinde de sesler bizi alıp götürdü. Fakat hiçbirisi The Crew’ün arkasında durduğu açık dünya konseptini tam anlamıyla kullanmadı. İlk olarak 2014 yılında bizi bambaşka bir konseptle karşılayan bu güzide yapım, bu sefer de Wild Run isimli eklentisi ile aramıza katılmış durumda.

Yarışın her cephesinde olmak
Oyuna girdiğimiz andan itibaren derin bir özgürlük ruhu ile karşılaşıyoruz. Hemen her türlü yere hareket edebiliyor, dilediğimiz etkinliğe başlayabiliyoruz. Haritamız üzerinde bulunan mavi ok bir anlamda her şeyimiz. Onun sayesinde The Crew: Wild Run’ın devasa dünyası içerisinde kaybolmuyoruz. Elimizin altında bulunan devasa harita beş ana bölgeye bölünmüş durumda. Amerika’nın doğu yakasından, batı yakasına kadar upuzun bir yol kat edilmeyi bekliyor. Tabii bu arada etrafımız dümdüz yollardan ibaret değil. Chicago, New York, San Francisco ve Las Vegas gibi birçok büyük noktayı detaylı bir şekilde ziyaret edebiliyoruz.

thecrew 2015-10-18 22-22-25-63

Orijinal The Crew’de olduğu gibi spesifik mekanlar oyunun sadece bir kısmını oluşturuyor. Harita yine alabildiğine free-roaming modunda karşımıza çıkıyor. En dış haritadan nokta olarak gördüğümüz aracımıza dilersek haritaya zoom yapa yapa yaklaşabiliyor ya da harita üzerinden farklı bir noktaya “fast travel” özelliği ile ışınlanabiliyoruz. Oyunda fazla ilerlemediğimiz sürece bu hızlı geçişin herhangi bir manası bulunmuyor zira yol üzerinde envai çeşit görev bizi bekliyor. Dediğim gibi The Crew: Wild Run free-roaming konusunda bir hayli iddialı. Evet, çevre detayları bir noktada çok yapay ama etrafta yapılacak olan o kadar çok görev var ki say say bitmez. Misal, arabada ilerliyorken takip edeceğimiz ilk mavi nokta ki mavi noktalar görev anlamına geliyor, bir anda “şu kadar sürede hiçbir yere çarpmadan ne kadar gidebilirsin?” şeklinde bir göreve dönüşebiliyor. Bu arada işimiz sadece dört tekerli genel geçer araba yarışından çok daha öte!

Resim Altı 1

Bu oyunda drift, dev tekerli araçların hüküm sürdüğü Monster Arena, belirli bir noktayı en hızlı şekilde geçmeye çalıştığımız Drag ve Time Attack gibi birbirinden farklı oyun modeli bulunuyor. Wild Run’da belirli bir paramız var ve yarışıp görev tamamladıkça daha da çok para kazanabiliyoruz. Kazandığımız para ile direk olarak yeni araçlar satın alabiliyor ya da olanı görsel ya da performans anlamında yenileyebiliyoruz. HQ denen yerse her şeyimiz. Özellikle araba modifiye etmek isteyenleri kocaman bir menü bekliyor. Tuning ve Cosmetic olarak ikiye ayrılan modifye kısmında, arabalarımızı bambaşka bir hale sokabiliyor, kazandığımız parayı gönlümüzce harcayabiliyoruz. Buradan oyunda yapılacak görevlere, koleksiyonumuza, ara tamirine ve özel eşyalara ulaşabiliyoruz.

thecrew 2015-10-18 22-42-12-29

- Advertisement -

Oyunun genelinde olduğu gibi yetenek kısmında da devasa bir ağaç olduğunu görüyoruz. Escape Skills, Hill Jump Skills, Jump Skills, Precşsşın Skills ve daha nicesi geliştirilmeyi bekliyor. Ne yönde ilerleyeceğimizi en başından belirlemekse ayrı bir önem arz ediyor. Diğer taraftan oyunun kontroller ve frame rate konusunda ciddi sıkıntıları bulunuyor. Ayrıca detay konusunda diğer yarış oyunlarının biraz gölgesinde kalıyor diyebiliriz. The Crew: Wild Run kesinlikle eğlenceli ve içinde çok fazla malzeme barındıran bir oyun ama öyle görünüyor ki piyasaya çıkmadan önce düzenlemesi gereken bazı kritik noktaları bulunuyor. Umarım beta’da sırıtan sorunlar, tam sürümde karşımıza çıkmaz.

Ertuğrul Süngü

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler