div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

İZMİRCON ’16 zamanı geldi…

- Advertisement -

Dungeons & Dragons 3.5 Edition çıkmamış henüz, Magic the Gathering onuncu yılını kutluyor, Kralın Dönüşü’nün vizyona girmesine daha 10 ay var. Dünya 2003 yılını henüz karşılamışken şubat ayında İzmir Bornova’da bir kafede üç gün boyunca FRP oynanıyor. Belki ülke tarihimizde ilk kez 73 oyuncu bir araya gelip bir sürü oyun oynayarak yeni bir organizasyona hayat veriyorlar. Bu yıl 14.sünü düzenleyeceğimiz İzmirCon’dan bahsettiğimi eski tüfek FRP’ciler hemen anlamıştır. İş bu yazının amacı da “Bakın yılın yine o dönemi geldi” diyerek siz güzel insanlara haber etmek. Tabi henüz haberiniz yoksa.

İzmirCon’16 bu yıl 7-8 Mayıs’ta geçen senelerde olduğu gibi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek. Geçen senelerde olduğu gibi dediğime bakmayın siz; bu sene kendimizi ve bendimizi aşıyoruz. Geçen yıl etkinlik için kullandığımız 1200 m²alanı genişleterek 2900 m²’ye çıkartıyoruz. Eh, yapmak istediğimiz o kadar çok şey var ki, ancak yetiniyoruz. Korkarım günün birinde kongre merkezini komple kapatma ihtiyacı hissedeceğiz.
Bunun yanında her zamanki tadımızın yanına bir de tema sosu ekleyelim, lezzet çeşitliliğini ufaktan arttıralım dedik. Bu yıl ilk defa “Bozkır” teması ile bezenmiş bazı etkinliklerle karşınızda olacağız.

PEKi BUNCA ALANA NE KOYACAĞIZ?
Tabii ki FRP, daha çok FRP, her zaman FRP koyacağız. Bir nevi ata sporu sayılır bizim için. Bir sürü bağımsız oyunun yanı sıra Pathfinder Society Türkiye ve DnD Adventurer’s League sizlerle olacak. Temaya uygun olarak da Türk ve Anadolu mitolojisinden esinlenen Ilgana rol yapma oyunu SAGU oyunlarımızın arasında yer alacak.
Sonra menüde minyatür oyunları yer alacak. Warhammer, Flames of War, Black Powder, X-Wing Miniatures Game, Infinity gibi oyunlar etkinlik boyunca tanıtım masalarıyla konuklarımızın ziyaretini bekleyecek. Büyük tanıtım maçları ile “Koca koca adamlar minicik oyuncaklarla ne yapıyor böyle?” sorularınızın cevaplarını vereceğiz ve hatta sizi de oyunlara dahil edip oyun camiamıza yeni yüzler kazandırmaya çalışacağız.

12592318_842096829268863_5836935106348775198_n

Sazakan, bu yıl da board game severler ile birlikte olacak. Catan, Munchkin, Dixit, Ticket to Ride gibi envai çeşit oyunu öğrenmek ve oynamak için iki gün boyunca bol bol vaktiniz olacak. Gerçi oyunların başına geçince zaman su gibi geçiyor, o yüzden siz yine de dikkatli olun.

TAKT ekibi İzmirCon’16 için Cosplay tarafında yarışmalar düzenliyor olacak. Hazır lafı açılmışken size kategorilerden bahsedeyim; öncelikle hepinizin bildiği, sevdiği bireysel ve grup yarışmaları olacak. Bunun yanında “en iyi video oyunu karakteri”, “en orjinal kostüm”, “en iyi performans” kategorilerinde de yarışmalar olacak. Son olarak bir de İzmirCon ana temasına uygun olarak “Şaman” kategorisi olacağını buradan dile getirmek isterim.

Bilgisayar oyuncusu kitle için de çıkınımızda bir sürü eğlence getiriyoruz. Riot Games sponsorluğunda League of Legends 8 kişilik takım turnuvası ile MOBA heyecanını İzmir’de yaşatacak. Heartstone turnuvası ise Magic oynayan kitlenin tuhaf bakışları altında gerçekleşecek. Face Hunter oynayanları hep birlikte ayıplayacağız.
Bu kadarla kalmıyor tabi; yarışmalar, achivement sisteminde başarılması gereken görevler gibi bir sürü yan etkinlik Con alanında siz değerli ziyaretçileri bekliyor olacak. Ayrıca yurdun dört bir yanından birçok firma stantları ile sizlerle buluşarak panayır havasını yoğunlaştıracaklar.

- Advertisement -

8503_842091629269383_6407260777225488282_n

PEKİ NEDEN YAPIYORUZ BU İŞİ?
Kule Sakinleri Rol Yapma ve Strateji Oyunları Derneği’nin öncülüğünde yapılan bu organizasyonun yegane amacı alt kültürün geniş yelpazedeki renklerini iki günlüğüne bir araya getirmek ve ortaya yeni bir sinerji çıkarmak. Bu şekilde minik hobi topluluklarımızı hem nicelik hem de nitelik olarak genişletmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden mutlaka gelip eğlenceye katılın.
Hem tema sebebiyle kımız da var. Beraber kımız içeriz. Fena mı?
Not: Etkinlik sırasında ücretsiz dağıtılacak Mahzen Dergi’nizi istemeyi unutmayın. Stoklarla sınırlıdır.

Facebook.com/izmircon
Instagram/izmircon
İzmircon.org
Hazırlayan: Mustafa Büçkün

12794334_10208892895183747_8949881079481588424_n

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler