Giriş
Merhabalar sevgili okuyucu.Dün sana Crysis'ten bahsetmiştim ya,işte o müthiş oyunun devamı çıktı.Hem de Crysis'ten sadece 10 ay sonra.Bu kadar kısa bir sürede yapılan oyun sence ne kadar güzeldir?Kötü diyorsan,sana bu önyargını kıracak bir inceleme sunuyorum.Buyur,alt satıra...
Gelişme
Tekrar farklı bir giriş (!) yaptıktan sonra incelemeye geçebiliriz.Üstte de söylediğim gibi bu oyun Crysis şaheserinin devam oyunu olmakla kalmayıp daha güzel grafikleri bize sunuyor.Oyun bir ek paket niteliğinde olduğu için pek fark yok ama oyuna yeni araçlar ve silahlar eklenmiş durumda.Ama oyunun en önemli yeniliği bu oyunda Nomad'i değil diğer oyundan tanıdığımız Sayko'yu kontrolümüz altına alacak olmamız.Nanosuit'te beklenenin aksine bir değişiklik yok.Yeni silahlardan bahsedeyim.Oyuna bir bomba atar ve mayın eklenmiş durumda.Ayrıca iki elle kullanılabilir makineli tabancalar eklenmiş.İlk oyunda dikkat ettiyseniz çift tabanca kullanırken ateş etmek için farenin sadece sol tuşuna basardık.Bunda farklı,sol tuş sol eldeki,sağ tuş sağ eldeki silahı ateşliyor.Benim bu ayrıntıyı fark etmem biraz zaman aldı.
Oyuna bir de yeni bir zırhlı araç tipi eklenmiş.Bu aracın tepesinde ilk oyundaki zırhlı aracın aksine bir minigun duruyor ve aracın zırhı çok daha kalın.Grafikler biraz daha güzel ama pek farkı yok.Yine etraftaki eşyaları fırlatabiliyoruz.
Ama bu oyunda adayı aklınızın estiğince gezemiyorsunuz.Eğer görev alanından çok uzaklaşırsanız yavaş yavaş canınız azalıyor.Ben bunu pek sevmedim açıkçası.Düşmanlar biraz daha akıllı.Söylenecek çok şey yok.Crysis'ten (Birkaç şey dışında) pek bir farkı yok oyunun.Ama yine de oynayın.
Sonuç
Özetlemek gerekirse,Crysis'ten çok farkı yok ama kaliteli bir FPS arıyorsanız,seçiminiz bu oyun olmalı.oyun süresi Crysis'ten daha kısa olması pek hoşunuza gitmeyebilir bunu da ekleyeyim.
Artılar
+Mükemmel grafikler
+Yeni silahlar ve araçlar
+Daha akıllı yapay zeka
Eksiler
-Çok kısa oyun süresi
-Daha fazla araç ve silah eklenebilirdi.
Okuduğunuz ve ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.Umarım okurken keyif almışsınızdır.