div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Taiwan Excellence Gaming Cup en iyi oyun ürünlerini Türkiye’ye getirdi!

- Advertisement -

Taiwan Excellence Gaming Cup Finali’nde şampiyon Supermassive!

Türkiye’de düzenlenen yılın son büyük e-spor organizasyonu Taiwan Excellence Gaming Cup Finali’nde şampiyon Supermassive oldu. Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki organizasyona binlerce e-spor sever katıldı. Online mecradan ise 270 bin e-spor tutkunu finali takip etti

Tayvan’ın lider markalarının bir araya geldiği Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi’nin (TAITRA) düzenlendiği “Taiwan Excellence”, Tayvan endüstrisinin özellikle teknoloji ve oyun dünyasında sunduğu mükemmelliği Türkiye’ye taşıdı. Dünyanın en büyük e-spor markası olan ESL tarafından organize edilen Taiwan Excellence Gaming Cup, 13 Kasım Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Taiwan Excellence Gaming Cup’ın girişinde bin 300’den fazla izleyici finale tanıklık etmek için Bostancı Gösteri Merkezi’ndeydi. 270 binde fazla kişi ise Twitch üzerinden canlı yayınlanan turnuvayı izledi. Taiwan Excellence finalde 11 ünlü Tayvan markasını da Türkiye’ye taşıdı. Turnuva kapsamında Acer, ADATA, ASUS, FSP, GIGABYTE, HTC, InWin, MSI, Thermaltake, Transcend, ZyXEL gibi global teknoloji markaları bir araya getirdikleri mega bilgisayarları oyuncuların hizmetine sundu. Taiwan Excellence Gaming Cup aracılığıyla bu yıl ikinci kez en yüksek izleyiciye sahip Hearthstone turnuvası gerçekleşmiş oldu. Böylece Türkiye oyun tarihinde önemli bir güne imza atıldı.
Supermassive ve HWA Gaming kozlarını paylaştı

tegc-live-on-twitch-with-over-270k-viewers

Türkiye’nin en büyük e-spor organizasyonlarından biri olan Taiwan Excellence Gaming Cup’ın iki oyunundan biri olan League of Legends finalinde Supermassive ve HWA Gaming kozlarını paylaştı. Çetin geçen müsabaka 6 saat sürdü. Supermassive, HWA’yı yenerek şampiyonluk ipini göğüsledi. Hearthstone oyununda ise 4 ayrı finalist mücadele etti. Mobil olarak oynanan oyunda da rekabet üst düzeydeydi. League of Legends ve Hearthstone oyunları olmak üzere proje kapsamında 51 bin TL nakit para ödülü dağıtıldı. Hediyelerle birlikte toplam ödül 80 bin TL’yi aştı. Ayrıca League of Legends finalinde birinci olan Supermassive takımı da 1 hafta sürecek olan Tayvan seyahati kazandı.

tegc-invite-fans-to-meet-the-pro-team

- Advertisement -

Üniversite buluşmaları

Taiwan Excellence Gaming Cup, Oyunder işbirliği ile üniversitelerde de duyuruldu. Taiwan Excellence Gaming Cup aracılığıyla Türkiye genelinde 3 farklı şehirde, 7 üniversite ziyaret edildi. Düzenlenen panellerde oyun endüstrisi, kariyer fırsatları anlatılırken, Tayvan mükemmelliği ve ürünleri tanıtıldı. Etkinliği binlerce kişi izledi. Ayrıca Taiwan Excellence logolu ürünlerle geçerli olan Hepsiburada.com ile yapılan anlaşma ile yüzlerce kişiye indirim kuponu dağıtıldı. Türkiye 23 milyon kişi e-spor sektörünün popülasyonunu oluşturuyor, bu da Türkiye’nin ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu gösteriyor.

“En iyi teknolojiyi deneyimleyin”

TAIPEI Ekonomik ve Kültürel Başkanlığı Sekreteri Annie Yu ve Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofis Direktörü Suna Chen, büyük finalde katılımcıları Tayvan ürünlerini deneyimlemeye davet etti. Fuaye alanında kurulan mega bilgisayarlarla sadece oyuncular değil, tüm oyunseverler son teknoloji ile donanmış profesyonel oyun bilgisayarlarını deneyimleme fırsatı yakaladılar.

“Tayvanlılarla yarışmak istiyoruz”

Taiwan Excellence Gaming Cup’ta yarışan Heahstone ve League of Legends şampiyonları, Tayvanlı ürünleri günlük hayatlarında ve yarışmalara hazırlanırken kullandıklarını ifade ederken, profesyonel oyuncular için yüksek kaliteli Tayvan ürünlerinden başka bir alternatifin düşünülemeyeceğini açıkladılar. Ayrıca şampiyonluk için yarışırken, en yeni teknolojilerle donatılmış bilgisayarları kullandıkları için memnun olduklarını ifade eden ekipler, Konya’dan daha küçük bir ülke olan Tayvan’ın teknoloji alanındaki gücünün şaşırtıcı olduğunu, Tayvanlı oyuncularla yarışmak istediklerini vurguladılar.

Dev sponsorlar finale damga vurdu

Türkiye e-spor mecrasının gelişimine büyük katkı sağlayan Taiwan Excellence Gaming Cup’ın dev sponsorları da finalde açtıkları stantlarla katılımcılara son teknolojiyi sergiledi. Turnuva kapsamında Acer, ADATA, ASUS, FSP, GIGABYTE, HTC, InWin, MSI, Thermaltake, Transcend, ZyXEL gibi global teknoloji markaları bir araya getirdikleri mega bilgisayarları oyuncuların hizmetine sundu.

Basın Bülteninden derlendi.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler