div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

CS:GO’nun Türkiye temalı haritasında hakaret şoku!

- Advertisement -

Counter-Strike serisinin arkadaşlar ile hoşça vakit geçirilen bir ağ oyunu olmakla başlayıp, bir eSpor çılgınlığı haline nasıl geldiğine tanık olduk yıllar boyunca.

Source motorunun nimetlerinden faydalanmak yerine CS 1.5-1.6 düzeyinde kalmayı tercih eden adanmış oyunculardan tutun da, CS:GO’nun kendi oyun için ekonomisini yaratmasına kadar, Counter-Strike bir sıfırdan zirveye yükselme hikayesi aslında.

Oyun son zamanlarda Steam Workshop, dolayısıyla da kullanıcı üretimi içeriklerden fazlasıyla destek almakta ve içeriğini günden güne geliştirmekte.

Bir süredir beklenen ve 17.5 TL fiyat etiketi ile Steam’den edinilen Operation Wildfire eklentisi de bu tür içeriklere oldukça iyi bir örnek aslında.

İçeriğinde Gemini ve Wildfire olmak üzere iki operasyon, çok sevilen eski haritalardan Nuke’ün yeniden yorumu, 50 farklı görev ve pakete özel bıçak ve kasa ile beraber topluluk yapımı yedi farklı harita bulunmakta ve bu açıdan bakıldığında hayli tatmin edici.

Hikayenin bundan sonrası ise gerçek bir kalite kontrol felaketini işaret ediyor.

Donanımhaber’de bir kullanıcının fark ettiği üzere, Wildfire ile beraber gelen yedi haritadan biri olan ve Türkiye üzerine konumlanmış olan de_mikla adlı harita, bolca hakaret ve dalga geçme içeriyor. Bunların arasında en fazla göze çarpan da Atatürk’ün adının ve resminin tahrif edilmiş olarak, alaycı şekilde haritaya eklenmiş olması.

- Advertisement -

Heyecanlı ve son ayların politik ortamından etkilendiği açıkça belli olan bir kullanıcı tarafından yapılmış olan haritanın Steam’den onay almış, kalite kontrol aşamasından geçmiş ve Wildfire paketine girmeyi başarmış olması ise oldukça şaşırtıcı.

Türk oyunculardan gelen şikayetler üzerine harita Workshop’tan kaldırılmış durumda, oyundan tamamen kaldırılması yönünde de girişimler devam ediyor.

515

8544

1515

818

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler