Neredesiniz: Ana Sayfa Forum

LEVEL Online

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

WoW
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 1
BAŞLIK: WoW
yyayla26
Soldier
Gönderiler: 1
Puanlar: 0
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Nerden basliyacagimi bilemedimde piyasaya bir sürü türkçe online oyun cikti, cikmakta ve cikmaya da devam edicek gibi gözüküyor. Peki Blizzard neyi bekliyor türkce yapmak icin yillardir bu oyunu oynuyorum ve hep merak etmisimdir türkçe olsaydi nasil olurdu diye türkçe questler, ses efektleri vs. Bu konuya bir el atılmasi icin neler yapılmasi gerekiyor.

Artık şu wow konusunda bisiler yapılmasi zamani gelmedi mi? yoksa daha cooook bekliyecez mi

Son Düzenleme: 20/10/2009 17:53 Düzenleyen Rocko.Sebep: Başlık
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Kosto
Sergeant
Gönderiler: 174
graphgraph
Cinsiyet: Bay Uzaylı Maymun the-hard-life@windowslive.com Konum: Bursa Doğum günü: 20/02
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Türk Milleti Olarak Dünyadaki -Tabiri Caizse- En Beleşçi Toplumuz.Sor Bakalım Türkiyede Kaç Kişi WoW Oynuyor?30Tl Oyunun Kendisi,Her Ay 15$,Biz Türkler Ve Warcraft?Asla!İnternet Cafeden Oynayanlar Var O Ayrı Konu (Ben De Dahil ).Ne Zaman Ki World Of Warcraft 20Tlye İner,Aylık Ücret 5$ Düşer,Türkiyede Kapış Kapış Gider,Blizzard'da WoW'u Türkçe Yapar.Ohoo....2090 Senesinde Falan Olur Bu?

Neyse,Sen Blizzard'dan Umudu Kes.O Oyun Türkçe O-L-M-A-Z

I have no talent; I make Ready With my Talent.
I have no friends; I make my Mind my Friend.
I have no enemy; I make Incautiousness my Enemy.
I have no armour; I make Benevolence my Armour.
I have no sword; I make No Mind my Sword.
Darwinbristol
Soldier
Gönderiler: 6
graphgraph
Cinsiyet: Bay halilibrahimyildirim1985@msn.com Konum: Türkiye Doğum günü: 15/12
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Türkiye'de asla ve asla doğru düzgün bir oyun piyasası olmaz.... Ne WOW ne de başkası. Ne geniş oyun yelpazesi, ne Türkçe dil desteği ne de TRürkiye'ye özel sunucu vs... Türkiye'de görüp görebileceğiniz oyun piyasası ancak bu kadar olur. Bunun dışında başka bir şey olmaz. Boşuna umutlanmayın.

Yürekler alınmaz pulla parayla (Şebnem Ferah)
Eagle 11
First Sergeant
Gönderiler: 546
Puanlar: 47
graphgraph
Cinsiyet: Bay Eagle_Elvenqinn_11@hotmail.com Konum: Istanbul Doğum günü: 11/11
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Arastirdim ettim,Türkce yamasi filani falani yok hic WoW'un maalesef.Hayir Knight Online'in bile var WoW'un yok,bir tane mi adam yok "ben bunu anlamiyorum,hadi gelin Türkcesini yapalim" diycek kardesim

Insanlar firmalardan umudu keseli cok oluyor,sen Blizzard'i,EA'yi veyahut diger sirketleri beklersen "oyununu düzeltmeleri icin" ömrün biter gider,bizim bildigimiz eski oyun sirketleri yok artik,kapital oldular hepsi.Eskiden feedback önemliydi,halktan gelen olumsuz tepkiler dikkate alinirdi,simdi hic,hatta "begenmiyorsaniz oynamayin" bile diyebiliyorlar.

gorkemder
Staff Sergeant
Gönderiler: 273
graphgraph
Cinsiyet: Bay faderyan@hotmail.com Konum: İstanbul Doğum günü: 25/04
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Wow Türkçe olmaz diyen arkadaşa katılıyorum genel olarak oyun dünyası Türkleri "köpek" olarak gördükleri için azıcık yem atınca büyük karşılık bekliyorlar ve bizde veriyoruz ayrıca bu işlemin tek artısı bu değil bu oyuncuları yenilikçi olmayacak şekilde bilgisiz yetiştirdiği için oyun sektörü gelişmiyor kelimenin tam anlamıyla "bağımlı" kalıyoruz.İşte bu yüzden Wow Türkçe olmaz çünkü acı gerçek bu

Zaman Çarkı döner,çağlar gelip geçer
Olmuş olan,olmakta olan ve olacak olan
Her an gölgenin altında ezilebilir
Bırakın Ejder yine zamanın rüzgarlarına binsin
Darwinbristol
Soldier
graphgraph
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Eagle 11 yazan:
Arastirdim ettim,Türkce yamasi filani falani yok hic WoW'un maalesef.Hayir Knight Online'in bile var WoW'un yok,bir tane mi adam yok "ben bunu anlamiyorum,hadi gelin Türkcesini yapalim" diycek kardesim

Insanlar firmalardan umudu keseli cok oluyor,sen Blizzard'i,EA'yi veyahut diger sirketleri beklersen "oyununu düzeltmeleri icin" ömrün biter gider,bizim bildigimiz eski oyun sirketleri yok artik,kapital oldular hepsi.Eskiden feedback önemliydi,halktan gelen olumsuz tepkiler dikkate alinirdi,simdi hic,hatta "begenmiyorsaniz oynamayin" bile diyebiliyorlar.

Yalnız firmalar tarafından hazırlanan resmi dille fanlar tarafından hazırlanan gayriresmi dil bir değil. Firmaların yaptığı tabii ki daha güzel olur. Daha iyi bir dil, çok iyi dublaj vs.
Firmalar kapital oldu diyorsun. Türkiye'de buraya yatırım yapmayı gerektirecek WOW satışları mı oluyor acaba ki adamlar Türkçe dil desteği eklesin. Sadece bu değil. Yılda bir kez özel bir turnuva oluyor. Bunada Türkiye'den giriş yok. Blizzard çeşitli fuarlar, etkinlikler düzenliyor. Neden hç Türkiye'de olmuyor. Promosyonlar oluyor arada sırada. Türkiye'de bunlar da yok. Exclusive içerik. Neden yok. bu liste uzar gider. Neden yok? Cevabı çok basit. Bu ülkeye yatırım yapmayı gerektirecek kadar satış yok. Adamlar 3-5 kişinin hayrıca milyon dolarlar zarar mı etsin. Sadece Blizzard değil tüm firmalar. Bir arkadaşın da dediği gibi köpek benzetmesi yanlış değil.

Eagle 11
First Sergeant
Gönderiler: 546
Puanlar: 47
graphgraph
Cinsiyet: Bay Eagle_Elvenqinn_11@hotmail.com Konum: Istanbul Doğum günü: 11/11
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Darwinbristol yazan:
Eagle 11 yazan:

Yalnız firmalar tarafından hazırlanan resmi dille fanlar tarafından hazırlanan gayriresmi dil bir değil. Firmaların yaptığı tabii ki daha güzel olur. Daha iyi bir dil, çok iyi dublaj vs.
Firmalar kapital oldu diyorsun. Türkiye'de buraya yatırım yapmayı gerektirecek WOW satışları mı oluyor acaba ki adamlar Türkçe dil desteği eklesin. Sadece bu değil. Yılda bir kez özel bir turnuva oluyor. Bunada Türkiye'den giriş yok. Blizzard çeşitli fuarlar, etkinlikler düzenliyor. Neden hç Türkiye'de olmuyor. Promosyonlar oluyor arada sırada. Türkiye'de bunlar da yok. Exclusive içerik. Neden yok. bu liste uzar gider. Neden yok? Cevabı çok basit. Bu ülkeye yatırım yapmayı gerektirecek kadar satış yok. Adamlar 3-5 kişinin hayrıca milyon dolarlar zarar mı etsin. Sadece Blizzard değil tüm firmalar. Bir arkadaşın da dediği gibi köpek benzetmesi yanlış değil.

Dilin resmisi gayresmisi yoktur,Türkce Türkce'dir bu bukadar,dublaj konusunda haklisin,kim istemezki filmleri seslendiren tandik seslerin olmasini oyunda.Sirketler
"aa ne güzel satis oluyor hadi yatirim yapalim" diye hareket etmezler.Bu ülkeye birtürlü gelmemelerinin sebebi buranin Türkiye olmasi,adamlar cekiniyorlar;öyle ya adam gelecek yatirim yapacak ama sabah nolacagi belirsiz bu ülkede,cikarttiginiz oyunu karalayan medya nedeniyle oyununuz yasaklanabilir,birdenbire ülke kaosa girebilir(bu her an mümkün),rakibiniz camura atar size siktir git bu ülkeden denebilir vsvs.,bu riskleri alamiyorlar tabii ki de.
Kendini köpek gören Allah'a havaledir.Hayir biri köpekse biz birsey yapamayiz,o onun kendi itligi!

Darwinbristol
Soldier
graphgraph
WoW 2 Yıl, 7 Ay önce  
Eagle 11 yazan:
Darwinbristol yazan:
Eagle 11 yazan:

Dilin resmisi gayresmisi yoktur,Türkce Türkce'dir bu bukadar,dublaj konusunda haklisin,kim istemezki filmleri seslendiren tandik seslerin olmasini oyunda.Sirketler
"aa ne güzel satis oluyor hadi yatirim yapalim" diye hareket etmezler.Bu ülkeye birtürlü gelmemelerinin sebebi buranin Türkiye olmasi,adamlar cekiniyorlar;öyle ya adam gelecek yatirim yapacak ama sabah nolacagi belirsiz bu ülkede,cikarttiginiz oyunu karalayan medya nedeniyle oyununuz yasaklanabilir,birdenbire ülke kaosa girebilir(bu her an mümkün),rakibiniz camura atar size siktir git bu ülkeden denebilir vsvs.,bu riskleri alamiyorlar tabii ki de.
Kendini köpek gören Allah'a havaledir.Hayir biri köpekse biz birsey yapamayiz,o onun kendi itligi!

Diliin resmisi gayriresmisi vardır demedim. Yamanın gayriresmisi vardır dedim. Yanlış anladın. Biri işin uzmanları tarafından hazırlanıyor, çevrildiği dile çok iyi hakim kişiler tarafından hazırlanıyor diğeri bu işten diğerine nazaran daha az bilgili (ve bazende bizlgisiz) kişiler tarafından hazırlanıyor. Çeviri yapmak kolay iş değildir. Filmlerdeki diyaloglar, altyazılar, oyunlardaki metinler, diyaloglar, kitapların vs. sabit tek bir çevirisi yoktur. İşi bilen birinin yaptığı çeviriyle işi bilmeyen birinin yaptığı çeviri arasında tabii ki fak var. Adamlar da bu kadar para harcıyor. Bu işten ekmek yiyecekler, tabii ki işi en iyi bilenlere hazırlatacaklar, en iyi bilenlerle çalışacaklar. Sen olsan senaryo yazmaktan anlamayn biriner senaryo yazdırır mısın? veya tasarımdan anlamayan birine bir karakter çizdirir misin? İkisi tabii ki fark ediyor. Durum budur yani.
Tabii siz Türkçe olsun da nasıl olursa olsun. Kötübir Türkçeyle de olsa olur, yeter ki oyunlar Türkçe olsun derseniz o başka bir konu.

Son Düzenleme: 21/10/2009 16:00 Düzenleyen Darwinbristol.
NakedSense
Private
Gönderiler: 11
graphgraph
WoW 2 Yıl, 3 Ay önce  
Hayır, bu hiç bir şekilde olmaz.
Burası türkiye olduğu için değil.
Aşırı yüksek miktarlarda satış yapılmayan hiçbir ülkede wow gibi devasa bir oyunun yerelleştirilmesi imkansız.

WoW'da milarlarca belki trilyonlarca satır yazı, milyonlarca cümlelik ses var. Hangi birini türkçeleştirebilecekler? Yada ne kadar kaliteli olabilir ki türkiyede yapılan seslendirmeler, bir blizzard'ın yaptığı kadar kaliteli olabilir mi?

Eğer isterseniz questler için WoW-TR'nin Quest-TR isimli bir add-on'u var ama o da bütün questlerin çok azını kapsıyor.

Hem diğer arkadaşların dediği gibi burası Türkiye, medya WoW'u karalayabilir, ülkede kaos çıkabilir, WoW oyuncusu artarsa WoW açılımı yapılabilir, vs. vs.

WoW'un türkçeleştirilmesi WoW gibi bir oyun türkiyeden çıkana kadar imkansız, ne zaman türkiye pazarında blizzard hakim olmak ister o zaman yapar bu işi, ama hepi topu(en iyimser ihtimal) 10.000 türk wow oyuncusu için hiç gerek bile yok böyle bir işe.

Yani kimse türkçe wow beklemesin...

There always must be a Lich King!
By Lyric
Second Lieutenant
Gönderiler: 1416
Puanlar: 10
graphgraph
Cinsiyet: Bay emrah905263 Konum: İSTANBUL/KADIKÖY Doğum günü: 19/11
WoW 2 Yıl, 3 Ay önce  
şimdi bide zaten wow un durumu o kadar iyi değil genele vurduğumuzda çünkü eski wow la şimdi ki wow un arasında uçurum var adamlar gereken karı elde edince oyun bütün çocuk çocuk doldu isteyen wow u oynayıp çok rahat item kasabiliyor ama türkçe olsa ne olurdu demişsin arkadaş güzel söylemiş korsancılığın bu kadar yaygın olduğu bi ülkede adamların bundan para kazanabileceğini sanmıyorum

There might be a God, Clary, and there might not, but I don't think it matters.
Either way, we're on our own.
Üste gitSayfa: 1
Yetkililer: Alexander the Great

FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

TÜRKİYE STARCRAFT II LİGİ

Türkiye StarCraft II LigiBlizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

TÜRK FANTAZYA BİRLİĞİ

Türk Fantazya BirliğiTürkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye