div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Motorsport Manager: McLaren’ı kim kurtaracak?

- Advertisement -

Şu haberi yaparken dilimi ısırıyorum zira uzun zaman sonra (15 yıl) bir oyun Formula 1 ve menajerlik kelimelerini yan yana getirip bizi memnun etmeyi hedefliyor.

Playsport Games / Christian West tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanacak olan Motorsport Manager, 2000’li yılların başında Microprose tarafından piyasaya sürülen Grand Prix World’ün ardından içimizin sindiği tek oyun.

Öyle ki bizzat incelediğim Racing Manager 2014’ü yerin dibine sokmuş ve kısaca “Oyunun sorunu, adını bile hatırlamadığımız NES oyunlarında bile doğru çalışan basit setup mekaniklerinin çalışmaması ve oyun yapımcılarının motorsporları hakkında hiçbir bilgisi olmaması.” diyerek özetlemiştim. 100 üzerinden 20 puan verdiğimiz çok oyuna denk gelmiyoruz neticede.

Motorsport Manager’a dönersek, “İçimizin sindiği” diyoruz, çünkü aslında mobil cihazlara daha önce gelmişti ve biz de onlarca saatimizi başında geçirmiştik. Oyun son derece bağlayıcı ve keyifli bir oynanışa, son derece güzel grafiklere ve pist üstü fiziklere sahipti ve birkaç defosunu saymazsanız (A takıma yükselttiğiniz pilotun özelliklerinin bir daha gelişmemesi gibi) son derece başarılı bir yapımdı.

SEGA da bunu farketmiş olacak ki Christian West tarafından geliştirilen oyun PC’lere taşınırken iyi olan tüm özellikleri korunarak, daha detaylı bir oynanış ve bilgisayarlarımızın gücüne uygun grafikler ile donatılacak.

Bunun yanında gözüken o ki, lisanslar konusunda iyi haberler yok. Pistler gerçek değil (Yine de çok başarılılar.), pilot, sponsor ve takım isimleri de uydurma. Günün sonunda bunlar çok önemli değil, ayrıca oyun PC’ye çıktığında kısa süre içinde oyundaki takım ve pilotların isimlerini gerçeğine uygun olarak düzelten topluluk üretimi modlar da gelecektir.

Motorsport Manager’ın Eylül ayında PC, Mac ve Linux için piyasaya çıkması bekleniyor.

- Advertisement -

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler