Neredesiniz: Ana Sayfa Forum

LEVEL Online

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

[360] Call of Duty: Modern Warfare 3
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 1234567
BAŞLIK: [360] Call of Duty: Modern Warfare 3
KiRa-X
Corporal
Gönderiler: 104
Puanlar: 146
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
[360] Call of Duty: Modern Warfare 3 6 Ay, 3 Hafta önce  
Call of Duty: Modern Warfare 3 – Miniİnceleme

“WW3 mü? Yoksa MW3 mü?” Beklediğimiz an geldi ve COD serisinin en son üyesi Modern Warfare 3 huzurlarınızda.Sıcağı sıcağına bir inceleme olacak bu yazı.Aksiyon tam gaz ilerliyor yine.COD serisinde sınır arayanlar boşuna aramasın bu oyunda sınır yok kesinlikle.

İlk olarak hikayemize bakalım; hikayemiz MW2′nin kaldığı yerden devam ediyor (-hatta menüsü bile MW2′nin aynısı).Yani Rusya işgali altında ki Amerika’da başlıyoruz oyuna.Sonra Avrupa’da (-bütün başkentlerde kimyasal silah patlatılıyor) ve Afrika’da (-Afrika’da olan Makarov yalakalığıdır sadece “Makarov kim?” az sonra).Yani bir kaç kıta dışında dünya da cirit atıyoruz ve bu da doğal olarak 3. Dünya Savaşı adıyla anılıyor.Peki Rusya mı suçlu? Tabi ki hayır. Yukarıda belirttiğim Makarov isimli bir vatandaş yeni dünya düzeni istemesiyle başta Avrupa olmak üzere her yeri istila ediyor.Bu da yetmezmiş gibi Rusya başbakanını ve kızını kaçırıp nükleer füze kodları için şantaj yapıyor başbakana.Yani tam bir curcuna.Biz ise; Amerika (-Delta Force), Rusya (-Özel birimler) ve İngiltere (-SAS) askeri olarak 3 farklı kulvarda Makarov’a engel olmaya çalışıyoruz.Hikayemiz budur.

Şimdide gelelim teknik kısma.İlk olarak grafikler tabi.Grafikler hikaye gibi MW2′den kalma yine.Hatta COD Black Ops.’ta bile daha kaliteli grafikler vardı.Oyun mekaniği hafif değiştirilmiş yine de.Karakter kodlamaları güzel ama ruhsuz.sadece ağızları hareket eden ve gözlerini bile kırpmayan NPC’ler.Çevre dokuları basit kaçmış ve patlama efektleri gerçekçi gibi duruyor ama biraz yaklaşınca hiç bir güzelliği kalmıyor (-davulun sesi misali).En azından COD’un en yeni oyununda olmaması gereken grafiklere sahip diyebilirim.Seslendirmeler gerçekten kaliteli,müziklerde güzel ortama uygun şekilde.Silah dokuları basit kaçmış onu da belirteyim sanki silikon kaplı gibi.

Teknik kısmı da belirttikten sonra sırada oynanış var.Yukarıda ki paragrafta da belirttiğim gibi grafikleri kötü (-iyi sayılır ama yakışmıyor COD’a) ama oynanışta ki dahilik kesinlikle bunun üstüne çıkıyor diyebiliriz.Özellikle Rusya Başbakanının özel uçağında ki bölümde havada kalma olayı çok etkileyici (-uzayda olsa bu kadar etkileyici gelmez o kadar yani).Artı olarak hikaye gidişatında ki etkileşimlerle de ve silah çeşitliliği (-özellikle de silah çeşitliliği yalnız silahlarda tepme olayı yok kesinlikle hepsi aynı) kesinlikle muhteşem olmuş.Zaten oyunda sıkılma ihtimaliniz çok düşük (-en fazla 4-5 saatte bitirebileceğiniz bir kısalıkta olsa da hikaye) ve silahlarla da aldığınız zevk katlanırken dahiyene eklemelerle de kreması da atılıyor oyunumuza.Yalnızca birimlerle sorun yaşayabilirsiniz.Dost ve düşman üniforma benzerliği çok fazla (-oyun tarihim boyunca dost ateşi ile en çok bu oyunda indirmişimdir kesinlikle takım arkadaşlarımı) ve de sivilllerde var ortalıkta çatışmanın ortasına atlıyorlar bir anda (-ölünce en son ki kayıta atıyor oyunu).Yapay zeka yerlerde sürünüyor diyebiliriz.Şöyle bir örnek vereyim; tam çatışma anında düşman bir anda sırtını dönüp geri koşmaya başlıyor.Hadi anlarım taktiksel geri çekilim denebilir ama bari açıkta çekilme ne bilim saklanarak sürünerek çekil ama ortada “beni vurun” tarzında koşması rahatsız edici.Onun dışında ise vurmaları gereken yerleri vuruyorlar genelde de.

Bir de bir kaç sorunu akıldan giderelim.”BF3 mü? MW3 mü?” Single hikayesi ile MW3 gerçekten muhteşem bir anda kendinizi kaptırıyorsunuz oyuna.Sıkılma yok kesinlikle ama BF3′te ki oyun motoru FrostBite2 ise en büyük farklılıklardan birini oluşturuyor.Gerçekten Ferrari ile Doğan arasında ki farkı belirliyor adeta.Yani sağlam hikayeli ve eğlenceli bir MW3 ya da sağlam grafikli bir BF3 var elimizde.Multi olarak bakarsak MW3′ü deneme şansım olmadı ama BF3′ün bu konuda da farklı olacağı belli zaten (-kesinlikle taraf tutmuyorum bu yazımda).

Sonuç olarak oyunumuz en iyi COD olmayabilir ama en iyi MW oyunu olduğu aşikardır.Kesinlikle denenmesi gereke bir oyun.

Grafik: 70/100
Ses: 80/100
Oynanış: 85/100

GENEL ORTALAMA: 78/100

Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Emre Albal
Corporal
Gönderiler: 139
Puanlar: 1890
graphgraph
[360] Call of Duty: Modern Warfare 3 6 Ay, 2 Hafta önce  
Puan çok düşük. Bu oyun en iyi CoD oyunu bu kesin. Ayrıca MW3 sadece grafiklerle yola gelen oyunculara bir ders niteliğinde. BF3'te mükemmel ancak o kadar reklam yapıyorsun, video yayınlıyorsun açıyoruz bakıyoruz oyunda single mod b*k gibi. Ne diyeyim. Ben oyunu beğendim. Biraz değil çok az bir puan. Grafiklere 70 demişsin. Belki çok bir değişim yok ancak oyunun grafikleri BF3'in grafikleri yanında kül olmuyor. Gayet güzel grafikleri var oyunun. 70 puan da grafiklere çok az. Kesinlikle haksızlık.

Bence puanlama şöyle olmalıydı:

Grafik: 8.8
Ses: 8.8
Oynanabilirlik: 9.0

Corona
Chief Warrant Officer
Gönderiler: 1304
Puanlar: 5036
graphgraph
Emre Albal yazan:
Puan çok düşük. Bu oyun en iyi CoD oyunu bu kesin. Ayrıca MW3 sadece grafiklerle yola gelen oyunculara bir ders niteliğinde. BF3'te mükemmel ancak o kadar reklam yapıyorsun, video yayınlıyorsun açıyoruz bakıyoruz oyunda single mod b*k gibi. Ne diyeyim. Ben oyunu beğendim. Biraz değil çok az bir puan. Grafiklere 70 demişsin. Belki çok bir değişim yok ancak oyunun grafikleri BF3'in grafikleri yanında kül olmuyor. Gayet güzel grafikleri var oyunun. 70 puan da grafiklere çok az. Kesinlikle haksızlık.

Bence puanlama şöyle olmalıydı:

Grafik: 8.8
Ses: 8.8
Oynanabilirlik: 9.0

BF3'ün senaryo moduna b.k gibi demenin iki sebebi olabilir;
1. Oyunu oynamadın ve sağda solda duyduklarınla konuşuyorsun
2. CoD fanboyluğunda sınır tanımıyorsun

BF3'ün "senaryosu" klişe olabilir ama single mod olarak kesinlikle iyi.

Oyunun grafikleri kötü, 2007'deki MW ile aynı grafikler. Sesler ise daha aşağısını hakediyor zira MW2'deki sesleri kopyalamışlar. MW3 kötü bir oyun değil kesinlikle ama oyunu kurtarmak için BF3'e çamur atmaktan başka şeyler de deneyin.

Emre Albal
Corporal
graphgraph
1.Ben CoD fanboyluğu yapmıyorum.
2.BF3'ü single oynadım bitirdim.

Oyunun grafik motoru aynı olabilir. Ancak kötü değil. Sende bunu kafana koy. Burada tarafsız bir yorum yaptım. Gir bak bakalım MW2'nin grafikleri , sesleri kaç puan almış? Anlarsın o zaman. Ezogelin çorbası...

Corona
Chief Warrant Officer
Gönderiler: 1304
Puanlar: 5036
graphgraph
Emre Albal yazan:

Oyunun grafik motoru aynı olabilir. Ancak kötü değil. Sende bunu kafana koy. Burada tarafsız bir yorum yaptım. Gir bak bakalım MW2'nin grafikleri , sesleri kaç puan almış? Anlarsın o zaman. Ezogelin çorbası...

MW2'nin aldığı puanlar benim umrumda değil. Zaten öyle olsa kendime ait bir görüşüm olmazdı. BF3 alanların %5'i bile senaryo modu için almadı ama apek çok kişi memnun kaldı.

Son yazdığın cümlelerden CoD fanı olmadığın (!) belli oluyor zaten.

lostburak10
Sergeant
Gönderiler: 179
Puanlar: 2069
graphgraph
Burayı da mı Cod FanBoy'lar sarmış.Battlefield 3'ün single moduna b*k gibi demek için ya oyundan anlamamak ya da fan boy olmak lazım ki sen de fanboysun zaten belli oluyor.BF3 kendini çok iyi geliştirmiş eskisi gibi aç multiyi oynayalım değil single oynarken de çok zevk alıyorsun bu kadar kısa sürede neler olabileceğini gösteriyor ha ben mw3 ü de beğendim yine oynanır ancak BF3'ün daha iyi olduğu subjektif değil de objektif yorumlarda belli oluyor.

%1 gerçekleşdiği zaman %99 dan büyüktür hafız.
Emre Albal
Corporal
graphgraph
Corona yazan:
Emre Albal yazan:

MW2'nin aldığı puanlar benim umrumda değil. Zaten öyle olsa kendime ait bir görüşüm olmazdı. BF3 alanların %5'i bile senaryo modu için almadı ama apek çok kişi memnun kaldı.

Son yazdığın cümlelerden CoD fanı olmadığın (!) belli oluyor zaten.

CoD fanlığı yapmıyorum lan. Anlamıyon mu? Ben sadece Puan çok düşük diom. Ezogelin çorbası.

Emre Albal
Corporal
graphgraph
lostburak10 yazan:
Burayı da mı Cod FanBoy'lar sarmış.Battlefield 3'ün single moduna b*k gibi demek için ya oyundan anlamamak ya da fan boy olmak lazım ki sen de fanboysun zaten belli oluyor.BF3 kendini çok iyi geliştirmiş eskisi gibi aç multiyi oynayalım değil single oynarken de çok zevk alıyorsun bu kadar kısa sürede neler olabileceğini gösteriyor ha ben mw3 ü de beğendim yine oynanır ancak BF3'ün daha iyi olduğu subjektif değil de objektif yorumlarda belli oluyor.

Burayı da derken neyyyi kastettiğini bilmiyorum. BF3'ün single modu b*k gibi. Açık ve net. Ben burada sizin karşınıza çıkıpta MW3 BF3'ten daha iyi mi diyorum. Anlamanız kıt galiba. Birde sen benim BF3'ü niçin aldığımı bilmeden konuşma. Ezogelin çorbası.

Archangel330
Master Sergeant
Gönderiler: 430
Puanlar: 1410
graphgraph
Emre Albal yazan:
lostburak10 yazan:

Burayı da derken neyyyi kastettiğini bilmiyorum. BF3'ün single modu b*k gibi. Açık ve net. Ben burada sizin karşınıza çıkıpta MW3 BF3'ten daha iyi mi diyorum. Anlamanız kıt galiba. Birde sen benim BF3'ü niçin aldığımı bilmeden konuşma. Ezogelin çorbası.

emre doğrusu seni bir arkadaşıma çok benzetim hakaretleriniz bile aynı

inceleme harika olmuş beklediğim gibi bir oyun. senaryoyu kim yapıyor merak ediyorum doğrusu.

kanaryam333
Staff Sergeant
Gönderiler: 279
Puanlar: 180
graphgraph
Bir dakika Burası Call of Duty Modern Warfare 3 tartışma konusu neden buraya BF3 WS CoD MW3 konusuna benzer tartışma açtığınızı anlamış değilim Cod la ilgili Görüşlerinizi yapın kardeşim BF3ile ilgili yapacaksanız başka başlıklar altında BF3 konusu var yapabilirsiniz yorum he ''ben her ikisinede yorum yapacağım '' diyorsanız ''BF3 mü MW3 mü diye bir başlık olması lazım yada ona benzer gidin orda yapın.

Üste gitSayfa: 1234567
Yetkililer: Alexander the Great

FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

TÜRKİYE STARCRAFT II LİGİ

Türkiye StarCraft II LigiBlizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

TÜRK FANTAZYA BİRLİĞİ

Türk Fantazya BirliğiTürkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye