div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Guardians of Orion’u test ettik!

- Advertisement -

Teknoloji her geçen gün ilerliyor. Günümüzün en büyük icatlarından biri hoverboard’lar sanırım. Bir ara Amerikan başkanının bile kullandığı bir Ginger vardı hani. Bu onun direksiyonsuz hali. Öne ağırlık veriyorsun öne gidiyor falan. Değişik bir alet. Bu soğuklarda, bu karda kışta onu zaten dışarıda kullanamazsınız. Niye teknolojiden giriş yaptım?

Oyun robotlu, ondan.

Bu görmüş olduğunuz oyun, henüz yavru sevgili okuyucu. Erken erişime açıldı fakat ufak kırgınlıkları olan bir oyun. Bir Kickstarter projesi olarak başlayan, fakat yeterli bağışı toplayamayan bir oyun. İdealist bir yapımcı ve “Şuna bir el atalım, ileride yokuş var vurdurduk mu gider bu” diyen bir ekipten geliyor.

Siz, kaynakları sömürmeye gelen bir firmanın koruma askerisiniz. Benim “gelişmiş süpürge” dediğim fakat firmanın ısrarla “koru!” dediği hasat aletini korumayla geçen bir oyun Guardians of Orion. Gelen düşmanlar ise dinozor. Evet bildiğimiz dinozorlar. Bazen yavru bazen aşırı gelişmiş dinozorlar. Ara sıra bizim rakip firmadan olduğunu tahmin ettiğim robotlar da geliyor fakat en kötüsünün gelişkin dinozorlar olduğunu özellikle vurgulayayım. Ben bunlardan çok çektim yine takıntı oldu. Bütün yazı boyunca onlara gömeceğim.

Oyunda dört sınıf seçme şansınız var ve en güzel yanı hepsinin farklı silahlara sahip olması, aynı zamanda geliştirebiliyor olmamız. Assault, Support, Recon ve Tech adlı dört sınıf var. Bunların hepsini tek tek ele alamayacağım, çünkü çok detay var. Kısaca bir özet geçmem gerekirse: Assault, saldırıya uygun bir karakter. Çıtkırıldımlığı diğerlerine oranla daha az. Support’un silahları daha güçlü, daha fazla hasar veriyor fakat dinozorlar üstüne hohladığında bile canı azalıyor. Ayrıca, güçlü silahlar olmasına rağmen ateş etmede çok yavaş kalıyor. Recon ise orta halli bir karakter. Daha çok suikastçi gibi düşünün. Tech ise ağır silahlara sahip, arkada kalıp dinozorları kevgir etmelik bir karakter.

519925404

- Advertisement -

Oyunun dört farklı haritası var fakat sadece görünüş olarak değişiyor. Mantık, yapman gerekenler ise tamamen aynı. Hepsinin sonunda o büyük dinozor geliyor. Gördüğünüz zaman kaçın. Boşverin oyunu falan.

Oyunu online yada arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Tek başına ufak bir vakit geçirme oyunuyken, başka oyuncularla oynadığınız zaman çok keyif alabilirsiniz.

Oyun daha geliştirilme aşamasında. Bu oyunda bir ışık var fakat neden olduğunu çözebilmiş değilim. İster istemez kendine çekebiliyor. Oyun bana göre potansiyelinden üstünde sistem istiyor. O özelliklere sahip bir bilgisayarınız varsa rahatlıkla oynayabilirsiniz fakat tek başınıza girebileceğiniz bir oyun değil (Önerilen sisteme inanmayın, kasıyor.). Ufak tefek sorunları yok değil. Bazı yerlerde düşmanlar kilitlenip kalıyor. Vur vurabildiğine. Aslında, nice büyük oyunlarda bile böyle sorunlar varken bu oyun için gayet normal.

519937276

Kapanış konuşmasına geçersek: Bu oyuna yeşil ışık zaten verildi fakat bir yeşil ışıkta ben yakmak isterim. Biraz daha geliştirilmesi lazım, onun dışında arkadaşlarınıza keyifle oynayabileceğiniz bir oyun. Daha önce bahsetmedim burada söz edeyim. Bir karlı buzlu bölüm var. Dışarısı da soğuksa bu haritada bir ürperti, bir üşüme hissediyorsunuz. Hazır dışarısı soğuk, vurun kendinizi oyunlara.

Doruk Demirüstü

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler