div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Na’Vi ikinci kez World of Tanks Dünya Şampiyonu oldu

- Advertisement -

Nefes nefese geçen final maçında geçtiğimiz yılın şampiyonları HellRaisers’la karşılaşan Na’vi, kupayı kaldıran taraf olmayı başardı

8-9 Nisan tarihlerinde Varşova’nın dev etkinlik merkezi Torwar Hall’da düzenlenen World of Tanks dünya şampiyonasında, kupayı kaldıran ve büyük ödülün sahibi olan takım Natus Vincere (Na’Vi) oldu. Dünyanın dört bir yanından gelen en iyi 12 World of Tanks takımının karşı karşıya geldiği yarışmada katılımcılar 300.000 dolarlık ödül havuzundan pay alabilmek için yarıştı.
Wargaming Rekabetçi Oyunlar Müdürü Mo Fadl, duygularını “Büyük Finaller her yıl bir öncekinden daha büyük ve kapsamlı bir hal almakta. Bu etkinlik aracılığıyla e-spora olan tutkumuzu oyuncularla paylaşma fırsatı buluyoruz. Bu sene tüm takımların şampiyon olabilmek için canla başla mücadele ettiklerini gördük ve her biriyle ayrı ayrı gurur duyduk. Önceliğimiz, Wargaming.net Liginin çıtasını daha da yükseltmek ve hayranlarımıza unutulmaz anlar yaşatabilmek,” şeklinde ifade etti.

WGL_GF_2016_Navi1

Karşılaşmanın ilk gününde dört grup, toplam 12 maçta karşı karşıya geldi. Geçen yılın şampiyonları HellRaisers ve Na’vi Gold Bass’i 5-0 ve 5-1 yenerek elediler. Wombats on Tanks, SIMP’i 5-0, Red Canids’i ise 5-1 yenmeyi başardı. Amerika Birleşik Devletleri’nin umudu olarak turnuvaya gelen eClipse ise Kazna Kru ve Tornado Rox karşısında varlık gösteremeyerek Gold Bass, Red Canids ve EL Gaming ile birlikte ilk gün elenip oyuna veda etti.

Bu yılki finallerde epik tank savaşlarının yanı sıra ilk World of Warships Show maçı da gerçekleştirildi. Final maçından önce gerçekleştirilen maçta Jingles, PointyHeadJedi gibi oyunun dünyaca ünlü streamer’ları ekip arkadaşlarıyla birlikte 7’şerlik takımlarda karşı karşıya geldiler.

WGL_Grand_Finals_Photo16

Elbette ki turnuvanın en unutulmaz olayı final maçının ta kendisiydi. 2014’ün şampiyonu Na’vi, geçtiğimiz yılın şampiyonu HellRaisers ile kıyasıya bir mücadeleye girişerek belki de gelmiş geçmiş en heyecanlı final maçına imza attı. Son maçta HellRaisers’ın 2 tankına karşı tek tankla kalan Na’vi’nin maçı kaybedeceği neredeyse belli olmuşken, oyun fiziği karşısında stratejik bir hata yapan HellRaisers’dan AppleWoW, tırmandığı yamaçtan aşağı kayarak çıkamayacağı bir alanda sıkıştı. Sağlık barı neredeyse full tankıyla kalakalan AppleWoW, takım arkadaşı Grifon’un Na’vi’nin efsanevi oyuncusu Inspirer tarafından alt edilmesini çaresizce seyretmek zorunda kaldı.

- Advertisement -

“Finallerde olmak inanılmazdı ama şampiyonluğu kazanmanın verdiği mutluluğu tarif etmeye imkân yok,” diyen Na’vi menajeri Dmitry “de1uxe” Repin, sözlerini, “Açıkçası 10. Seviye tankların kapıştığı göz kamaştırıcı bir etkinlikte yer aldık ve geçtiğimiz yıla kıyasla Wargaming.net Ligi’nin çıtasının ne kadar yükseldiğini görmüş olduk. Önümüzdeki günlerde ligin geleceği noktaları dört gözle bekliyoruz,” şeklinde bitirdi.

WGL_Grand_Finals_Photo43

Torwar Hall’da finalleri izlemeye gelenler, heyecanlı maçların yanı sıra 28 PC oyun istasyonunda oyunu oynadılar ve profesyonel oyuncuların sunumunda ilk kez gerçekleştirilen World of Tanks VR Experience’ta yer alma fırsatı buldular. Kazandıkları hediyeler ve T-34-85 de cabası.

Grand Finals 2016’ın ödül havuzu şu şekilde dağıldı:
• Birincilik—$150,000—Na’Vi
• İkincilik— $75,000—HellRaisers
• Üçüncülük—$35,000—Wombats on Tanks
• Dördüncülük—$20,000—Not So Serious
• Beşinci, Altıncı, Yedinci ve Sekizincilik—$5,000—Tornado.Rox, YaTo, SIMP and Kazna Kru.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler