div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

EvilBane: Kuzgunların Yükselişi’ni test ettik!

- Advertisement -

14 Mart tarihinde ön kayıtları başlayan EvilBane: Kuzgunların Yükselişi, bugün itibarıyla iOS ve Android üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecek. Peki EvilBane: Kuzgunların Yükselişi oyunculara ne vaad ediyor?

EvilBane esas itibarıyla hack & slash öğeleri barındıran bir Aksiyon-RPG oyunu ve uzak doğu oyuncuları arasında da hayli popüler bir yapım. 2015 yılında Kore’de Raven adıyla satışa çıkan yapım, ilk 40 gün içinde 1 milyondan fazla indirme rakamına ulaşmayı başarmıştı. Oyunun 5 milyon indirme rakamını geçmesi ise üç aydan daha kısa sürdü. Neticede Kore piyasası göz önüne alındığında Raven hem Android, hem de iOS platformunda yılın en fazla gelir getiren oyunu oldu ve nihayet Netmarble tarafından tüm dünya oyuncularına sunulma zamanı da geldi çattı.

EvilBane’in ön kayıtları 14 Mart tarihinde başladı ve oyun daha piyasaya bile çıkmadan 500.000 kayıtlı kullanıcıya ulaşmış durumda. Netmarble Türkiye, oyunun MENA bölgesinden sorumlu olacak ve şimdiden ön kayıt yaptıran oyunculara bazı sürprizler sundu bile. Ön kayıt yaptıran tüm oyuncular hayli nadir bulunacak silahlarına kavuşurken, Google Play’den ön kayıt olan oyunculara da ayrıca 30.000 Altın hediye edildi.

Gelelim oyunun detaylarına…

Her oyunda yaptığımız gibi, önce oyunun göze hitap eden tarafından başlayalım zira grafikler hakkında söyleyecek çok şey var. Bilindiği gibi özellikle son beş senede mobil cihazlar çok gelişti ve taşınabilir oyun platformu olarak kendilerini kanıtlayıp yakın zamana kadar bu piyasaya hükmeden el konsollarını piyasadan atmayı başardılar. Hem Ps Vita hem de Wii U, uzun bir süre boyunca göreceğimiz son en konsolları gibi gözükmekte.

EvilBane: Kuzgunların Yükselişi bu teknolojik gelişmeleri fazlasıyla bünyesinde toplamış bir yapım zira oyunu indirdiğinizde hemen fark edebileceğiniz gibi, harika grafiklere sahip. Oyunun bu konuda konsol ve bilgisayarlara son zamanlarda çıkan çoğu aksiyon-rpg oyunundan da başarılı olduğunu söylemem gerek.

- Advertisement -

EB-ayıcık

Bunun yanında her RPG tutkununun önem verdiği bir diğer konu var, hikaye.

Oyunun hikayesi insanoğlunun cennet taşlarını kullanarak silahlarını güçlendirmelerinin bir yolunu bulması ile başlıyor. Buna göre insanlar bunları kullanmakta öylesine ustalaşıyorlar ki, bu gücü kendi bedenlerinde saklayabilir hale geliyorlar. Elbette insanoğlunun bencilliği ve güce tutkusundan çekinen zamanının bilgeleri bu işe el atıyor ve gücün kullanımına bazı kısıtlamalar getiriyorlar, taşların kullanımını da dünyadan saklamak için ellerinden geleni yapıyorlar ki taşlar bir efsane olarak bilinsin ve Dünya’nın çivisi çıkmasın.

Muhafızlar Savaşı’ndan yirmi yıl sonrasında da EvilBane oyuncuları hikâyeye dahil oluyor zira nâmı destanlara konu olmuş ünlü kahraman Sir Dominion en güvendiği öğrencisiyle birlikte Matera’ya geri dönmüş durumda.

Oyunda seçebileceğimiz, RPG oyunlarından aşina olduğunuz özelliklerde üç karakter yer alıyor. Bunlardan Luke, Warrior-Paladin sınıfına oldukça yakın, oyuna ilk defa başladığınızda rahat edebileceğiniz, dengeli bir karakter. Khara ise Rogue sınıfına benziyor, son derece çevik ve dayanıklılığı da buna göre düşük bir isim, tecrübeli oyuncuların müthiş keyif alabileceği yetenekleri mevcut aynı zamanda. Son karakterimiz ise Vango. Dosta güven, düşmana korku salan bu arkadaşımız, ilk saniyede anlayabileceğiniz gibi olağanüstü dayanıklı ve hantal bir karakter.

Netmarble bu karakterlerin donatımına da çok önem vermiş. Üç karakter için toplamda 1000’in üzerinde silah, zırh seçeneği söz konusu ve bu araç gerecin hepsi de farklı görünümlere sahip. Ayrıca karakterlerimizi beş farklı sınıftan birisine ait seçebiliyoruz ve görünümleri de buna göre değişiyor. Özellikle Luke’un Paladin setini görmenizi öneririm.

Bunun yanında EvilBane, ikisi PvP olmak üzere beş farklı mod ile beraber geliyor. İlk PvP modu olan Arena, kaosu ve hareketli savaşları seven oyuncuların durağı olacak zira burada rakiplerinize meydan okuyabilir ve nihai şampiyonu belirleyecek yolda kendinizi gösterebilirsiniz. Diğer PvP modu olan Lonca ise klasik klan savaşı konseptini önümüze getiriyor ve burada 18 kişiye kadar savaşlar yapmak mümkün. Lonca modunda bir sıralama sistemi olduğunu da hatırlatalım.

PvE modların içinde ise oyuncuların en fazla sevdiği mod olan hikaye modu da hazır tutulmuş durumda. Son zamanlarda çıkan çoğu online ağırlıklı oyunun bu modu es geçtiğini düşünürsek, burada da Netmarble’ın hanesine bir artı yazmak gerekiyor. Bunun yanında nadir eşyaların peşine düştüğünüz, sonuna kadar aksiyon vaadeden Zindan modu ve arkadaşlarınızla birlikte dev düşmanlara karşı dövüştüğünüz Akın modu da EvilBane’in oyun modları arasında.

Bu yazı yazıldığı sırada EvilBane Google Play üzerinden indirmeye açılmıştı ve gün içerisinde iOS’ta da oyunculara sunulması bekleniyor.

Son sözlere gelirsek eğer, RPG tutkunu oyuncular bu ilk bakış yazısını bile bitirmeden oyunu indirmişlerdir muhtemelen, EvilBane’i türe ilgi duyan tüm oyunculara öneriyoruz.

Facebook: https://www.facebook.com/EvilbaneNetmarbleTurkey

Mobirum: http://www.mobirum.com/tr/evilbane

pc-wallpaper-karsilasma

Haberler

3 YORUMLAR

  1. selam bende evil bane hayranıyım fakat bir kaç aydan beri gözüme takılan bi durum oldu oyun da bölüm geçişlerinde ki bi mevzu (yanlış) dikkatimi çekti şu silahlarını her geliştirdiğinde yeneteği değişecektir yazısı yanlış olmuş yeteneği olması lazım kolay gelsin iyi oyunlar

  2. hergün giriş yaptığım halde ağ etkinliğindeki görevi yapamıyorum hiç bir işlem olmuyor ilk yeni çıktığı zaman etkinlik 9 gün boyunca giriş yap yazan yer de kuzgun ekipmanı seçme konusu bilginize

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler