Neredesiniz: Ana Sayfa Forum

LEVEL Online

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Orijinal oyunlar neden pahalı?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 1...3456789...11
BAŞLIK: Orijinal oyunlar neden pahalı?
Mert H.
Chief Warrant Officer
Gönderiler: 1276
Puanlar: 35
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Orijinal oyunlar neden pahalı? 2 Yıl, 3 Ay önce  
Crysis geldiğinde ilk ucuzdu diğer oyunlara göre Ama vergiler aşırı fazla korsan da arttıkça artıyo

Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Nico Bellic
Staff Sergeant
Gönderiler: 258
Puanlar: 28
graphgraph
Mert H. yazan:
Crysis geldiğinde ilk ucuzdu diğer oyunlara göre Ama vergiler aşırı fazla korsan da arttıkça artıyo

Yerli kardeşlerin kıyağı olsa gerek.gerçekten ucuzdu.ben 35tlye almıştım.

I SEE DEAD PEOPLE ...
alg
Private
Gönderiler: 25
Puanlar: 0
graphgraph
geçen warcarft 3 aldım 30 ytlye yıllar gectı oyun hala 30 cekıor.ek paketını bulamadım bulsam onuıda alıcam ama yoktu.

anatolia_07
Sergeant First Class
Gönderiler: 364
graphgraph
Ps3 fiyatları aşırı derecede fazla ya 100 150 200 ailenizin ekonomisini aşırı sarsar.
Ps1 deki gibi kopyaları çıksa değiş tokuş flan yapardım ben 2001'de flan o yuzden fazla para gidmezdi şimdi alıyosun oyunu bitiriyorsun 100tl werip oyun bitiyor sonra üstüne bi 100 tl verip yeni oyun alıyorsun çok saçmaya adamlar tamam para kazancakta bizim halimiz ne olacak bazı ülkelerde oyunlar 30 40 50 bizim burda 100 150 bu ülkede yaşamak zor

TanK81
Soldier
Gönderiler: 7
graphgraph
Doğum günü: 24/03
EMB yazan:
az yapsınlar ucuz yapsınlar.

Duymadım ben bunu di mi? yok yok ben okumadım sayıyorum...

Oyunlar pahalı evet...Türkiye'de vergiler masraflar vs vs her neyse...Aslında yıllarca korsan oyunlar satıldı...PS PS2 kopya oyunları, mod chipler vs ler...Ama nedir durum? PS2 nin orjinal oyunları ülkemizde satılmadığı için azaldıkça azaldı...

PS3 için olay çok farklı oldu...Oyun getiren firma sayısı arttı...Oyunlar orjinal alındığı için daha fazla oyun geldi...Yeni çıkanlar neredeyse dünyayla aynı anda (hadi uydurmayayım çok yakın tarihlerde) Türkiye'deki raflarda da yer bulmaya başladılar

Zamanında PS2 için Singstar bulunamazken şimdilerde Rock Band - Dj Hero gibi oyunların standart versiyonları bir yana Özel Paketleri (Beatles mesela) de satılıyor Türkiye'de...

Peki bir oyun 180 lira olur mu? Olabiliyor...Bir cep telefonu yurt dışındaki fiyatının 2 2.5 katı fiyatla satılıyorken (bknz iphone) oyunlarda da aynı fiyat artışını görmek şaşırtıcı değil

Peki oyunlar korsan olsaydı PS3 e çip çıksaydı ne olacaktı?

Wii oyunlarına dikkat ettiniz mi son dönemde? 39 liraya kadar düştü fiyatları.Neden? Çünkü mod chip çıktı.

E peki kötü mü ne güzel işte 39 liraya orjinal oyun var?

Var ama hala çipten haberi olmayanlar için güzel...Düşünün böyle bir imkanınız olsaydı wii nize çip taktırmışken orjinal oyun alır mıydınız?

Bu konunun sonu yok tabi; ve daha çok şey söylenebilir...Oyunlar yurt dışına göre pahalı evet ama her şeyin bir çözümü var...Oyunlar çıktıkları anda çok pahalı ama giderek ucuzluyorlar...Geçen gün MGS yi 90TL ye gördüm

Sürekli son çıkanı oynamaya alıştık ve yine öyle olsun istiyoruz...Olamıyor maalesef...yine bunun da çözümü arkadaşlarınızla oyun takası yapmak olabilir...

Öğrenci adam bu oyunları nasıl alsın? diye feeryat edenler olmuş...Ben öğrenci adam değilim...Yaş ortalamasının 34 35 olduğu bir oyun grubumuz var...5 kişide PS3 var ve hepimiz çalışan insanlarız; ama biz de yetişemiyoruz. Oyunlar sırayla oynanıyor.Misal Uncharted2 yi bitirdim gruptaki arkadaşlardan birine verdim.

Yani durum öğrenci için neyse çalışanlar için de öyle...

Çözüm daha fazla oyun almak...Türkiye'nin bu konudaki karanlık geçmişini silip böylece firmaların ve bu sayede firmalar arası rekabetin de artmasını sağlayıp kampanyalara fiyat düşüşlerine biraz kulak kabartmak.

İnanın en son Dj Hero'ya 289TL verirken içim acıdı...Ama her kuruşunu hak ediyor, o da bir gerçek...Değerinin üstünde oyunlar çıkıyor artık...Uncharted 2 gibi...Çok uzun süre oynanabilecek multiplayer destekli oyunlar da verilen paranın hakkını veren oyunlar oluyor...Modern Warfare gibi

Daha az oyun çıkmasın...Daha fazla oyun çıksın daha fazla alalım o kadar da ucuzlasınlar

Herkese Sevgiler Selamlar

yuzibu
Sergeant
Gönderiler: 205
graphgraph
Cinsiyet: Bay yusufziyabulut@windowslive.com Konum: RİZE Doğum günü: 25/05
En önemli fiyat artışı gümrük vergilerinin ülkemizde yüksek olmasından kaynaklanıyor..

FearLess
Warrant Officer
Gönderiler: 1119
Puanlar: 10
graphgraph
ama bazı oyunlar harbiden baya pahalı

felix
Colonel
Gönderiler: 2597
graphgraph
Cinsiyet: Bay black_blast34@hotmail.com Konum: Mersin Doğum günü: 19/11
en basit cevabı Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz...

OrioNBingoL
Corporal
Gönderiler: 131
Puanlar: 11
graphgraph
Orijinal oyunlar neden pahalı? 2 Yıl, 2 Ay önce  
Tamam Türkiye'de yaşıyoruzda kopya oyununda vıcığını çıkarıyoruz yani! Ama artık öylemi artık firmalar kopya oyunu engellemek için elinden geleni yapıyor. Örneğin Modwf2 bakın raflara bakalım oyunu bulabiliomusunuz. Niye bulamıyoruz çünkü online oyun oynamak için çıldırıyo millet bnde istiyorum oynamak fakat elden ne gelir olmuyor işte. Kim istemezki orjinal oyun almayı gıcır gıcır kutusuyla sana özel cd keyiyle her türlü özelliğini binbir türlü crack yapmakla uğraşmadan çalıştırmayı ama gel gör ki bu fiyatlar buna izin vermiyor özellkle ek paketli oyunlar insanın ocağına incir ağacı diker be..!

Ama bu kounda Championship Manager 2010 u piyasaya süren eidos u çok taktir ettim. Oyun bi çıktı 25tl hemde Türkçe dil seçeneğiyle birlikte hiç korsanını aramadan gittim aldım. Oynanabilrliği güzel bi oyun ve Lan game modu olsaydı benim için efsane olacaktı ama maalesef ömrü uzun sürmedi pc mde. Ama olsun o kutulu oyunu almak içinden çıkan kalemi ve defterine sahip olmak bile benim için güzel birşeydi şimdi temennim yeni çıkan her oyunun böle olması...

Eğer Oyunları bu şekilde satışa çıkarırlarsa kanımca Türkiye den elleri boş dönmez oyun firmaları.

anatolia_07
Sergeant First Class
Gönderiler: 364
graphgraph
Orijinal oyunlar neden pahalı? 2 Yıl, 2 Ay önce  
Bütün oyunlar böyle olsa bende giderim veririm 30 20 flanda çok fazla çok

Üste gitSayfa: 1...3456789...11
Yetkililer: Alexander the Great

FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

TÜRKİYE STARCRAFT II LİGİ

Türkiye StarCraft II LigiBlizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

TÜRK FANTAZYA BİRLİĞİ

Türk Fantazya BirliğiTürkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye