div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

League of Legends 2016 yaz döneminin en parlak 5 oyuncusu

- Advertisement -

League of Legends, MSI turnuvasıyla hayranların nefesini kesen bir yaz dönemi geçirdi. MSI turnuvasının galibi de belli olduğuna göre, sıra geldi oyuncuları bir gözden geçirmeye.

Normal sporlar gibi, e-sporları izlemenin de bir çok nedeni vardır. Bunlardan biri de tabii ki beğendiğiniz ve o dönem parlayan oyunculardır. Bu yazımızda her ligden yaz döneminin en parlak oyuncularını inceledik.

Kore Ligi: Kang “Blank” Sun-gu – SK Telecom T1 – Orman

i
Kore deyince akla ilk gelen isim pek tabii Lee “Faker” Sang-hyeok, ancak ayrılana kadar her zaman ilk sırada ve izlenecek oyuncuların başında yer alacağı için bu seferlik yerini SKT’nin parlayan yıldızı Blank’e bıraktı.

Geçtiğimiz sezon Bae “bengi” Seong-woong’s bu rolde görev yapıyordu ancak, son orman değişiklikleri ve metanın tank orman şampiyonlardan çıkması sonucu gözler tecrübesiz oyuncu Blank’e çevrildi. SKT’nin ligde düşüş yaşadığı bir dönemde riske girerek kadroya dahil ettiği Blank, başlarda çok iyi işler başaramasa da ilerleyen maçlarda tecrübe kazandıkça ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

Blank’in başlarda Faker’ı toparlayamaması ve takımı kontrol edememesi gibi eksikliklerini hızlıca kapatması sonucu SKT önce ligde kupayı kaldırdı, ardından MSI turnuvasını domine etti. Meta böyle giderse Blank daha çok gelişeceğe benziyor.

Kuzey Amerika LCS: Trevor “Stixxay Hayes – Counter Logic Gaming – Nişancı

- Advertisement -

maxresdefault
Doublelift’in CLG’den, daha da önemlisi Aphromoo’dan ayrılması sonucu, herkes CLG’nin nişancı konusunda sıkıntı çekeceğini düşündü, ancak Stixxay daha ilk maçlardan bu şüpheleri sildi.

Doublelift döneminden çokça parlak bir dönem geçiren CLG, Amerika LCS’i kazanmakla kalmayıp MSI’da ilk defa gruplardan çıktı. Ardından finale kadar yükselen CLG’yi her maç ayakta tutan yetenekli nişancı, önünde bulunan uzun yolda daha da gelişeceği sinyallerini vermekte.

Çin Ligi: Cho “Mata” Se-hyeong – Royal Never Give Up – Destek

8d63c29e-104f-11e6-a9b7-f80f41fc6a62
Kariyerine Kore’de başlayan, Samsung White ile hem MVP hem de Dünya Kupası’nı kazanan, zamanın en iyi destek oyuncularından biri olan Mata, Vici Gaming’de yaşadığı düşüşü RNG ile toparladı. Takımını rotasyonlarıyla tam anlamıyla taşıyan ve MSI gruplarda SKT’ye karşı bir galibiyet kazanmalarında büyük rol oynayan Mata, neredeyse her nişancıyla da uyum sağlayabileceğini gösterdi.

Çok farklı oyun tarzıyla öne çıkan destek oyuncusu, RNG’nin kadrosuna Uzi’yi de katmasıyla beraber durdurulamayacak bir hale geleceğini göstermekte. Koreli oyuncuların Çin Ligine iyice yoğunlaştığı bu son dönemde gözler LPL’de olacak.

Avrupa LCS: Alfonso “mithy” Aguirre Rodriguez – G2 Esports – Support

mithy1_0
Kadro değişiklerinin fazla olmasıyla bilinen Avrupa LCS, önümüzdeki sezona da Origen’in alt koridorunun G2 Esports’a geçmesiyle başlayacak. Geçtiğimiz dönem her ne kadar MSI’ya gidemese de, yaptığı oyunlar ve gösterdiği performans ve vazgeçilmez nişancısı Zven ile uyumuyla şüphesiz Avrupa’nın en iyi destek oyuncusu olduğunu bizlere kanıtladı.

Peke’nin de geri çekilmesi ve orta koridorda yaşanan sıkıntılara ek olarak, orman ve yukarı koridordan da pek memnun olmayan ikili, önümüzdeki sezon Avrupa LCS’i domine eden G2’ya geçeceğini açıklayınca, takımın hiç yenilgi almadan sezonu kapatabileceğini düşünenler bile oldu.

Her ne olursa olsun mithy ve Zven ikilisi Batı’da bulunan en iyi alt koridor ikililerinden biri.

Türkiye LCS: Koray “Naru” Bıçak – Super Massive Esports – Orta Koridor

21a
Wildcard bölgelerinden beklenenin aksine, Sezon Ortası Özel Turnuvasında inanılmaz performans gösteren SUP takımının orta koridor oyuncusu, Türkiye’de en iyi oyuncu olarak gösterilmekte.

Dark Passage ile sayısız turnuva kazanan yetenekli oyuncu, kadro değişikliği ile kurdukları “Türkiye karması”na da uyum sağlamış gözüküyor. Wildcard takımlarına karşı pek zorlanmadığı gibi, Amerika devi CLG’ye karşı galibiyet alan, diğer dünya devlerine karşı da iyi performans gösteren SUP takımının orta koridoru, üstün oyun tarzıyla büyük beğeni topladı.

Wildcard takımlarına karşı umut beslememizi sağlayan SUP ve Naru, gelecek seneye daha da iyi hazırlanıyor gibi gözüküyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler