Zack Fair yazan:
[quote]
YUNUS EMRE yazan:
Yahu filmi ben şimdi izledim süper ya.Şu an hala etkisindeyin ve hiçbir film beni bu kadar etkilmemişti.(titanik hariç)
Anlamayamadığım bişey var (sakın açmayın)
Uyarı: Spoiler!filmin sonunda o satio'ya ne olduda hiç bir şey hatırlamıyor(arafa mı düştü?) ve orada konuştuktan sonra cobb ve satio nasıl gerçekliğe döndüler o kadar katman varken hala anlamış değilim.Bide satio'nun yaşlandığı rüyaya nasıl gitti ve bi anda kendini sahilde buldu.Bide filmin sonunda sırıtıyorlardı.Onlar görevin başarı ile tamamlanmasına mı sırıttılar?
Cevap veriseniz sevinirim.
Not: Lütfen anlayan biri cevap versin ve spoiler içinde cevap versin.
Bide böyle bir teknoloji gerçek hayatta olsa herşey karman çorman olurdu eminim.
Bide böyle bir filme daha yaratıcı bir son olabilirdi mesela cobb rüyası olabilirdi o kadar yaşanan şey ve bazı boşluklar bırakıp filmin 2.si çekilebilirdi.
Uyarı: Spoiler! Şimdi Saito, Yusuf'un rüyasında(İlk katman) vurulmuştu. Bunlar her katman atladığında Saito'nun acısı hafifliyordu.(Cobb söylüyor bunu zaten.) En son Eames'in rüyasında(3. katman, karlı yer) Saito öldü. Yatıştırıcı çok etkili olduğu için, öldüğün zaman uyanamıyorsun ve arafa düşüyorsun. Arafa düştüğün zaman, buranın bir rüya olduğunu anlamıyorsun. Yani gerçeklik zannediyorsun arafı. Saito da buraya düşüyor. En son Cobb ile mimar kızın gittikleri yer araf. Zamanında Cobb ve karısı(Mal) o kadar çok katman katediyorlar ki, en son arafa ulaşıyorlar ve kendilerine burada binalar falan yapıyorlar Eğer rüya paylaşımında, içlerinden herhangi biri arafa gitmişse, içlerinde ölen biri de o kişinin arafına gidiyor. Bu yüzden de kız ve Cobb, Saito'yu ve Mal'un öldürdüğü Fischer'ı bulmak için arafa gidiyorlar. Arafta öldüğün zaman tekrar bir üst katmanda uyanıyorsun. Sorun şu ki, arafa düşen kişi, buranın gerçek dünya olduğunu sandığı için, kendini öldürme yoluna başvurmuyor. Cobb oraya ölerek gitmediği için, oranın araf lduğunun farkında ve bu yüzden yaşlı da değil. Saito'ya gidip buranın gerçek olmadığını söylüyor ve Saito'nun eli silahına gidiyor. Buradan sonra sahneyi hemen kesiyorlar ve Cobb uçakta uyanıyor. Yani kendilerini vurup uyanmış olabilirler. Ama kesin birşey söyleyemeyiz tabii.
Ayrıca filmin finali, en güzel film finallerinden biriydi. Neden sonunu beğenmedin anlamadım.
Uyarı: Spoiler!Orada topacın düşüp düşmediği gösterilmiyor. Yani herşey Cobb'un bir rüyası da olabilir. Bence gayet yaratıcı ve filme uygun bir son olmuş.
[/quote
Beğendim beğendimde,zindan adsındaki finalden etkilendiğim için böyle dedim.O filmin finali harikaydı.
[spoiler]
Bide topaç düşünce ne oluyor,düşmeyince ne oluyor?[/spoiler]