|
|
|
[PC] Half-Life 2 1 Yıl, 10 Ay önce
|
|
|
Half-Life 2
Gordon, neden konuşmuyorsun?
Çok düşündüm(!).Başlığın altına ne yazarsam hem komik hem de oyunla alakalı doğru dürüst bir şey olur diye.Sonunda Gordon Freeman'ın nam-ı değer esas adamımızın hiç konuşmadığını fark ettim.Tabii konuşmaz!Ben de o kadar yaratık görsem dilimi yutarım!Neyse...Hemen sizi şuraya alalım ve incelememize başlayalım.Sakın kumlara basma!(Oynayanlar bilir.)
"Senin neyine dünyayı kurtarmak dört göz?!"
Oyunumuz 1. oyundan devam ediyor(muş).Peki nasıl devam ediyor?Tıpış tıpış...Yani şöyle:
İlk oyunda Black Mesa adlı bir yer var.Black Mesa öyle bir yer ki Afrika'da yaşayan zencilerden daha çok bilimadamı var.Bu adamlar bir portal açıyorlar bizimle beraber;ancak işler istedikleri gibi gitmiyor.Portaldan canavarlar fışkırmaya başlıyor.Üstüne üstün birde bize geliyorlar ve elimize bir levye verip "Hadi abi kurtar bizi!" diyorlar(Tam olarak öyle değil ama insan öyle anlıyor.).
Ana hikaye aslında böyle.İkinci oyunun hikayesi ise...Ne siz sorun ne de ben söyleyeyim.Tamam yaa söyleyeceğim!
G-Man adlı amcamız bizi ilk oyundan sonra uyutuyor.Bizi uyandırdığında da dünya nerdeyse mahvolmuş.Yerde hamamböceği yerine kafamıza atlayan o küçük canavarlar var(Adı neydi onların?!) o derece!Zaten oyuna başladığınızda hemen o G-Man'in meğmeletsiz suratını ve çantasını görüyorsunuz.Size bir şeyler anlattıktan sonra birden kayboluyor.Öhöm...Nerde kalmıştık?Aaa!Evet hatırladım.
Bu sefer dünya canavarlardan çok daha büyük bir dertte.Yaşlı bir profesör amcamız yönetime el koymuş.Ona karşı çıkanlarada füzeyle yaratık yolluyor.Ama bunlar da bizim amcaya yetmiyor ve tekrar portalı açıp...İşte tam burada bende onun ne yapığını anlayamadım!
Bizde böyle bir yerde elimize levyemizi,üstümüze de zırhımızı tekrardan alıp hafifçe nostalji yaparak bu yaşlı amcamızı durdurmaya çalışacağız.
Tamam durduracağız ama nasıl?Gerekli silahlar ve bilgiler için benim isyancı dediğim insanların üssüne gitmemiz gerekiyor.Lakin bu üs bayağı uzakta.Gidiş-dönüş için de o kadar zamanımız yok.Sağolsun bir profesör amcamız ışınlanma makinesi yapmış.Yalnız biz onu kullanamadan o bozuluyor(Spoiler'a hayır!) ve bizde maalesef yayan gitmek zorunda kalıyoruz.(Belli bir mesafe sonra araç alıyoruz ayrıca.)
"Yaratıklardan gına geldi!Jet-ski'e binelim!"
Şimdi oyun Half-Life olunca,yapımcı da Valve olunca tabiiki de ufak tuhaflıklardan bir nebze de olsun alacak oyun.Yalnız tuhaflık dediysem hakaret manasında değil onlar oyuna zevk verdiği için ben tuhaf dedim.Neyse...Peki ne gibi "tuhaflıklar" var oyunda ona bir bakalım.
Oyunda ilk bölümleri geçtiğinizde zehirli sulara geliyorsunuz.Tabii buralardan uçarak geçemeyeceksiniz.Hemen oyun size bir araç veriyor suda gitmeniz için.Bu araç hurdalardan falan yapılmış,pas tutmuş jet-ski vari,karada da gidebilen bir araç.Ama oynaması o kadar zevkli ki...(Hele 10-20 metre yükseklikteki barajdan atlayınca..."
İsyancı üssü dediğim yer varya hani.Orada bize garip bir silah (Ragi... gun gibi bir şey adı.Amma unutkanım yahu!) veriyorlar.Bununla bir şeyleri çekip fırlatabiliyorsunuz.(Daha sonra gücü maksimuma çıkıyor ve insanları öldürebiliyorsunuz.)Ayrıca üstünde alev sembolü olan varilleri onunla çekip uzaktaki bir kalabalığa atıp onları yakması gibi fonksiyonlarda da kullanabilirsiniz.
Bunlar ve nicelerini oyunda görüp kullanabilmeniz mümkün.Hepsini yazmak isterdim ama onlarda başlı başına bir konu.Şimdilik bana göre en ilginçlerini yazdım.
Korkma,ısırmaz!
Oyunun en mükemmel kısmı ise atmosfer.İnsanları gördüğünüzde o umutsuzluğu ve çaresizliği görebiliyorsunuz.Askerlerin ne kadar pisliğin teki olduklarını anlayabiliyorsunuz.Ve en önemlisi de karanlık bir yerde giderken yaratık gelir mi endişesine kapılabiliyorsunuz.Yani Half-Life 2 atmosfer açısından benden tam notu aldı.
Ayrıca oyunda bazen bulmacalarla karşılaşıyorsunuz."Bulmaca derken?" gibi bir soru uyandıysa aklınızda hemen açıklayayım.Mesela bir kapı var ama siz ona ulaşamıyorsunuz.Hemen başka bir odaya geçip vanayı açıyorsunuz.Diğer oda su doluyor ve siz yüzerek kapıdan geçiyorsunuz.İşte böyle ufakça bulmacalarla karşılaşmak mümkün.Ama bazı bulmacalarda insanı zorlamıyor değil.
Velhasıl kelam...
Sonuç olarak Half-Life 2 kesinlikle alınıp oynanmalı.Gerek atmosferiyle,gerek silahlarıyla,gerek hikayesiyle beni benden aldı diyebilirim.Böyle oyunlar pek çıkmamaya başladı.Kıymetini bilin.
Half-Life 2
Artılar:Müthiş senaryo,mükemmel atmosfer,ilginç silahlar ve taşıtlar.
Eksiler:Bazı bulmacalar insanı zorluyor.
Not: 98
|
|
|
|
Son Düzenleme: 08/07/2010 16:49 Düzenleyen Rocko.
Benim tük haklarım saklambaç oynuyor,saklılar.İzinsiz alınamaz veya saklandığı yerden çıkartılamaz!
|
|
|
|
|
|
|
Bir şaheser, oyun dünyasını değiştiren; mükemmel, harikulade bir oyun. Başka ne denilebilir ki. Tüm zamanların en iyilerinden. Şimdi önüme koyulsa yine oynarım. Yine bitiririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu oyunu daha 4 yaşındayken arkadaş Medal of Honor'u kapatınca korka korka oynardım.ş.Ama ben oyunu 4 saat oynadım ama hiç ama hiç yaratık gelmedi karşıma.
|
|
|
|
Let the rain, wash away, all the pain of yesterday...
|
|
|
|
|
|
|
Nasıl gelmedi ? Ben yaratıklardan kaso ortamı yaratıcaktım neredeyse.Normalde Half Life da aksiyon doludur.
|
|
|
|
There might be a God, Clary, and there might not, but I don't think it matters.
Either way, we're on our own.
|
|
|
|
|
|
|
İncelemeyi yetersiz buldum ve beğenmedim...
|
|
|
|
"You killed me. I... oh no, wait. I guess I haven't killed you yet..." GLaDOS
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oyunu Online olarak oynuyorum. CS 1.6 yüklediğimde bu oyunda otomatik olarak geldi. Mükemmel bir oyun gerçekten. Online oynamanın zevkide bir başka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İnceleme Güzel Eline Sağlık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Game-KoliQ yazan:
Bu oyunu daha 4 yaşındayken arkadaş Medal of Honor'u kapatınca korka korka oynardım.ş.Ama ben oyunu 4 saat oynadım ama hiç ama hiç yaratık gelmedi karşıma.
İlk başlarda pek yaratık yok doğru.İlla yaratık istiyorum diyorsan seni "We don't go to Ravenholm..." bölümüne alalım.
+KaNaBu+ yazan:
İncelemeyi yetersiz buldum ve beğenmedim...
İncelemeyi biraz daha ayrıntılı yazmak istedim başta ;ancak hem uzun olup sıkıcı bir inceleme yapmamak hem de hafızamın biraz kötü olmasından dolayı az az değinerek anlattım.Yorumun için yine de saol. 
|
|
|
|
Son Düzenleme: 09/07/2010 16:15 Düzenleyen Eness.
Benim tük haklarım saklambaç oynuyor,saklılar.İzinsiz alınamaz veya saklandığı yerden çıkartılamaz!
|
|
|
|
|
|
|
Eness yazan:
[quote]Game-KoliQ yazan:
İlk başlarda pek yaratık yok doğru.İlla yaratık istiyorum diyorsan seni "We don't go to Ravenholm..." bölümüne alalım.
Ben ilerledim hala yaratık yok.Kafayı yiyeceğim ya.Bir tanesi çıksa ölüsünü bile deşeceğim ama yok yok yok.
|
|
|
|
|
|