div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Türk ve İranlı Oyun Geliştiriciler Bahçeşehir Maratonunda!

- Advertisement -

İran Oyun Enstitüsü ve BAU BUG Oyun Laboratuvarı işbirliğiyle 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirilecek Tahran İstanbul Play Oyun Geliştirme Maratonu, iddialı oyun geliştiricilerini bir araya getiriyor.

İran oyun kültürünü tanıma ve iki ülke arasında oyun endüstrisindeki işbirliklerini geliştirme amaçlı bu sene ilki gerçekleştirilecek Tahran Istanbul Play Oyun Geliştirme Maratonu, Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde yapılıyor.

vrlab
Türkiye’den BAU Master BUG öğrencilerinin katılacağı maratona aynı zamanda profesyoneller hazırladıkları atölye programlarıyla eşlik edecek.
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Güven Çatak liderliğindeki oyun değerlendirme kurulu, takımlar halinde olan oyun geliştiricilerine tema belirlemesiyle başlayacak ve tasarım-geliştirme periyodları 3 Temmuz günü sona erecek. Takımların bilgisayar, online ve mobil olmak üzere sunulan üç platformdan tercih ettikleri bir kategori üzerinde çalışması planlanıyor. Seçilen projenin, Merged, Lumino, 1010! oyunlarının sahibi Gram Games tarafından proje danışmanlığı yapılacak ve katılımcıların firma ziyareti ardından yapılacak iftar yemeğiyle organizasyon son bulacak.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilmesini planlanan etkinlik 2017’de Tahran’da olması bekleniyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler