Bildiginiz gibi BC2de cursor biraz problemlidir,nisan alirken cok fazla kayar 2 noktanin tam ortasini tutturamazsiniz birtürlü.
BC2'de nisan alma sistemini diger PC oyunlarindaki standart haline getirmenin yolunu buldum.
Anlatacaklarim kesinlikle Hack degil,kaldi ki ben bunu bir ay kadar evvel yaptim hiç PB disari atmadi,yani bu fair play cercevesinde kaliyor.Ve bunu sadece ben yapmiyorum,görece bilinen birsey bilen yapiyor
Önce herhangi bir degisiklikte bulunmadan önce My Documents/BFBC2 klasörünün
mutlaka yedegini aliyoruz.
Tabii ki BC2'yi islem esnasinda kapali tutuyoruz.
Gamesettings.ini dosyasini Notepad veya txt editorüyle aciyoruz:
Sensitivity0=
Sensitivity1=
Sensitivity2=
degerlerinin hepsinin karsisina 0.000000 yaziyoruz (tek sifir nokta alti tane sifir)
ayni dosyada yer alan:
Scheme0Sensitivity degerini de
0.05000 haline* getiriyoruz
bu degistirdigimiz deger oyun icindeki "base sensitivity" yani cursorun hizi icin temel deger.Oyun ici ayardaki sensitivity cubugunda gösterilen deger bunun üstüne ekleniyor! Ikisi ayri bu temel,oyun icindeki üstüne eklenen deger.
ve simdi yine ayni dosyada yer alan:
InputAcceleration=
degerini de 0 yapiyoruz
bu dosyayi kaydedip kapiyoruz
Simdi Belgelerim/BFBC2/input klasöründeki infantry.dbx dosyasini yine herhangi bir txt editörüyle aciyoruz
Su satiri aratin:
<field name="ConceptIdentifier">ConceptPitch</field>
Bu basligin altinda karmasik birtakim satirlar görülecek,korkmayin ve sonu söyle biteni arayin:
type="GameSharedResources.MouseInputActionData" **sonu böyle biten satir Mouse ile ilgili olan,sonu farkli biten digeriyle hicbir isimiz yok sadece sonu böyle biten satirlari degisterecegiz
Iki tane ayni biten satir olacak,bunlar altinda:
<field name="NormalizeInput">true</field>
satirindaki true olan yere false yazin
Ayni islemi su satirin altindaki
<field name="ConceptIdentifier">ConceptYaw</field>
sonu:
type="GameSharedResources.MouseInputActionData"
ile biten satirlar altindaki
<field name="NormalizeInput">true</field>
satirlarinda da uygulayin
Bu dosyayi kaydedip kapayin
Simdi Belgelerim/BFBC2/input klasöründeki land.dbx dosyasini herhangi bir txt editörüyle aciyoruz
infantry.dbx te yaptigimiz adimlari bu dosyadaki tipatip satirlar icinde uygulayacagiz yani yine:
ve
<field name="ConceptIdentifier">ConceptRoll</field> (Buraya dikkat ConceptYaw degil(ki zaten Yaw sadece infantry.dbx'te var)
satirlarinin altindaki sonu:
type="GameSharedResources.MouseInputActionData"
ile biten satirlar altindaki... anladiniz deminkinin aynisi
Bu dosyada ek olarak ayriyetten
<field name="ScaleValue">0.079999999</field> *** simdi bende bu rakamlar görünüyordu ama sizde farkli rakamlar olabilir burada,panik olmayin
satirindaki rakamlar yerine 1 yazacagiz (tek bir tane bir evet,0.01 degil düz 1)
dosyayi kaydedip kapiyoruz.
Simdi ise Belgelerim/BFBC2/input klasöründeki air.dbx dosyasini herhangi bir txt editörüyle aciyoruz (dananin kuyrugu bu noktada kopuyor cünkü helikopterlerin silahlarina ait sensitivity degerleri bunlar

)
önce yaptiklarimizdan farkli olarak bu sefer yanlizca
ve
<field name="ConceptIdentifier">ConceptRoll</field>
basliklari altindaki ScaleValue degeriyle ilgileniyoruz.
Bu degeri 100 yapiyoruz.
<NormalizeInput> degeri hava araçlari için zaten false olmasi gerekiyor eger degilse false yapin.
Simdi bunlarla ne elde ettik:
Yaptigimiz degisiklikler sonucunda inputtaki negative sensitivity degerini kaldirdik,böylece herhangi bir PC FPS oyunundaki gibi serbest nisan alma sistemi gelmis oldu
Bir baska sey daha anlatacagim bundan bagimsiz:
oyundaki bloom efekti cok abartilarak kullanilmis ve bazi makineleri gereksiz yere kasabilir.Bunu tamamen kapamak icin:
Belgelerim/BFBC2/settings.ini (deminkinin basinda game vardi bu öbürü) dosyasini txt editor ile acip:
Bloom=
satirini false yapiyoruz
Iyi oyunlar herkese