div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Hearthstone karanlık tarafa geçiyor!

- Advertisement -

Geçtiğimiz günlerde aldığımız bir haber üzerine yolumuz Blizzard merkezine düştü ve soluğu Amerika topraklarında aldık CHIP ve LEVEL olarak.

Malum, Hearthstone için yeni haberler bir bir düşmeye başlamıştı ama elimizde avucumuzda olan azıcık bilgiyle de sevinçten havalara uçacak halimiz yoktu. Yeni Hero mu eklenecekti, yeni adventure gelecekse de bunda kaç wing olacaktı, Warcraft’ın hangi güçlerini selamlayacaktık; bilmiyorduk…

Geçtiğimiz hafta yapımcılar oyunun moduna gelecek olan değişikliklerle ilgili neler demişti peki?
Öncelikle 2016 ilkbaharında oyunun iki farklı moda bölüneceği bilgisi geldi. Şu andaki “Play” modu ana olarak “Standart” ve “Wild” olarak ikiye ayrılacak. “Casual ve Ranked olarak zaten ayrılıyordu yahu, ne gerek var?” demeyin diye onu da hemen anlatalım. Bunlar halen olacak “Standart” ve “Wild” modları altında, sıkıntı yok. Şu an oynadığımız, elde ettiğimiz bütün kartları masaya koyabildiğimiz hali “Wild” olacak. “Standart” mod ise belli kart seçenekleriyle, belli yıllarda oynayabileceğimiz bir sistem getiriyor.

DSC_1906

Standart modda kullanacağımız kartlar ise şunlardan oluşacak; Basic, Classic, Blackrock Mountain, The Grand Tournament ve The League of Explorers kartlarını kapsayacak. Yani bu Hearthstone yılı boyunca bunları kullanabileceğiz Adventure Paketleri içinde, gelecek yıl ancak yukardaki Adventure’lardan herhangi birinin en az ilk wing’ini açtıysanız diğer kartları da edinebileceksiniz ve bu paketler daha sonra satılmayacak. Geçerli paketlerin kartlarını da sadece Crafting’e girip Arcane Dust ile yapabileceğiz. Bir ufak bilgi daha sıkıştıralım araya; Curse of Naxxramas ve Goblins vs Gnomes, Standard modun içinde yer alamayacak. Bunların sebebi de yıllar geçtikçe kartları hem aktif tutmak hem de yeni oyuncuların alabora olup “Milyorlarca kart var, ben ne yapıyorum burada?” diye ambale olmamasını sağlamak. Dinamik bir alan olacak yani; özellikle ilerleyen yıllar için başarılı bir sistem. Diğer bir haber de Deck slotlarıyla alakalıydı. Oyuncuların %90’ının ağladığı yetersiz Custom 9 deck slotu sayısı, bu 9 Hero”yu da oyunda açmış olanlar için 18’e çıkacak.

Bunları şimdiye kadar duymuş olanlar duymayanlara duyurmuştur zaten; gelelim bizim Blizzard”a gidiş sebebimize…

IMG_1182
Eric Dodds / Mahmut Karslıoğlu / Peter Whalen

Yeni, kart odaklı genişleme paketi geliyor arkadaşlar, hem de bomba gibi geliyor.

- Advertisement -

Adı “Whispers of the Old Gods”.

Azeroth’un dört tanrısını bizimle buluşturup, Hearthstone sakinlerini biraz da karanlık tarafa çekmeyi planlıyorlar. En karanlık genişleme paketi olacağı kesin, eğer Azeroth’ta bir süre ikamet ettiyseniz isimlerini duyunca siz de anlayacaksınız; C’Thun, N’Zoth, Yogg-Saron, ve Y’Shaarj. Bu eski tanrıların her birinin de bir Dark Soul gönderme yeteneği olacak.

Özellikle C’Thun, oyunun mekaniklerini iyi işlettiğiniz takdirde gerçekten ortalığı birbirine katacak gibi görünüyor. Kendisi destenizde olduğu sürece yancısı olan kartları oynadığınızda, C’Thun’a +2 Attack ve +2 Health gibi özellikleri otomatik yüklüyor. Öylece durduğu yerde güçlenebiliyor ve saldırı gücü bir anda iki katına çıkabiliyor. 20/20’lik bir saldırıyı 10 mana ile yapabildiğinizi düşünsenize? Bir de bunun alan etkili olduğunu?

Bu olayın yanında 5 mana’ya açılıp 6/6’lık özelliğiyle güçlü bir portre çizen ama öldüğünde karşıdaki kahramanın 8 sağlık puanını yenileyen Corrupted Healbot ve sıra size geldiğinde tüm yaratıkları öldüreceğine 7 saldırı puanı kazanıp 0/7’den 7/7’ye dönüşen Validated Doomsayer gibi kartlar da dikkat çekmekte.

Yeni genişleme paketinde bela dolu 134 kart bulunuyor ve bazı kartların özellikleri birbirini tamamladığından, gerçekten agresif bir desteye sahip olmak, doğru stratejileri uyguladığınızda an meselesi. Whispers of the Old Gods kartları Arena’lardan elde edinilebileceği gibi, diğer kart desteleri gibi Shop kısmından da Standart Card Pack’lerle aynı gold veya ücret karşılığında satın alınabilecek. Yeni genişleme paketinin fiyatı; 49.99 Dolar ve 50 Kart yanında bir de koleksiyonumuza yeni bir kart arkası ekliyor.

Gelelim “Standart” modunun çıkış zamanına ve Whispers of the Old Gods’la aynı anda aktif olup olmayacağına… Yeni ek paketin çıkış tarihi için Nisan sonu veya Mayıs başı denildi fakat ekstra deck slot’larının ve standart mod aktivasyonunun bu paketle aynı anda başlayıp başlamayacağı henüz belli değil. Fakat buradaki kartlarla Standart mod’da oynanabilecek.

Oyun yeni haliyle şans ve ezber faktörlerini azaltıp stratejiye her zamankinden fazla önem verecek gibi gözüküyor. Kartların bazıları da buna göre dengelenmiş durumda ve son durumlarını update çıktığında görebileceğiz.

Kart arkaları da artık çok daha “rare item” statüsünde olacak ve Blizzard bunları artık daha az dağıtmayı planlıyor. Ayrıca artık tüm kart arkaları animasyonlu olacak.

Whispers of the Old Gods, Hearthstone’un mekaniklerini epey değiştirecek, Azeroth tanrıları da bizi epey zorlayacak gibi görünüyor. Neyse, Nisan sonu, Mayıs başına da çok kalmadı. Artık heyecanla günleri sayabiliriz!

Unutmadan, CHIP Yayın Yönetmeni Mahmut Karslıoğlu’nun Blizzard oyun direktörü Eric Dodds ve oyun tasarımcısı Peter Whalen ile yaptığı röportajları hafta başından itibaren CHIP Online ve LEVEL Online’da izleyebilirsiniz.

Whispers_of_the_Old_Gods_Key_Art2

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler