Neredesiniz: Ana Sayfa Forum

LEVEL Online

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

RPG'lerdeki yalnızlık hissi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 123
BAŞLIK: RPG'lerdeki yalnızlık hissi
ucnokta
Private
Gönderiler: 18
Puanlar: 0
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
RPG'lerdeki yalnızlık hissi 2 Yıl, 1 Ay önce  
Sizlere de oluyor mu bilmiyorum ama ben ne zaman Fallout, Oblivion, Gothic vs. oynasam kendimi çok yalnız hissediyorum. Yani oynadığım karakter açısından daha doğrusu. Tamam, herşey güzel, ağaçlar, böcekler, yamaçlar ve denizler, ancak bir başınasınız ya. Belki bazı görevlerde size yardım eden birileri oluyor ama çoğu zaman hep yalnız o isimsiz karakter. İsyan ediyorum oynarken: "Neyleyim geniş dünyayı, ağacı böceği, sevdiğim yanımda olmayınca" diye.

Son Düzenleme: 15/04/2010 13:20 Düzenleyen Rocko.Sebep: Başlık
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
scqle
Soldier
Gönderiler: 3
graphgraph
Sırf bu yüzden Multiplayer oynanabilecek oyunları tercih ediyorum.

Tabii bazı karakterler de tek başına kaldığında daha bi doyurucu oluyor. bkz: Ezio

EmRé
Sergeant First Class
Gönderiler: 335
Puanlar: 79
graphgraph
Yanlızlık hissini en iyi Fallout 3 ile yaşamıstım.Harika idi bana göre.Hele o metrolar yok mu:dry:

Apeiron
LEVEL
Gönderiler: 70
Puanlar: 11
graphgraph
ucnokta yazan:
Sizlere de oluyor mu bilmiyorum ama ben ne zaman Fallout, Oblivion, Gothic vs. oynasam kendimi çok yalnız hissediyorum. Yani oynadığım karakter açısından daha doğrusu. Tamam, herşey güzel, ağaçlar, böcekler, yamaçlar ve denizler, ancak bir başınasınız ya. Belki bazı görevlerde size yardım eden birileri oluyor ama çoğu zaman hep yalnız o isimsiz karakter. İsyan ediyorum oynarken: "Neyleyim geniş dünyayı, ağacı böceği, sevdiğim yanımda olmayınca" diye.

Benim Gothic'te en çok sevdigim olay buydu aslinda: Tamamiyla yalniz olmak. Ne sizi takip eden birileri var, ne de bir dostunuz... Ormanin ortasinda garip garip yaratiklarla kalmak, hele gece oldugunda o ormanda oldugunuz için tirsmak bayagi güzeldi bana göre. (Ben olumlu aldim bu yalnizlik hissini )
Fakat hiç şu kadar yalniz kalmamistim: Just Cause 2'de kiyidan kilometrelerce ötede suya düsüp Black Market'tan sürat botu alacak para da olmadigi için denizin ortasinda aval aval bakmak... Tekne falan da geçmiyor ki atlayayim üstüne. Sonra bir de gece oldu zaten. Oh! (Neyse ki su canlilarini eklememisler oyuna, yoksa bayagi yemdim.)

Zack Fair
First Sergeant
Gönderiler: 570
Puanlar: 144
graphgraph
Aslında RPG'yi RPG yapan unsurlardan biri de verdiği yalnızlık hissidir ve RPG sevenlarin bunu sevmelerindeki en büyük etkenlerdendir. Bence çok hoş oluyor. Fallout bunu gerçekten çok iyi yansıtmıştı. Hem böylece karakterle daha çok bütünleşe biliyorsunuz.

Apeiron: Aynı şey benimde başıma gelmişti. Hırs meselesi yapıp, yaklaşık yarım saat boyunca kıyıya yüzdüm ama başardım

INCEPTION by Christopher Nolan
ucnokta
Private
graphgraph
Hepiniz doğru söylüyorsunuz aslında, türün temelinde yatan olay yalnızlık. Yalnız olacaksın ki kendini daha iyi geliştiresin, daha iyi kuşanabilesin (bkz. toplananları kimseyle paylaşmamak). Rol yaparken yalnız olmak iyidir aslında. Ancak ben ilk bilgisayarımı aldığımdan beri en çok RPG oyunlarıyla vakit geçirdim. An oluyor, insan arıyor yanında birisini. Mesela Fallout 3'teki köpeği bulduğumda çok sevindirik olduğumu hatırlarım (öldüğünde de bir o kadar üzüldüğümü ). Neyse galiba haklısınız, buna alışmak gerek

Laurelin
Soldier
Gönderiler: 6
graphgraph
O yalnızlık hissini sevdiğim için online oyunlarda bile mecbur kalmadıkça partilerle oynamam, ayrıca yanında pet, minion gibi ayak bağlarıyla dolaşan karakterlerden de hiç hoşlanmam. Karakter dediğin kendi kendine yetmeli. Hem ne demiş ulu bir asosyal; Yalnızlık güçtür

GillyHorn
Sergeant
Gönderiler: 210
graphgraph
Cinsiyet: Bay allen_burock@hotmail.com Konum: Ankara Doğum günü: 11/11
Fable 3 Pc'ye çıksaydı hiç düşünmeden alrdın o zaman bu oyunu. Aile kurabiliyormuşsun kendine yalnızlık kalkıyor heralde ailen falan olunca Ama Gothic'te birsürü adam takabiliyoruz peşimize ayrıca Tame Beast özelliği falan da var yani yalnız kalmana gerek yok o oyunda

TunaSandwich
Corporal
Gönderiler: 109
graphgraph
Başkalarının seni takip etmesini,peşinden gelmesini beklemektense bence yalnızlık daha iyi.

ucnokta
Private
graphgraph
O kadar güzel şeyler söylediniz ki, konuyu açtığıma pişman oldum, ne de leziz bir şeymiş yalnızlık oysa
Ayrıca Fable'ı bilgisayara çıkarmayan zihniyetlere sesleniyorum : "Companionlar, NPC ler ve bilimum eşlik eden varlıklar peşinizden ayrılmasın, yalnız kalamayın, ayağınıza bağ olsunlar!!"

Üste gitSayfa: 123
Yetkililer: Alexander the Great

FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

TÜRKİYE STARCRAFT II LİGİ

Türkiye StarCraft II LigiBlizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

TÜRK FANTAZYA BİRLİĞİ

Türk Fantazya BirliğiTürkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye