Naruto 12 yaşlarında küçük haylaz bir ninjadır.Vakti zamanında 4. hokage,köye saldıran 9 kuyruklu şeytan tilkiyi,köyü korumak için kendini de feda ederek tilkiyi bir bebeğin içine mühürlemiştir.Tabi bu bebek de Naruto.Çocuk kahraman olarak anılması gerekirken,herkes onu dışlar,nefret eder.Fakat bu Naruto'yu yıldırmaz sürekli kendini insanlara kanıtlamak için azimli bir şekilde çalışmaya ve kendini geliştirmeye başlar.Hiç arkadaşı olmayan çocuk,bu yolda ilerlerken bir sürü dost edinir ve adı yavaş yavaş her yere yayılmaya başlar.
Küçük bir giriş yaptım animeye,izleyin derim ben.Yanlız bir kaç notum olucak yeni başlayan arkadaşlara.Notlar;
1)İlk 135 bölüm,manga ile paralel gitmekte.Yani asıl hikayeyi bu 135 bölüm barındırıyor.Geri kalan 85 bölüm,doldurma bölümlerdir.Nedeni animenin 1 bölümünde,manganın 5-6 bölümünü kapsaması.Bu nedenle animenin manganın önüne geçmesinden korkulması.İzlemeyin demiyorum.Bu bölümlerde diğer karakterlerin derinliklerine iniliyor.Ama bi süre sonra bayabilir benden söylemesi.
Japonya'da gösterimi bitti.Kanada'da gösterimi devam etmekte.
2)Naruto Shippuuden animenin devamıdır.Artık Naruto biraz daha büyümüştür.Delikanlı oldu yani

.Bana kalırsa narutonun ilk serisi süperdi.Artık yavaş yavaş bozmaya başladı.Ama shippuuden de Naruto'nun kendini o kadar geliştirmesi insanı son derece heyecanlandırmakta.İzleyin derim.Bu seriye hala devam edilmekte.Ama Japonyada.Kanada daha 1. seriye devam ediyor.Bu arada 90. bölümlerden itibaren tekrar doldurma bölüm vermeye başladılar.Gittikçe sıkmaya başladı.
3)Animeyi ve mangayı birlikte götürün.İlk mangasını,sonra animeyi derim ben.Mangası 10 kat daha güzel animeden.Ama animesi daha detaylı.Daha önce manga okumadıysanız,ilk manganızda zorlanabilirsiniz.Konuşma balonları okumaya sağdan başlanır ve sayfalar sağdan sola doğru gider.
4)Bu anime hakkında temel yorumlarını yapıcak olursam.
Artılar:
+ Karakter bakımından oldukça zengin.Fakat isimleri ezberlemek zaman alıyor.
+ Naruto dünyası çok hoş.Teknoloji ve kültür iyi harmanlanmış.Ninja gösterileri de cabası.
+ Her yaşa hitab edebilecek bir anime.Bazıları çocuk animesi diyebilir.Bunu diyenler animenin a'sından anlamayan kişilerdir.
+ Opening ve Ending'ler müthiş.Özellikle de şarkıları.Bağımlılık yapabilir.
+ Kendinizi fazla kaptırabilirsiniz.Rüyanıza falan girebilir.
Eksiler:
- Bazı ekşınları dışında bölümler genellikle teaserdan(kişilerin-klanların-ve bir çok gereksiz bilginin açıklanması) oluşmakta.Ekşınlar da tam ekşın sayılmaz.Sürekli bakışmalar,konuşmalar ve yine tekrar bakışmalar.25 dakikanın 20 dakikası konuşma ve bakışma,5 dk sı ekşın.
- Naruto ve diğer karakterlerin genellikle küçük emrah tadında kişiler olması.Sürekli bi eziklik,yanlızlık,sahipsizlik duygusu sarıyor animeyi.Bu da son derece insanı bayıyor.
- Doldurma bölümler...Adamı öldürür sıkıntıdan.
- Fazla kaptırısanız kendinizi,kota aşımından gelicek fatura ve harcanan boş vakitler sonradan sizi üzebilir.
Bonus:
* Ekstra videolar,sinema filmleri,oyunlar alternatif eğlenceleri.Hepsinin ayrı bir tadı var.Soundtrack albümlerini bulup indirmenizi tavsiye ediyore.
NOT:Türkiye'de yayınlanma ihtimali çok düşük.Bu denli uzun bir seriyi yayınlayabilecek kanal yok.