div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Türkiye bağımsız oyun geliştiricilerini destekliyor!

- Advertisement -

Türkiye dünyanın her yerindeki bağımsız oyun geliştiricilerine hayallerindeki oyunu geliştirme fırsatını sunuyor.

Bu seneki Gamescom fuarının partner ülkesi olarak küresel dijital oyun sektöründeki yerini sağlamlaştıran Türkiye, dünyanın her yerindeki bağımsız oyun geliştiricilerinin yararlanabilecekleri Turkey Loves Indies kampanyasını duyurdu.

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) işbirliği ile hazırlanan kampanya, www.turkeylovesindies.com web sitesinin yayına girmesiyle hayata geçti. Geliştiriciler Türkiye’deki oyun geliştirme fırsatlarını ve geliştiricilere verilen destekleri bu adresten öğrenebilecekler.

Türkiye’nin bağımsız oyun geliştiricilerine verdiği güçlü desteğin tüm dünyada duyulmasına hizmet edecek kampanyada TOGED ve TYDTA’nın yanı sıra ODTÜ Teknokent ve Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (Turkish Electro Technology – TET) de destekleriyle yer alıyorlar. Turkey Loves Indies, dünyanın her yerindeki bağımsız oyun geliştiricilerine hayallerindeki oyunu yaratma şansını vermeyi ve ülkemizde bağımsız geliştiricilere verilen destekleri vurgulayarak diğer ülkeler için bir örnek teşkil etmeyi hedefliyor.

Geliştiriciler siteyi ziyaret ederek, ülkemizdeki oyun geliştirme fırsatları hakkında bilgi alabilecek ve Türkiye’deki pek çok kuruluşun bağımsız oyun geliştiricilerine sunduğu kapsamlı destekler ile bu destek programlarından nasıl faydalanabileceklerini öğrenebilecekler.

Kampanyanın daha geniş kitlelere duyurulması ve yayılması amacıyla gamescom 2016’nın partner ülkesi olan Türkiye, gamescom öncesi gerçekleşecek iki organizasyonun da sponsorluğunu üstlendi. Bunlardan ilki, her yaştan oyun geliştirme meraklılarını bir araya getiren Respawn, diğeri ise profesyonel oyun geliştiricilerine yönelik Game Developers Conference (GDC) Europe.
Turkey Loves Indies kampanyası ile ilgili daha fazla bilgi için www.turkeylovesindies.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Turkey Loves Indies banner

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler