div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

WildStar cephesinde işten çıkarmalar var…

- Advertisement -

Kendi kitlesi olan ve sevilen yapımlardan WildStar’ın yapımcısı Carbine, çalışanlarının %40’ıyla yollarını ayırma kararı aldı.

Son zamanlarda oyun sektöründe kapanmalar, işten çıkartmalar birbirini kovalar hale geldi. Hevesli ancak iyi hesaplanmamış büyümeler şirketlerin sırtındaki kamburu arttırırken oyunların da çok daha agresif kâr beklentileri ile tasarlanmasına yol açıyor. WildStar da bunlardan biri.

Carbine tarafından tasarlanan ve NCSoft tarafından dağıtılan oyun yeri göğü inletmese de kendi kitlesini yaratmayı başarmış, tutunabilmiş nadir yapımlardan biri. NCSoft’un bu oyunu Çin piyasasına sunma kararının iptali üzerine ise yapımcı firma 70 çalışanının neredeyse yarısıyla yollarını ayırma kararı aldı.

Firmadan yapılan açıklamada bu tip kararların verilmesini her zaman güç olduğu, oyunun geliştirme aşamasını geride bırakıp operasyon aşamasına geçmesi, Çin’e yayılma planlarının iptali ve oyunun 2014 yılından beri genel performansı sebebiyle böyle bir yola başvurulduğu açıklandı.

Carbine’ın geri kalan ekibi oyun üzerinde çalışmayı sürdürecek.

wildstar_combat_telegraph_04_hd

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler