div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

War Thunder’a deniz savaşları geliyor!

- Advertisement -

Gaijin tarafından geliştirilen ve 2012 yılının Kasım ayında Alfa testlerine başladıktan sonra 2013 yılı Ağustos ayında oyunculara sunulan War Thunder, uçaklar ile başladığı serüvenine daha sonra tankları da eklemişti hatırlayacağınız gibi.

Üstelik bu iki disiplini aynı oyun içinde bizlere sunmakla da kalmadı, başlarda “nasıl olacak yahu?” diye sorsak da bir yolunu bulup, aynı savaş içine dahil etmeyi başardı. Şimdi Gaijin’in önünde bir mücadele daha var, deniz savaşları.

Her War Thunder oyuncusunun iyi bildiği üzere, gemiler aslında bot olarak ilk günden beri savaşa dahil. Direkt olarak bir etkileri olmasa da “Victory Points” kazanmak için onları batırmanız gerekiyor ve bunu yaparken de uçaksavar atışlarıyla delik deşik olmanız işten bile değil, özellikle de hedefte bir kruvazör varsa.

War Thunder’ın “Knights of the Sea” eklentisi ise yüzen savaş araçlarını oyuna kullanılabilir olarak ekliyor ve bunu yaparken de daha önce tanklarda tercih ettiği yöntemi tekrarlayacak gibi gözüküyor. Başlarda bu testlere iştirak edebilmek için fiyatı 24-31$ arasında değişen Starter Pack’lerden birisini almanız gerekecek. Bir süre sonra da gemiler herkesin kullanımına, bu kez ücretsiz olarak açılacak.

War Thunder’ın deniz savaşları eklentisi tam anlamıyla beklediğimiz gibi olmayacak gibi diğer taraftan. Sanıyorum oyunu oynayan veya takip eden herkes, bu eklentinin World of Warships’e direkt olarak rakip olmasını ve benzer türde savaş araçlarını (Destroyer, Kruvazör, Zırhlı, Uçak gemisi) içermesini bekliyordu. Gaijin’in ise bu konuda farklı fikirleri var.

Firmadan yapılan açıklamada büyük savaş araçlarını War Thunder’a getirme fikrinin oynanış mekaniğinde komple ve gerçekçi olmayan bir revizyonu da beraberinde getirdiğini, her şeyi olması gerektiği gibi bıraktıklarında da savaşların çok uzun sürdüğünü ve bu sebepler yüzünden farklı bir şey denemek istediklerini belirtmişler. Oyunun deniz savaşları modülü, en azından şimdilik daha hızlı, kırılgan ve çevik yüzer nesnelere ev sahipliği yapacak. Akla ilk gelenler ise PT Boat’lar, hücumbot’lar, sahil güvenlik botları ve torpidobot’lar elbette.

War Thunder’a Starter Pack’ler ile de bu türde iki bot ekleniyor. Bunların ilki belki de dünyanın en ünlü PT Boat’u olan, John F. Kennedy’nin ikinci dünya savaşında askerliğini yaptığı ve bunun üzerine filmi bile çekilen PT-109. 20mm topu ve 4 adet 12.7mm M2 Browning makineli tüfeğinin yanında bu botun en önemli silahı elbette 4 adet Mark VIII torpidosu.

- Advertisement -

İkinci araç ise Sovyet Project 1124 zırhlı devriye botu. Bu bot üzerinde T-34 tankının tareti ve 76mm’lik topunu taşıyor, ayrıca güdümsüz Katyuşa roketlerine de sahip.

İlk oynanış demosu Gamescom sırasında basın mensuplarına gösterilecek ve bakalım bu sırada net tarihler alabilecek miyiz?

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler