div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

ZX Spectrum yeniden satışa çıkıyor!

- Advertisement -

Türkiye’de çok azımızın yüz sürme şansına kavuştuğu efsanevi oyun sistemi ZX Spectrum yeniden oyuncular ile buluşmaya hazırlanıyor.

1980’lerin efsanevi sistemi, Sinclair ZX Spectrum Vega adı ile 24 Ağustos’ta satışa çıkacak. Tasarım anlamında oldukça kompaktlaşan, adeta retro bir gamepad gibi tasarlanan ve televizyona bir AV kablo vasıtası ile (burada bile retro kalmış) bağlanan konsol içinde ZX Spectrum’a ait 1000 adet oyun yüklü halde gelecek ve 100 pound fiyat ile satışa sunulacak.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl ZX Spectrum’ları yeniden üretmek için başlatılan kickstarter başarıya ulaşmış ve 155 bin dolarlık bir kaynak sağlanmıştı, yapımcı da bu kaynağı doğru kullanmış gibi gözüküyor ki aradan 15 ay geçmeden konsollar satışa sunulma aşamasına geldi. İçlerinde Knight Lore, Back to Skool ve Xenon gibi efsanelerin de bulunduğu 1000 oyunun tam listesine şuradan ulaşabilirsiniz.

Üstelik proje ilk sistemin yaratıcısı Sir Clive Sinclair ve eski ZX Spectrum geliştiricisi Chris Wright tarafından da destekleniyor.

143954203663

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler