Neredesiniz: Ana Sayfa Forum

LEVEL Online

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

[PS3] Mortal Kombat
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 1
BAŞLIK: [PS3] Mortal Kombat
Sir Alzermath
Sergeant Major
Gönderiler: 658
Puanlar: 2762
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
[PS3] Mortal Kombat 10 Ay, 2 Hafta önce  
Once A Time In...

Morta Kombat (MK) daima eski günleri çağrıştırır bana… O tozlu arcade salonlarında, ter ve hırsın kokusunun havaya karıştığı günler gelir gözümün önüne hep…
Mortal Kombat’ın hayatıma girişi o günlerden başlamıştı. Ama ilk önce amacım yalnızca bir kere denemekti vallahi; sonra bir baktım ki yarım saattir makinenin başındayım. Öyle eğlenceli, öyle bağlayıcıydı bu Mortal Kombat denen oyun. Sonra bahsi geçen arcade salonu kapandı ne yazık ki. Uzunca bir süre aramızdaki bağlantı koptu MK ile, fakat MK: Armageddon ile tekrar yakaladım mereti, bir daha da kaçamadı elimden. Armageddon ile uzunca vakit geçirdikten sonra, uzun bir süre sineye çekildi MK. Ardından 2011 yılında geri döndü ve biz MK hayranlarının payına da tahmin edeceğiniz üzere oynamak düştü…

Fatality Lives !

Evet, efendim, ‘’Fatality’’ geri döndü. Yenilikleri de beraberinde getirdi tabii. Ama yeniliklere geçmeden önce oyundaki modları kısa kısa anlatayım hemen: Modlar Arcade Ladder, Tag Ladder, Test Your Luck, Test Your Sight, Test Your Might, Test Your Strike ve Challange Tower adında yediye ayrılmış durumdalar. Arcade Ladder tahmin edeceğiniz üzere bir karakter seçip on adet rakibi mağlup etmemiz gereken mod. Aramıza yeni katılan ‘’Tag Ladder’’ ise Arcade Ladder’ın iki dövüşçü seçmemize olanak sağlayan bir kolu. Tek farkı Tag Ladder’da ikişer gruplar halinde dövüşmemiz. Oyun için de yararlı bir özellik olmuş bana sorarsanız.
Bu modların yanında daha çok ‘’Junior’’ kalan Challange Tower ve ‘’Test Your…’’ ile başlatan modlara biraz sonra değinelim…
Az önce dediğim gibi, Fatality’ler ile beraber her şey yenilendi. Görsellik de bu yenilikten nasibini aldı. Hazır konuyu açmışken grafiklerden gireyim söze.
Oyunda kendinize bir karakter seçip arenaya adım atacağınız anda grafiklerin ne denli gelişmiş olduğunu fark etmemek elde değil sevgili okur. O arena tasarımları, karakterler üzerindeki ayrıntılar öyle güzel yansıtılmış ki, insan arasa bile hata bulamıyor. Blur efekti ve gölgelendirmeler oyuna harikulade yedirilmiş. Grafiklere bir sözüm olamaz vallahi. Sevgili Ed Boon ve tayfası grafiklerde pekiyi iş çıkartmış.
Peki ya oynanış ? Oyunda Raiden ile ‘Bahibahilee! ‘’ diye uçup, Scorpion ile ‘’Get over here!’’ yapabiliyormuyuz? Pek de iyi yapıyoruz azizim. MK tayfası ilk ve sonraki MK oyunlarında duyduğumuz nostaljik ‘’Taunt’’ları oyuna yansıtmaktan – serinin önceki oyunlarında olduğu gibi – geri kalmamış. Ha pek tabii sadece nostaljik öğeler içermiyor oyun. Yeni eklenen kombolar da oyuncuların hizmetine sunulmuş. Komboları sert ve daha az etki yaratan olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Komboları ikiye ayırdık diye sanmayın ki çok fazla kombo zinciri var. Aksine, oyunda yapılabilecek kombo sayısı az maalesef. Çoğu karakterde kombo zinciri aynı tuşlar ile işliyor. Kombo zincirlerinde Tekken’de ki gibi yapılması çok zor olan kombolar da yok zaten. Zira az sayıda kombo olması, oynanışı kolaylaştırmak için yapılmış diye düşünüyorum. Oynanış da beklenildiği gibi gayet kolay…
MK hayranlarını pek heyecanda bırakan ‘’Fatality’’ silsilesi ise aynı şekilde işliyor. Karşıdaki karakteri mağlup ettikten sonra ve Shao Kahn’ın o meşhur ‘’Finish Him !’’ diye gürlemesini duyunca belirli tuşlara basarak dilediğiniz ‘’Fatality’’yi gerçekleştirebilirsiniz. Fatality’ler her karakterde üç adet bulunuyor. (Lakin Sub-Zero,Scorpion gibi DLC ile Fatality sayısı dörde ulaşan karakterler istisna) . Bu Fatality’lerden birisi belirli arenalarda yapılabiliyor. Örneğin Yaşayan Orman isimli arenada rakibinizi yaşayan bir ağacın ağzına atıp, ağacın rakibinizi afiyetle yemesi arena Fatality’lerinden yalnızca biri.

Stairway to Heaven

Az önce bahsettiğim oyunun içeriğinin zenginleşmesi için Test Your Luck, Test Your Sight, Test Your Might, Test Your Strike ve Challange Tower adındaki beş adet moddan bahsetmenin sırası şimdi geldi işte! Bunlardan ismi ‘’Test Your…’’ ile başlayanlar kendinizi test etmeniz için hazırlanmış modlar. Mesela Test Your Sight ile göz koordinasyonunuzu, Test Your Might ile de tuşlara basma hızınızı ölçebilirsiniz.
Bunlardan tamamen ayrı bir mod olan Challange Tower ise içerisinde 300 adet (Evet tam tamına 300 adet) görevi barındıran ve Ağrı dağından bile yüksek olan bir kule. Bu kulede birbirinden farklı görevleri yerine getirmeye çalışarak yükseliyorsunuz. İlk başlarda gayet kolay gözüküyor, fakat 300. Kata yaklaştıkça sinirleriniz gerilebilir. Uyarmadı demeyin!

Thriller !

Sıradaki durağımız ise Krypt adı verilen ekstra içeriklerin satın alınabileceği nokta. Adından da anlaşılabileceği gibi bahsettiğim mekân bir mezarlıktan ibaret. Açmak istediğiniz mezar taşına tıklıyorsunuz ve ’’Güüm! ‘’ mezar taşı kırılıp içerisinden sürpriz bir içerik çıkıyor. Bu içerikleri almak için gereken ücreti veresiye defterine yazdırmıyoruz elbette, kazandığımız dövüşlerden aldığımız altınlar ile alıyoruz bu içerikleri…
Krypt’in biraz ilerisinde ise ‘’Nekropolis’’ adında gizemli bir bina bulunuyor. Bu binanın içinde ise karakterlerin 3D modellerini ve eğer açmışsak ekstra kostümlerini görebiliyoruz.
Geriye kalan önemli içeriklerden biri ise hepimizin oyna oyna bir hal olduğu ‘’Online’’ modu. Ama üzülerek kötü bir giriş yapıyorum bu moda. Mesela server’lar çok kötü arkadaş! Bağlantı sorunları fena… Misal tam karşılıklı bir dövüşe bağlanırken ‘’Connection Lost’’ yazısıyla karşı karşıya kalmak işten bile değil. 2011 yılındayız, biraz daha özen gösterilmeliydi server’lara… Ayrıca bazı karakterler sonsuz kombolara sahip… Bu da oyun zevkini baltalamak için bire bir. Fakat yeni çıkacak patch’ler ile bu sorunların çözüleceğini tahmin ediyorum. Ama patch’leri beklemek zorunda kalmamız bile eksi bir puan Online mod için.

Son olarak oyundan çok keyif alacağınızı söylemeliyim. Dövüş oyunlarını sevmeyenlere bile bu türü sevdirebilecek bir oyun MK. Ufak hataları da var tabii. Ama dediğim gibi ‘’Ufak’’ hatalar. Hem oyunun içeriği DLC’ler ile sürekli yenileniyor. Oyun süresi de gayet tatminkar. Hem zaten sürekli yenilenen ve her daim keyif veren kaç tane dövüş oyunu var ki?

Artılar: Grafikler, yağ gibi oynanış, sürekli yenilenmesi, uzun oyun süresi.

Eksiler: Online mod’da ki problemler ve nadir yaşanan hatalar.

Sir Alzermath

Son Düzenleme: 12/07/2011 12:23 Düzenleyen Sir Alzermath.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
RexaX
Sergeant
Gönderiler: 155
Puanlar: 11
graphgraph
eline sağlık çok güzel olmuş bir profesyone yazı okudum.

Sir Alzermath
Sergeant Major
graphgraph
RexaX yazan:
eline sağlık çok güzel olmuş bir profesyone yazı okudum.

Çok teşekkürler iltifatın için.

EricC
Sergeant Major of the Army
Gönderiler: 888
Puanlar: 3677
graphgraph
Eline sağlık çok güzel bir inceleme yazmışsın .

Sir Alzermath
Sergeant Major
graphgraph
EricC yazan:
Eline sağlık çok güzel bir inceleme yazmışsın .

Çok teşekkürler. Beğenerek okumanıza çok sevindim.

Corona
Chief Warrant Officer
Gönderiler: 1304
Puanlar: 5036
graphgraph
Eline sağlık

Sir Alzermath
Sergeant Major
graphgraph
Corona yazan:
Eline sağlık

Çok teşekkürler.

Üste gitSayfa: 1
Yetkililer: Alexander the Great

FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

TÜRKİYE STARCRAFT II LİGİ

Türkiye StarCraft II LigiBlizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

TÜRK FANTAZYA BİRLİĞİ

Türk Fantazya BirliğiTürkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye