div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Knight Online’ın Steam macerası keyifli başladı!

- Advertisement -

Yılların eskitemediği oyunlardan biri olan Knight Online, geçtiğimiz günlerde Steam üzerinde de yerini aldı bilindiği gibi.

26 Ocak tarihinde Steam’de yayınlanan Knight Online, Steamde yayınlandığı ilk gün, bir saat içinde Steam’de en çok aktif oyuncuya sahip ilk 10 oyunun arasına girdi. Şu anda da Knight Online’ın Steam versiyonu, kısaca SteamKO, anlık 20.000-30.000 arasında gezen aktif oyuncu sayısı ile Steam’de en fazla aktif oyuncuya sahip oyunlar arasında ilk 15’de tutunmaya devam ediyor.

Normalde oyun yöneticileri en azından ilk 1-2 ay yeni bir sunucu açmak istemediklerini, tek sunucu ile 1-2 ay idare etmek istediklerini belirtmişti fakat oyuna bir anda oyuncu yığılması olunca daha ilk haftadan sunucu sayısını 5’e çıkartmaları gerekti.

Peki ya bu büyük yığılma neden oldu?
Oyunun Steam’de yayınlanan versiyonuna, oyunun client versiyonunda bulunan bazı detaylar eklenmedi. Bunlara örnek verecek olursak, Krowaz zırhları, Dragon Box, Level sınırının 83 yerine 80 olması, Ardream ve Ronark Land Base PK alanlarının olmaması ve sadece Ronark Land (CZ) olması, Valkyrie ve Pathos Gloves eklenmemesi ve daha bir çok şey.

Oyun bu şekilde biraz daha eski havasına sahip olduğundan olsa gerek ve oyuncuların bir çoğunun bu eski haline özlem duymasından ötürü oyunun Steam versionuna büyük bir ilgi oldu. Her ne kadar oyun yönetimi şu an bulunmayan bu eksiklerin ilerde ekleneceğini belirtse de, oyuncuların büyük bir kısmı bunları bir eksik olarak görmüyor ve oyuna eklenmesini istemiyor.

Yönetim ne yapar bilinmez fakat oyuncuların bir kısmı bunların gelmesini, bir kısmı gelmemesini istiyor ve forumlarda bunun üzerine tartışmalar hararetli bir şekilde devam ediyor. Bu tartışmalar bir yana, bir de SteamKO’nun, USKO yani oyunun hala ayrı bir client olarak yürütülen eski versionuna zarar vereceğini savunan, USKO’dan SteamKO’ya oyuncu geçişi yüzünden USKO oynayanlarının mağdur olacağını, USKO’da oyuncu kalmayacağını söyleyen bir kitle ise Steam üzerinde oyunun incelemelerine olumsuz oy verip, kötü yönde yorumlar yağdırarak oyunu Steam’den kaldırtmaya çalışıyor.

Tartışmalar ne olacak, nereye varacak, yönetim ne yapacak bilinmez ama, şimdilik SteamKO oyuncu sayısı ile bir başarıya ulaşmış denilebilir.

- Advertisement -

Talha Karahan

1

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler