Arkadaşlar bu benim ilk incelemem,büyük olasıkla çok kötü ve şaçma oldu ama yinede fikirlerini merak ettim

(Dalga geçmek serbest

)
Crysis 2
Dağdan indim şehre!Başlıktan anlaşılcağı gibi bu incelememde size crysis 2'yi anlatacağım.Halk deyimi ile Kıray Six 2.Evet spoiler vermeden oyunu anlatmaya çalışacağım.Oyun 2023 yılında New York'da geçiyor.Oyunun yapımcısı CryTek firması ve oyun tamamen türkçe.Oyunda CryEngine 3 moturu kullanıyor.Grafikler muhteşem ve ayrıca ilerleyen zamanlarda çıkacak olan dx11 yaması ile grafikler dahada güzelleşecek.(Tabiki ekran kartınızın dx11 destekli olması gerekir)Oyun Warhead'ın kaldığı yerden devam ediyor.Adadan çıkıp New York'a geliyoruz,New York gerçekten müthiş.Atmosfer çok ama çok iyi bir şekilde yansıtılmış.Ayrıca 2.oyunda yeni giysimiz ve silahımız nanosuit 2.0.Silah dedim çünkü NanoSuit 2.0 düşmanlara karşı en güçlü kozumuz.
OYNANIŞ
Oynanış gerçekten iyi.Fakat oyunda pek araç kullanmıyoruz.(Çünkü New York'ta yol diye bişey yok bunca yıl belediye napmış acaba)Çevrenin büyük olması ve çevreyle etkileşimimiz gerçekten iyi.Oyunda yapay zeka çok iyi değil.C.E.L.L askerlerin yapay zekası çok kötü.Dibine girdiğiniz C.E.L.L askerinin size ateş etmek yerine,sipere kadar gidip oradan ateş etmesi tuhaf.(Buda bir yapay zeka aslında)Uzaylıların yapay zekası C.E.L.L askerlerine göre daha iyi hemde daha güçlüler.Örneğin sürekli olmasada siper değiştiriyolar.Bomba attığınızda bombalardan kaçıyolar.Yapay zekanın daha iyi olmasını beklerdim.Ama yinede yapay zeka çok kötü sayılmaz. Oynanış puanı (10\9.1)
SESLER
Oyundaki en önemli unsurlardan biri bence seslerdir.Peki Crysis 2'de sesler nasıl diye sorarsınız,muhteşem olmasa bile çok iyi diyebilirim.Buna en büyük etmen Türkçe seslendirmeler,oyundaki Türkçe seslendirmeler gerçekten başarılı hikayeye daha iyi odaklanmanızı ve ondan daha fazla keyif almanızı sağlıyor.Oyundaki müziklerde çok iyi şeçilmiş.Ama silah sesleri biraz kötü olmuş.Yani biraz geri planda kalmış. Seslere puan olarak (10\8.5)
GENEL OLARAK
Genel olarak oyun çok iyi,şuana kadar gelmiş geçmiş en iyi grafikli oyun diyebilirim rahatça.Ayrıca oyunun tamamen Türkçe olması büyük bir artı bana kalırsa.Daha önce söylemeyi unuttum ama oyunun 3D desteğide var.Henüz oyunu almamışlar varsa kesinlikle oyunu almalarını önererim.