(Reaper'ların zırhlarını nasıl kuşandıklarını anlatan mükemmel videoyu yazının sonunda bulabilirsiniz... (StarCraft II Cinematic Trailer))
Reaper’lar en tehlikeli ve sert hapishanelerden alınmış en amansız Terran suçlularıdır. Dik başlı, agresif ve asi, terapi ve tedavilere kesinlikle cevap vermeyeceğine kanaat getirilen piyadeler Reaper olarak eğitilmek üzere Torus sisteminde ki Buzevi’ne (Icehouse) gönderilirler.
Reaper askerleri jet packlerini kullanmayı, ve göğüs göğse muharebe eğitimlerini almadan haftalar önce daha da agresifleştirilmeleri amacıyla kimyasal değişime tabii tutulurlar. Görevleri süresince iki yıl hayatta kalmayı başaran Reaperlar’ın suçları affedilir, topluma olan borçları ödenmiş sayılır ve özgür bırakılırlar. Kurulumunun üzerinden beş yıl geçen Özel Reaper Birliği’nde şu ana kadar altı aydan uzun süre hayat kalmayı başaran tek bir asker bulunmamaktadır.
Muharebe alanında Reaper’lar “süratli taaruz, sert taarruz” sloganlarını destekler nitelikte kesintisiz atış yapabilen çift gauss tabancası ile donatılmışlardır. Zorlu hedefler için ise ayrıca kararsız ağır hidrojen aygıtı deuterium-sekiz (D-8) patlayıcıları ile donatıldıkları bilinmektedir. D-8 fünye süresinin oldukça kısa olması nedeniyle yakın mesafeden fırlatılarak kullanılan bir patlayıcıdır. D-8 patlayıcısı kullanmakta uzmanlaşabilecek kadar uzun yaşayan Reaper askeri sayısının oldukça az olduğu bilinen bir gerçektir.
Reaper Jet Pack
Hafif bir zırha sahip olmaları her ne kadar bire-bir muharebe için bir dezavantaj gibi gözükse de Reaper’ları zafere götüren anahtar kişisel jet packleridir. Jet packler Reaper’lara yüksek manevra kabiliyeti kazandırmanın yanında yükseltilerin üzerine çıkabilmelerini yada aşağı atlayabilmelerini, nehir ve yarık gibi engelleri rahatlıkla aşabilmelerini sağlamaktadır. Reaper muharebe tekniği basitçe vur-kaç saldırıları üzerine kurulmuştur ve saldırıları daha çok düşman yapıları ve işçi ünitelerine odaklıdır ki bunun sebebi düşmana maksimum seviyede darbe indirmek ve düşman saldırıya cevap veremeden geri çekilmektir.
Şüphesiz Reaper’lar aynı zamanda iflah olmaz stimpack kullanıcılarıdır. Zamana yayılan yan etkileri bilinmesine karşın çarpışma kabileyetlerini arttıran tehlikeli kimyasal kokteyl onların yüksek hızda muhabere taktiği ile mükemmel uyum sağlamaktadır.
Bu arada "StarCraft II - Terran Reaper (Hasatçı)" şeklinde olan konu başlığım editör tarafından "StarCraft II" şeklinde düzeltilmiş. Benim bu konu başlığını açma amacım sadece Terran ırkına yeni eklenen Reaper ünitesini tanıtmaktı. Ama ben bunu editörden gelen bir istek olarak değerlendiriyorum ve kullanıcılardan gelen talep doğrultusunda bu başlık altında yeni eklenen diğer üniteler hakkında da tanıtıcı bilgiler verebilirim. Teşekkürler...
Son Düzenleme: 14/09/2009 11:39 Düzenleyen +KaNaBu+.
"You killed me. I... oh no, wait. I guess I haven't killed you yet..." GLaDOS
Pardon flood olacak ama yap tabii ki,hatta yazinin en sonuna oyundaki islevine dair de bir bölüm eklersin daha da faydali olur yazacaklarin,cünkü su haliyle "ünitenin hikayesini" anlatiyorsun,sirtinda jetpack,elinde bolter var demissin,ben anladim cünkü Dawn of War bitirdim ama 0 bir oyuncu bundan birsey anlayamiyabilir,illa acik acik tercihen yazinin en sonuna mesela yazmak gerek ne ise yaradigini.
Teşekkür ederim, StarCraft II ile ilgili ayrıntılı bir dosya konusu hazırlamayı gerçekten çok isterim... Ama çalışan biriyim ve yazılarıma ancak mesaiden arta kalan zamanlarımda (Saat 18.00'den sonra) ve hafta sonları vakit ayırabiliyorum. (Bugün öğlene kadar izinliyim ) Bu yüzden öncelikle sizlerin istekleri doğrultusunda merak edilen yeni üniteleri tanıtarak başlayabilirim...
4 kere bitirdim Starcraft(simdi degil tabi)
Simdi izninle +KaNaBu+ bir konudan bahsetmek istiyorum:Resmi serverlardaki adamlar gayet profi,ben Barracks yeni kurulmus 6 Marine cikarabilmisim o 14 Marine yapip gelmis bile oyunun ilk 10 dakikasi mi ne,böyle kacik profesyoneller var hep resmi serverlarda,baska strateji oyunlarinda da bu böyle,C&C Tiberium Wars kapisayim netten dedim,adam GDI,2 Mammoth,20-30 küsür Medium Tank kapima dayandi dakika 9!,resmi serverda hile olamayacagina göre adamlar büyücü filan herhalde nasil yapiyorlar bunu ben anlamiyorum,aslinda anlatmak istedigim suydu:Nette keyif icin oynayan yok,hep yaris halinde oynamaktalar,yahu kardesim bu bir oyun kaybetsem ne olacak kazansam ne olacak oyun oynayip biraz eglenmis olacagim sonuc itibariyle,her resmi server deneyisimde sinir küpüne döndüm,hayir niye keyif icin oynayan yok diye yazinca da alay ediyorlar birde o var.
Allaahh... Gelse de oynasam Starcraft 2,LAN olmayacakmis oyunda o cok sinir,umarim mateyler bir yolunu bulur da hallederler.
Seninle tamamen aynı fikirdeyim Eagle 11, hatta bir StarCraft maçı yapabilseydik ne güzel olurdu, şöyle hile hurda olmadığına emin olarak, keyifle oynanan bir oyun...