div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Master of Orion çıktı!

- Advertisement -

4X oyunların atası sayılan Master of Orion, NGD Studios ve WG Labs işbirliği ile yeniden karşınızda

90’ların bu unutulmaz bilim kurgu klasiği yeni nesil oynanış dinamikleri ve görselliğiyle 2000’li yıllarda yeniden doğuyor. Adını İngilizce keşfet, yayıl, sömür, yok et kelimelerinden alan ve 4X strateji türünün atası olarak sayılan Master of Orion, oyunculara yaptıkları seçimlerin sonuçlarına katlanmaları gerektiğini gösteren ilk oyunlardan biri olmuştu. Her oyunun bir diğerinden farklı geliştiği bilim kurgu klasiğinde seçtiğiniz ırkın artı ve eksileri doğrultusunda evreni keşfedip, koloninizi geliştirirken diplomasi, keşif ve savaş seçenekleri arasında sağlam bir denge kurmak, stratejinizi iyi belirlemek durumundasınız.

WG Labs ve ND Studios, oyunu geliştirirken orijinal yapısına sadık kalsalar da yeni nesil oyuncuları cezbedecek birçok yenilik de eklediler. Bunların başında grafik ve içerik yenilemeleri, daha önceki Master of Orion’larda görülmemiş yeni bir ırk ve gerçek zamanlı taktik savaşları gelse de oyunun seslendirmelerini Mark Hamill, Alan Tudyk ve Michael Dorn gibi bilim kurgu kültürünün birbirinden ünlü ve yetenekli aktörünün yapması, erken erişimin en dikkat çeken özelliklerindendi. NGD Studios, Erken Erişim sürecini sonlandırmakta hiç acele etmedi zira oyunu oyunculardan gelen geribildirimler doğrultusunda şekillendirmek ve son halini vermek istiyorlardı. Bu doğrultuda Master of Orion bugün topluluk temelli geliştirilmiş bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Wargaming CEO’su Victor Kislyi konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi, “Master of Orion’ın kariyerimdeki etkisinin çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Bir oyun klasiğini yeniden hayata geçirme fırsatı elde etmek büyük bir gurur. Oyunun geliştirme süreci bizim için başlı başına bir deneyim oldu. Her adımda yanımızda olan oyuncularımızdan gelen destek ve geribildirimler sayesinde WG Labs ve NGD Studios, efsane bir oyunu yepyeni grafikler ve içeriklerle sizlere sunmaktan mutluluk duyuyor”.

1472130677_MoO_Screens_Game_Release_Image_02___Copy

“Master of Orion, hepimiz için eşi benzeri olmayan bir projeydi,” diyen NGD Studios CEO’su Andrés Chilkowski, “Hem Master of Orion’ı keyifle oynamış neslin hem de günümüz PC oyuncularının yabancılık çekmeyeceği, güzel görünen, zengin içerikli ve yıldız aktörlerin hayat verdiği bir oyun ortaya koymak için uğraştık. Master of Orion’u yepyeni bir kitleye sunmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

Master of Orion, bugün itibariyle Standart ve Koleksiyon Sürümü ile karşımıza çıkıyor. 49 TL’den satışa sürülen standart sürümde Master of Orion’ın yeni versiyonu ile galaksiye yelken açacak, düşmanlarınızı güçlü ekonominiz, casusluk yöntemleriniz, askeri gücünüz ya da politik oyunlarınızla alt etmeye çalışarak Orion’un efendisi olmaya çalışacaksanız.

- Advertisement -

75 TL’den satışa sunulan Koleksiyon Sürümü’nde ise oyunun dijital eskizlerinin bulunduğu Artbook, Master of Orion I, II & III, oyun müziği albümü, gemilerinizi dilerseniz modern bir arayüzde retro piksellerle oynamanızı sağlayan retro modu ve bu sürüme özel Terran ırkı sizleri bekliyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler