div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Pokemon Go’dan ilk rakamlar…

- Advertisement -

Henüz kısıtlı sayıda ülkede çıkışını gerçekleştirmiş olsa da, Pokemon Go şimdiden bir fenomene dönüştü ve bu kadar eksik bir oyunun bunu nasıl başarabildiği noktasında ne olup bittiğini hazmetmemiz için biraz daha zamana ihtiyacımız var.

Oyun Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda’nın ardından geçtiğimiz günlerde ABD, dün Almanya ve bugün de İngiltere’de resmi olarak indirmeye açıldı. Bu, Niantic’in “oyunun çıkışını dondurma” kararına zıt bir şekilde, WSJ’ın “oyunun tüm dünyada piyasaya çıkmasına sadece günler kaldı” açıklamasının muhtemelen doğru olduğunu da gösteriyor.

Oyunun ABD üzerinden ilk rakamları da nihayet ulaştı, buna göre birinci haftasında oyun 21 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve 20 milyon aktif oyuncuyla bu rekorun bir önceki sahibi olan Candy Crush Saga’yı da geride bırakmış oldu.

Candy Crush Saga’nın yanına kolayca yaklaşılır gibi gözükmeyen aktif kullanıcı rekoru ise 93 milyon, ancak bunun tüm dünya genelinde olduğunu hatırlatmak lazım.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler