div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Taiwan Excellence Gaming Cup başlıyor!

- Advertisement -

Yılın son büyük e-spor finali Taiwan Excellence Gaming Cup öncesinde hazırlıklar neredeyse tamamlandı.

Tayvan Büyükelçisi Yaser Cheng, finalle ilgili büyük gurur duyduklarını belirtirken, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofis Direktörü Suna Chen ise Tayvan’ın 11 global markasının finale destek verdiğini söyledi. ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar ise finalin 300 bin e-sporsever tarafından takip edileceğini, toplamda 80 bin TL’lik bir ödül verileceğini söyledi

Tayvan’ın Türkiye Büyükelçisi Yaser Cheng, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Suna Chen, ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar ve Tayvan’ın önde gelen teknoloji markaları hem Türkiye’deki yatırımlarıyla ilgili hem de e-spor sektörünün gelişimine dair gelişmeleri, Grand Hyatt’ta düzenledikleri basın toplantısında masaya yatırdı.

Tayvan Büyükelçisi Yaser Cheng, ilk olarak Türkiye’de ikinci kez düzenlenecek olan Taiwan Excellence Gaming Cup adına gurur duyduklarını vurguladı. Tayvan olarak, e-spor sektörüne büyük destek verdiklerini anlatan Cheng, NewZoo araştırmasına atıfta bulunarak sektörle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“E-spor sektörü her yıl yüzde 29’luk bir büyüme oranına sahip. E-spor’un 2016 yılındaki büyüklüğü 465 milyon doları aştı. 2019’a kadar da 1 milyar 100 milyon dolara ulaşması bekleniyor. E-sporda 2016 yılında toplam 66 milyon dolar civarında ödül dağıtıldı. Tayvan olarak, Türkiye e-spor pazarına büyük önem veriyoruz. Çünkü Türkiye hızla gelişmekte olan bir ülke. Tabii, Tayvan da teknolojinin anavatanlarından birisi. Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Merkezi’ne (TAITRA) de değinmek isterim. TAITRA 27 yıldır Türkiye’de faaliyet göstermekte. Tayvan olarak Türkiye’ye cep telefonları, bilgisayar ve aksesuarları, dijital kameralar, kapalı devre kamera sistemleri, opto-elektronik görüntüleme sistemleri, televizyon parçaları ihraç ediyoruz. Tayvan 2015 yılında, toplam 285 milyar dolarlık ihracat yaptı ve dünya ihracat sıralamasında İsviçre’den sonra 18’inci sırada konumlandı. Ayrıca geçtiğimiz yıl Türkiye’ye 1,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. ICT sektöründeki rakamımız ise 76 milyon dolar.”

tayvanturkiyebuyukelcisiyasercheng

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler