NOT:ben şimdiden uyarıyım haşat bi inceleme yapabilirim.Ama yinede okuyun derim.
BAŞLANGIÇ
cd yi elime aldığımda elim heyecandan titriyordu.Sonra bluray disk i ps3 üme taktım ve şaşırdım.Hiç yükleme ekranı yoktu direk menüye gitti ki bununda bi bedeli vardı.Yükleme ekranları tam 40-60 sanıye sürüyodu.sonra ilk bölüm açıldı ve oyunun grafikleri beni çok etkiledi ,özellikle kar efektleri.Oyunun grafikleri çok güzel ama o kadar abartılacak kadar değil.Fakat çok güzel bi Atmosfer yaratmışlar, oyun insanı içine sürüklüyo.Sonra İstanbul'da geçen bi bölüm vardı ve oradaki nöbetçiler türkçe konuşuyolar ama şimsisaylardı hiç türke benzemiyolar, ama bölümün sonundaki ara videodak polisler(yani özel timler) tam türktü ve ellrinde ak-47 vardı buda yanlış mp5 olması lazım.
GRAFİKLER
OYUNUN GRAFİKLERİNE DİYECEK FAZLA LAF YOK PS3 E YAKIŞIR Bİ GRAFİKLERİ VAR ÖZELLİKLE KARAKTER MODELLEMELERİ ÇOK GÜZEL VE ÇOK GERÇEKÇİYDİ.HELEKİ ARA VİDEOLARI İZLERKEN YANINIZA OYUNLARLA ALKASI OLMAYAN Bİ KİŞİ (genellikle anne,baba ve ablalarımız yada kız kardeşlerimiz olur.) GELİRSE VE ARA VİDEO YU GÖRÜRSE ADAMLAR GERÇEK GİBİ YADA HANGİ FİLM İ İZLİYOSUN ? GİBİ CÜMLELERLE KARŞILAŞA BİLİRSİNİZ.
i50.tinypic.com/24xq648.jpg
görüyosunuz çok güzel bi karakter modellemesi
OYNANABİLİRLİK
Oyun oynanabilirlik açısından çok iyi.Her kez eminimki bu oyunu oynarken ağzı açık kalacak ve ablası veya herhangi biri görürse ne mal gibi ağzını açıyosun diye dalga geçecek.Oynayan kişiyse kendini oyuna kaptırmış ve hiçbir şey duymayarak güzelce oyununa salyaları akarak devam edecek.
UNCHARTED 2 'nin fizik mototru çok iyi mesela bi çıkıntıya zıplarken drake nin ayakları ve kolları oynuyor yani tomb raider oyunundakigibi sabit durmuyor.Mesela tahta çıkıntılar bazen kırılıyor ve etrafa saçılan tahta kırıkları çok güzel duruyor.
Bide oyundaki klon askerler çok can sıkıyo hep aynı askeri tekrar tekrar öldürme hissi. Askerler ve drake hiç hasar almıyo kurşunlardan.Mesela bi askeri öldürdük ve ve yanına gittik ateş etmeye başladık askere ama tın ne bi kan nede bi yara var.Anca ölüyolar.Canımda onları bi güzel parçalamak istiyor cod world at wardaki gibi ama nerde.
i48.tinypic.com/2cghsb8.jpg
SESLER
Sesler çok iyi heleki yürürken o çıkan sesler orman daki o sesler çok iyi.Karakter seeslendirmeleri ise harika yani öyle okuyup geçmemişler seslendirenler.Silah sesleriyse hayli güzel insan asker öldürüken zevk alıyo
KARAKTERLER
(behlüh) NATHAN DRAKE:Yönettiğimiz karakter olup çok espirilidir ve behlül karakterini oynamaktadır.Chole'yemi Elena'yamı aşık olduğunu anlayamadım gitti.
(bihter)CHLOE FRAZER:Chole oyuna yeni katıl bayan karakterdir.Drake'e yakından ilgilenir halbuki flynn vardır hayatında.Bihter rolünü oynar.
(nihal)ELENA FİSHER:drake's fortunede vardı bu karakter ve uncharted 2 de varlığını devam ettiriyor.Kendisi nihal rolünu oynar.
(adnan)HARRY FLYNN:Drake'in eski arkadaşlarındandır.Ama ihanet eder ve geberir.(eden bulur.)
(hilmi önal)ZORAN LAZAVERİC:Zoran unc tharted 2'de gizli terörist birliğinin lideridir.
(Süleyman Efendi)VİCTOR SULLİVAN: Drake'in YAKIN ARKADAŞI VE PARTNERİ
(melih yöreoğlu)KARL SCHAFER:Drake'in yaşlı arkadaşı olup drakeye yol gösterir.
(bülent)TENZİN:tenzin oyuna katılan yeni karakterlerden drake'e yardımcı oluyo.
SONUÇ:
Bu oyun ps3 e çıkmış en iyi oyunlardan ve kesinlikle ps3 ü olan ve bu oyunu almayan arkadaşlara tavsiye ediyorum.Kesin alın aldırın diyorum ve uncharted 3 ü beklemeye koyuluyorum.
ARTILAR:Mükemmel grafikler,Güzel hikayesi,oyunun hepsi.
EKSİLER:BAZI BUGLAR (3 sefer karşıma çıktı ve gri bi boşluktan aşağı düşüyodum.)
PUANLAR:
Grafik:9.8/10
Sesler:10/10
Oynanabilirlik:10/10
Genel:9.93/10
yorumlarınız bekliyorum emeğe saygı.Tam 3,5 saat bu inceleme için uğraştım.