div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Ghostbusters: Hayalet Avcıları filminin ön gösterimine gidiyoruz!

- Advertisement -

Ghostbusters: Hayalet Avcıları filminin ön gösterimine gidiyoruz!

Bunun için tek yapmanız gereken, bu paylaşımı birlikte gitmek istediğiniz arkadaşınızın adı ve @leveldergisi menşın’larını ekleyerek ve herkese açık şekilde duvarınızda paylaşmak.

Beş takipçimiz bizden ikişer kişilik bilet kazanacak ve sonuçları da 21 Temmuz Perşembe günü duyurulacak. Kazanan takipçilerimize biletleri 26 Temmuz Salı gününe kadar özel mesaj yoluyla iletilecek.

O yüzden lütfen açıklanan kazanan listesinde adınız varsa özel mesaj isteklerinizi kontrol etmeyi unutmayın. 🙂

29 Temmuz Cuma günü vizyona girecek olan filmin Geekstra işbirliği ile düzenlenen özel ön gösterimi, 28 Temmuz Perşembe günü saat 21:30‘da ve İstanbul-Levent’te yapılacak.

Görüşmek üzere, iyi şanslar. 🙂

Ghostbusters_Promo_3

- Advertisement -

Yapım Bilgileri:

“GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları” uzun süreden beri beklenen dönüşünü çok komik yeni karakterlerle desteklenmiş olarak yapıyor. Dünyada fırtınalar koparan ve çok sevilen ilk filmden otuz yıl sonra, yönetmen Paul bu doğaüstü komediye kendi yenilikçi bakış açısını getirirken, kendisine günümüzün en komik oyuncularından bazıları eşlik ediyor: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones ve Chris Hemsworth. Bu yaz, dünyayı kurtarmak için buradalar!

Columbia Pictures; Village Roadshow Pictures işbirliğiyle, bir Ivan Reitman yapımı olan “GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları”nı sunar. Başrollerini Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones, Charles Dance, Michael Kenneth Williams ve Chris Hemsworth’ün paylaştığı filmi Paul Feig yönetti. Filmin yapımcılığını Ivan Reitman ve Amy Pascal; yönetici yapımcılığını ise Paul Feig, Jessie Henderson, Dan Aykroyd, Tom Pollock, Joe Medjuck, Ali Bell ve Michele Imperato Stabile üstlendi. Filmi Katie Dippold ve Paul Feig, 1984 yapımı “GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları”na dayanarak yazdılar. Söz konusu Ivan Reitman filmini Dan Aykroyd ve Harold Ramis kaleme almışlardı. Filmin görüntü yönetimi ASC’den Robert Yeoman’ın, yapım tasarımı Jefferson Sage’in, kostüm tasarımı Jeffrey Kurland’ın, kurgusu ise ACE’den Brent White ile Melissa Bretherton’ın imzasını taşıyor. Filmin görsel efektler amirliğini Peter G. Travers, özel görsel efektlerini ise Sony Pictures Imageworks gerçekleştirdi. “GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları”nın müziği Theodore Shapiro’ya ait. Filmin müzik amirliğini ise Erica Weis üstlendi.

FİLM HAKKINDA

İlk filmin gösterime girmesinden 30 küsur yıl sonra… ekranda hayaletlerin yakalanmasından 25 küsur yıl sonra… uzun bekleyiş nihayet sonlanıyor. “GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları” sinemalara geri dönüyor; yeni bir ekip, yeni karakterler ve yeni bir macerayla.

Yeni film yönetmen Paul Feig’le başladı. Kendisi “Freaks and Geeks”in yaratıcısı; Bridesmaids, The Heat ve Spy gibi son yılların en başarılı, en çığır açan ve unutulmaz komedilerinin yönetmeni olarak etkileyici bir özgeçmişe sahip. Bu büyük yapıma yeniden hayat verme fırsatı sunulduğunda, Feig kendi komedi konseptlerinden birini 21. yüzyıla taşıma olanağı gördü. “‘GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları’ ilk çıktığında filmin büyük bir hayranı olmuştum” diyor Feig ve ekliyor: “Gösterime girdiği haftasonu sinemada izlemiştim ve açıkçası bu filmin izleyici üzerinde bıraktığı etkiyi bırakan bir komedi daha önce hiç izlememiştim. Ben de dahil olmak üzere, seyirciler çıldırdı. Üstelik sırf komik olduğu için de değil. Hepimizin sevdiği en komik oyuncular beraberce başroldeydi: Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis ve Ernie Hudson. Bu süper komik grup filmi daha da güzelleştirdi. Ama filmi zirveye taşıyan şey teknolojiyi kullanarak hayaletlerle savaşanların muazzam dünyasıydı… dünyanın en iyi fikriydi bu. Size, ‘Bu fikri ben düşünmüş olmak isterdim’ dedirten şeylerden biriydi.”

Doğal olarak, bir başka “GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları” –bir devam filmi– yapma düşüncesi oldukça uzun bir süre irdelendi. İkonlaşmış ilk iki filmin yönetmeni ve yapımcısı Ivan Reitman (bu filmin de Amy Pascal ile birlikte yapımcısı) şunları söylüyor: “Bir devam filmi daha yapmayı her zaman istemiştim. Tekrar dönmeniz gereken türde filmler bunlar. Ben de bunu yapabilmeyi gerçekten umuyordum. Fakat hepimizin fikir birliğine varmadığı bir şey olmadığı sürece, yapılmayacaktı. Dört insanı –özellikle bu dört insanı– aynı fikirde buluşturmak imkansıza yakındı. Ve sonra, ne yazık ki Harold’ı kaybettik.”

2014 yılında Harold Ramis’in vefatı üzerine, stüdyo ve Reitman bir sonraki filmin başına geçmesi için yeni bir komedi yeteneği aramaya başladılar. İşte Feig o zaman sahneye çıktı. “Uzun zamandır bir devam filmi planladıklarını biliyordum” diyen Feig, şöyle devam ediyor: “Beynimi zorlamaya başladım. Paranormalle savaşan komik insanlar hâlâ gelmiş geçmiş en parlak fikir; ayrıca ilk iki filmin dünyalarının dışına irdelenecek daha çok şey olduğunu hissettim. Kendi kendime şöyle dedim: ‘Nasıl yapmalıydım?’ Tanıdığım en komik dört kadınla yapacaktım. Bu fikir beni heyecanlandırdı çünkü yeni bir şey içeriyordu.”

Feig’in yapımcı ortağı olan yönetici yapımcı Jessie Henderson ise şunu ekliyor: “Paul kadınlarla ses getirecek bir film yapma niyetindeydi ama doğru filmi ve doğru oyuncu kadrosunu bulmak zordu –her açıdan kimya doğru olmalıydı. Bu konudaki ilk adımımızı ‘Spy’la attık ama Paul’un ‘GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları’ ile ilgili fikri; özel efektler, görsel efektler ve zengin bir oyuncu kadrosuyla, bu adımı daha da ileriye götürme fırsatı sundu.”

Reitman, ayrıca, Feig’in fikrindeki komedi fırsatlarından da heyecan duyduğunu dile getiriyor: “Paul’un fikrinin heyecan verici yanı cinsiyet değil. Olağanüstü bir şey yaparken dört özel karakterin dostluğu.” Stüdyoyu ve Reitman’ı yanına alan Feig, senaryoyu yazmak için Katie Dippold’la işbirliği yaptı. “Bunu birlikte yazmak istediğim tek bir kişi vardı, o da Katie’ydi” diyor Feig, The Heat’teki ortak yazarı için. “Onunla başka projelerde de çalıştım ve hayalet hikayelerini sevdiğini biliyorum. Korku filmlerini seviyor. Bu dört dörtlük bir eşleşmeydi.”

Dippold ise şunları söylüyor: “İlk başta senaryonun ne olmasını istediğimiz konusunda uzun uzun konuştuk. Yaratıcı anlamda çok fazla tartışmamız oldu: Özgün filmden hangi öğeleri yeniden görmek istiyorduk? Neler yeni hissi vermeliydi? Ardından, hikaye ve karakterler hakkında değerlendirme yaptık. Kimse özgün karakterlerin yeniden yapılmasını istemedi; Venkman her zaman Venkman olacak. Böylece kendimize ait dört karakter yarattık.”

Amy Pascal’a göre, “Paul ilk filmin ruhuna sadık ama var olması için yeni bir nedeni olan bir film yapmak istedi. Olay her zaman karakterlerde bitiyor ki Paul de karakter yaratma konusunda bir harika.”

İşte Feig filme bu şekilde, yeni bir hikaye ve yeni bir ekip anlayışıyla yaklaştı. “Filmin günümüz dünyasında başlamasını istedim –varlığını kanıtlayabileceğimiz hiç hayalet görmemiş bir dünya” diyen Feig, şöyle devam ediyor: “Hayalet Avcılarımız hayatlarını hayaletlerin varlığını bilimsel olarak kanıtlamaya adamış ama onlara çatlak gözüyle bakılıyor çünkü fiziksel bir kanıtları yok. Ancak bütün hayatları boyunca görmeye uğraştıkları hayaletleri gerçekten görünce tüm yaşam amaçlarının doğru olduğunu kanıtlamış olacaklar. Hepsinin ortak amacı bu ve birbirlerini tamamlıyorlar.”

Dolayısıyla, Dippold ve Feig bir takım olarak uyum sağlayacak yeni karakterler yarattılar. Feig bunu şöyle açıklıyor: “Abby paranormal uzmanı; hayatını hayaletleri incelemeye adamış. Erin fizikçi, olaya bilimsel zemin kazandırmaya çalışıyor. Holtzmann mühendis, Abby ile Erin’ın bulduğu konseptleri alıp hayalet avlamak için donanımları hazırlıyor. Ve son olarak da, Patty ekibe New York şehrini avucunun içi gibi bilen yeni bir üye olarak katılıyor. Hayaletlerin nerede olduğunu ve Manhattan’da neler döndüğünü bulmada kilit rol oynayacak.”

Pascal’ın değerlendirmesi ise şöyle: “Komik dahi erkekler gördünüz ama A New Leaf’teki Elaine May’den beri kadınların komik bilim insanlarını canlandırdığını görmediniz. Anlatılması gereken hikaye için yenilikçi ve benzersiz bir yaklaşımdı bu.” Fakat birbirini tamamlayan karakterler yazmak, zorluğun yalnızca bir kısmıydı; Feig’in ayrıca bu karakterleri hayata geçirebilecek çok komik oyuncular bulması gerekiyordu. Yönetmen Melissa McCarthy’ye Abby, Kristen Wiig’e Erin, Kate McKinnon’a Holtzmann, Leslie Jones’a da Patty rollerini verdi. “Bence Melissa’nın günümüzün en başarılı komedyenlerinden biri olmasının nedeni canlandırdığı role sıradan insan havası verebilmesi” diyor Reitman ve ekliyor: “Büyük enerji, büyük gerçekçilik katıyor; komik ve sahici olabilme özelliğine sahip. İnsanlar kendilerini temsil ettiği için onu seviyorlar.”

Sıra Erin rolüne oyuncu bulmaya geldiğinde, Feig’in aktardığına göre, McCarthy zaten ekibe dahil olmuştu ve Bridesmaids’deki rol arkadaşının birinci aday olması makul göründü: “Kristen’ın ismi sürekli olarak geçiyordu ama oynamak isteyip istemeyeceğini bile bilmiyordum çünkü ne kadar iyi bir aktris olduğunu son zamanlarda oynadığı çok sayıdaki dramada kanıtlamıştı. Sonra hiç beklenmedik bir şekilde, karım Kristen’la konuşurken, Kristen ona, “Paul’un GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları’nı yaptığın biliyorum, bana da küçük bir rol vermek isterse seve seve oynarım’ demiş. Bu beni çok sevindirdi çünkü onun, Erin rolünde çok iyi olacağını biliyordum. Gerçekten de dünyadaki en komik kişilerden biri; ben çok güldürüyor ve her zaman da güldürdü.”

“Jillian Holtzmann rolü için çemberin dışına çıkabilecek bir aktrise ihtiyacımız vardı” diyen Reitman, şöyle devam ediyor: “Kate McKinnon’ın Justin Bieber’ı oynadığı ve şarkıcının özünü çok özgün ve komik bir şekilde yakaladığı olağanüstü skeçleri izledim. GHOSTBUSTERS:Hayalet Avcıları için, rolüne gerçekten mükemmel bir tuhaflık, komedi ve enerji katıyor! Kate kayda değer bir komedyen.”

Son rol için, Feig yıldırım çarpması durumu yaşadığını söylüyor: “Leslie Jones’u ilk kez ‘Weekend Update’in bir bölümünde izledim. Yaklaşık bir dakika izledikten sonra, dikildim ve karıma, ‘Hayalet Avcılarımızdan biri bu’ dedim. Buluşup konuştuğumuzda ikimizin de 1980’lerde standup’a başladığı ortaya çıktı. Şaşalı bir kişilik ama çok da samimi; yaptığı her şeyde çok tutkulu. Patty Tolan olarak sahnenin hakimiyetini eline alıyor .”

Ancak, Feig için bu dört aktrisin roller için doğru olmasının bir diğer nedeni, bireysel yeteneklerinin de ötesinde, ekip olarak iyi kaynaşabileceklerini, bireysel niteliklerden daha güçlü bir bütün yaratabileceklerini bilmesiydi. “Bu yüzden, benim için gerçek hayatta arkadaş olan oyuncular seçmek önemliydi çünkü bunu yaptığınızda, bazen birbirinizi tanımayan oyunculardan alamadığınız bir dostluk, gerçeklik ve sıcaklık yakalıyorsunuz” diyen Feig, şöyle devam ediyor: “Bu benim için her zaman önemli oldu; bence Bridesmaids’in bu denli başarılı olmasının ardında da bu yatıyor. Kristen ve Melissa birlikte Groundlings, Bridesmaids ve ‘Saturday Night Live’da rol aldılar. Kate ve Leslie şu anda ‘Saturday Night Live’da birlikte çalışıyorlar. Dördü de çeşitli projelerde birlikte çalıştı ve hepsinin de birbirini tamamlayan farklı bir mizah anlayışları var: Kristen kontrollü, nevrotik komedide çok iyi ve çok eğlenceli; Kate tam bir fiziksel komedyen ama aynı zamanda içsel tuhaflıkları var ve bu da ona garip birinin enerjisini katıyor; Leslie sete geldiğinde adeta orada bir patlama yaşanıyor; Melissa da grubun lideri. Gerçekten de karşınızda dört kendine özgü karakter ve dört kendine özgü kişilik var ve beraberce pek çok hayaleti haklayabiliyorlar.”

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler