Neredesiniz: Ana Sayfa İlk Bakış İlk Bakış Trine 2

LEVEL Online


Trine 2

Trine 2
Fantastik alemleri sever misiniz? Ben bayılırım! Bana şöyle rengarenk bir dünya, dokunuşlarıyla inceden inceye ruhu okşayan melodiler ve masalsı bir hikaye verin, can damarımı tutmuş olursunuz. Trine böyle bir oyundu benim için. Bir solukta bitmiş olması ve oynanıp bitirildikten sonra tekrar oynanması için bir neden kalmaması, önemli bir sorun değildi benim için. Onunla geçirdiğim keyifli vakitler ve masalsı yolculuk bana yetmişti ki zaten böyle bir oyun bulmak, benim için samanlıkta iğne aramaktan farksızdı. Yolculuğum bittiği zaman da üzülmedim; çünkü biliyordum o maceranın orada sonlanmayacağını. Bu yüzden Trine 2’nin çıkış haberine en çok sevinenlerden oldum. Bütün ekran görüntülerine teker teker baktım, bütün tanıtım videolarını birer birer izledim ve anladım ki Trine 2, bana aynı tadı tekrar verecek; hem de fazlasıyla...

Çiçeği burnunda yapımcı firmalardan Frozenbyte’ın gurur kaynağı oldu Trine ve aldığı övgüler de bunu hak ettiklerini gözler önüne seriyordu resmen. Bu destekle birlikte ikinci oyunun gelmesi muhtemeldi zaten ama Frozenbyte, Trine 2’nin çalışmalarına ilk oyunun hemen arkasından başlamıştı bile. Yeni oyunda hikaye aynı kalacak, yani Trine efsanesinin peşinden sürükleneceğiz yine; fakat hikayenin daha derinlerine ineceğiz bu sefer. Kahramanlarımız yine Warrior, Wizard ve Thief üçlüsünden oluşacak. İlk oyundaki oyun mekanikleri de yerini koruyor. Oyunu tek başımıza oynamak istediğimizde, bu üç karakteri birden kontrol edeceğiz ve duruma göre karakterler arasında geçiş yapabileceğiz. Düşmanları alt etmek için Warrior, daha çevik olunması gereken durumlarda Thief, çeşitli zorluktaki bulmacalar için de Wizard devreye girecek.

Trine 2

Her şey ne kadar da aynı görünüyor, değil mi? Hayır, durum sandığınız gibi değil; çünkü Trine 2, multiplayer lüksüne de sahip olacak. “Multiplayer” derken olayı büyütmeye gerek yok. Üç kişi, birer karakterin rolünü üstlenerek hikayede rol alabilecek. Bu noktada da ekip çalışması devreye girecek; çünkü oyundaki bulmacaları çözmek için beraber hareket etmek zorunda kalacağız. LittleBigPlanet misali... Tabii ki bu fonksiyonu kullanmak için illa ki yanınızda birilerinin olması gerekmiyor. Oyunu hangi platformda oynarsanız oynayın, online lüksünden de yararlanabileceksiniz. Frozenbyte, Trine 2’nin bu yönüne çok güveniyor ve oyunun multiplayer modunun, tek kişilik moduna nazaran daha eğlenceli olacağını öne sürüyor. Haksız da sayılmaz hani... Açıkçası ben, bu macerayı bir kez daha ama bu sefer başkalarıyla birlikte yaşamak için can atıyorum!

Frozenbyte, Trine 2 için elinden gelen bütün çabayı ortaya koymuş. Öyle ki ilk oyunda kullanılan grafik motoru, baştan aşağıya tekrar yazılmış. Böylece oyunun tasarlanan bütün yenilikleri için de zemin oluşturulmuş. İzlediğim videolardan ve karşılaştığım ekran görüntülerinden anladığım kadarıyla ilk oyuna nazaran daha canlı renklere ve daha canlı bir atmosfere sahip olacak Trine 2. Yine ilk oyundan sonra akılda kalan muhteşem müzikler de göz ardı edilmemiş. Frozenbyte’ın CEO’su Lauri Hyvärinen, bu konuda konuşmanın yetersiz kalacağını ama ilerleyen tarihlerde piyasaya çıkacak oyun içi videolar vasıtasıyla konuya açıklık getireceklerini belirtiyor. Oyunun yer alacağı platformlar konusunda da içiniz rahat olsun zira olası bütün platformlarda oynayabileceksiniz Trine 2’yi. Üstelik bütün platformlara aynı tarihte çıkacak ki bu tarih net değil. Sadece 2011’in ilkbahar aylarını beklememiz gerekiyor.

Rengarenk masal diyarlarında bir kez daha maceraya atılmaya hazır mısınız? Trine 2, Frozenbyte’ın titiz çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan ilk oyuna hayran kalan kitleye yeni bir macera daha sunmayı planlıyor. Fantastik alemlerden hoşlanıyorsanız, bu oyunu göz önüne alın derim.
Share
 

Yorumlar 

 
#1 eastblood 16-08-2010 17:42
Trine'ye yanlış hatırlamıyorsam sonradan Türkçe dil desteği gelmişti.
Acaba Trine 2 orijinal oyunda Türkçe dil desteği olabilir mi?
Alıntı
 
 
+1 #2 17-08-2010 15:07
İnsanı mest eden müzikler eşliğinde eğlenceli ve rengarenk bir dünyaya sokan çok şirin bir oyu ndu
Alıntı
 
 
#3 BirD0st 23-08-2010 16:28
Trine yi oynamıştım güzeldi inşallah buda güzel olur
Alıntı
 
 
#4 ısaac clarke 09-09-2010 00:20
Sabırsızlıkla bekliyorum
Alıntı
 
 
#5 111dede 25-12-2010 09:43
2011 girdik cikan oyunlara bak zombi olabiliceğimiz güzel senaryolu bir vahset oyunu cikarmazlar pc ye
Alıntı
 
 
#6 metothe00 29-04-2011 16:46
İlk serisinide oynadım buda güzeldir...
Alıntı
 
 
#7 05-05-2011 19:53
ben halen muziklerini dinliyorum süper bir oyun 2 side öle videolarını izledim harika ya :)
Alıntı
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile






FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

TÜRKİYE STARCRAFT II LİGİ

Türkiye StarCraft II LigiBlizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

TÜRK FANTAZYA BİRLİĞİ

Türk Fantazya BirliğiTürkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye