div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

The Legend of Zelda: Breath of The Wild severlerine kavuşuyor

- Advertisement -

Nintendo E3 konferansında Zelda hayranlarının yüzünü güldürdü. Yeni oyun beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.

İlk olarak oyunun The Legend of Zelda Twilight Princess’in haritasından 12 kat daha büyük olduğu bilgisi ile başlayalım. Eiji Aonuma’nın açıkladığına göre bu 12 kat büyük haritanın ilk zindanına giriş yapmak bile 1 saatten fazla sürmekte. Çok büyük bir dünyaya ev sahipliği yapacak oyunun ucu bucağı gözükmüyor.

bmjln9bpin8ixjqzr91j

Oyunun tanıtımında her ne kadar Wii U kullanılsa da, NX bekleyenler hiç endişelenmesin. The Legend of Zelda’nın yeni oyunu gelecek yıl çıkacak olan NX platformunda da aynı performansta çalışacak. O zamana kadar neler eklenir ve değişir bilinmiyor ancak Wii U’dan çok Nintendo NX’e yöneleceğe benziyor. Ayrıca oyunun GamePad ile oynanması tavsiye ediliyor.

ngq4hc5h1dp04e9vvqgn

Oyunun haritasından bahsetmek gerekirse, mekanikler ile birlikte daha anlaşılabilir ve erişilebilir bir harita yapan Nintendo, ana karakterimiz Link ve oyunun gidişatı hakkında da bir takım bilgiler verdi.

Öncelikle Link’i sağlak yaptıklarını ve tüm yaşam koşullarına karşı hazırladıklarını anlatan Aonuma, hava şartları olsun, açlık susuzluk olsun, kıyafet yokluğunda doğadan etkilenmek olsun, bir çok zorlu şartın önümüze çıkacağını da ekledi. Silahların bile kırılabildiği uzun soluklu bu Zelda oyununda, bizleri bitmek bilmeyen maceralar bekliyor.

- Advertisement -

nnmdceraopidnn4ih0mj
Harita büyük olunca yenilikte çok oluyor tabii. Yolunuzun üzerinde soyabileceğiniz veya savaşabileceğiniz düşman kamplarıyla karşılaşırsanız şaşırmayın. Nintendo bu kamplardaki düşmanların geceleri uyuduğunu ve oyundaki gizlilik modu ile bir takım işler çevirebileceğinizi de belirtti.

Bir hayatta kalma oyunu olarak tasarlanan Breath of The Wild’da, canınızı elde ettiğiniz yiyecekler ile dolduruyor, yağmur yağarsa ateşiniz sönüyor ve hatta taşıdığınız eşyalar yüzünden üzerinize yıldırım bile düşebiliyor.

Zaman konusunda ise oyunun 24 saati, gerçek hayatta 24 dakikaya denk geliyor. Zindanlar hakkında ise pek bir bilgiye sahip değiliz ancak yaşamak için elde etmeniz gereken eşyaları bulabileceğiniz yerler tabii ki buralar olacak.

Bu kadar bilgiden sonra tanıtım videosunu izlemek isterseniz, oynat tuşuna basmanız yeterli:

Haberler

1 Yorum

  1. cidden merakkla bekliyorum ama ne yazıkki türkiyede the legend of zelda ya ilgi çok az yani ya kimse bilmiyo ya biliyo ama ilgili değil gibi oluyo ama cidden bu oyunla inşallah biraz ilgi çeker

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler