
Şu konu çok klişedir ve genellikle “Seks satar!” mantığı gibi neredeyse %100 işler: “Ya X ülkesi Y ülkesini işgal ederse?” Oyun piyasasında da ülkelerin güncel rekabeti, fantastik gelecek kurgularıyla yeni bir boyuta taşınıyor. Hep Rusya'nın ve ABD'nin birbirini işgal etmesinden sızlandığımı ve "Lütfen artık yeni düşmanlar bulun." dediğimi bazı yazılarımdan hatırlarsınız. Kaos Studios ve THQ, bunu duymuş olacak ki 2011'in ilk aylarında raflarda yerini alması beklenen iddialı Homefront için daha değişik bir komplo teorisi üzerine oyunun konusunu kurmuşlar.
Oyunun konusuna balıklama dalmadan önce Homefront’un sadece bu oyunun ismi olmadığını, aslında savaş zamanında kullanılan bir tabir olduğunu belirtmem lazım. Bir ülke ulusça savaşa girmişken sivillerin de askeriyeyi üretim, lojistik ve benzeri konularda desteklemesine "homefront" deniyor. Fakat savaş artık sivillerin bile kapısının dibine geldiğinde silahı kapıp kendilerini ve ülkelerini savunmaları bekleniyor. Daha şimdiden Homefront’un konusu hakkında kafanızda bazı ampüllerin yandığından eminim. Peki hangi ülke işgal ediliyor? Şaşıracaksınız belki ama ABD. Ve bu sefer işgalci güçler beklenmedik bir taraf; Rusya değil, Kore’nin tümü!
"Bunda bir yanlışlık var!" diyebilirsiniz; çünkü Kore ikiye ayrılmış bir ülke. 2011 yılından sonra dünya silahlanma yarışına girerken ABD, Kore’ye ültimatomlar yağdırıyor. Kuzey Kore başkanı Kim Jong ölüyor ve yerine oğlu geçiyor. İlk hedefi olarak Kuzey ve Güney Kore’yi birleştiriyor (Nasıl oluyor diye sormayın.), hatta ABD, buradaki destek güçlerini geri çekmek ve Japonya’dan bile geri çekilmek zorunda kalıyor. Böylece Japonya da Kore’ye bağlılığını bildiriyor. Kore, gücünü ülke ülke yayarken ABD, sıranın kendisine geldiğinin farkına çok geç varıyor. Uzaya gönderilen bir Kore uydusu, ABD’nin üzerinden geçerken görevi etkin hale geliyor ve bütün ülkeyi etkileyecek güçlü bir EMP şoku atıyor. ABD felç oluyor, ordusu dağılıyor ve Kore tarafından işgal ediliyor.
Kaos Studios beklenmedik bir işgal konusunu türü FPS olacak oyunda görsel olarak çok iyi yansıtacağını iddia ediyor. Şöyle ki bugün ABD’de bulunan mekanları yıkık dökük haliyle görebilecekmişiz. Oyun, Colorado’da başlayıp Pasifik kıyısında biteceğine göre bu bölgeler hep harap olmuş bir makyajla karşımıza çıkacak. Şahsen hiç Colorado’ya gitmediğim için firmanın bu iddiasını doğru olarak yansıtıp yansıtmadığını oyunu oynarken çözemeyeceğim ama aranızdan oraları gezenler olursa mutlaka doğrulayacaktır. Oyunun demosunun başında Hillary Clinton’ın konuştuğunu görüp oyunun bunun gibi sinematiklerle dolu olacağını sanmayın. Bölüm aralarında kısa görüntüler gibi şeyler olmayacak, bütün konuşmalar ve gelişen olaylar siz oyunu oynarken gerçekleşecek ve bitecek. Homefront bu şekilde sizi kendi dünyasına bağlamayı amaçlıyor.

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için
Blizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için
Türkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için
Türkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için
Yorumlar
umarım bir an önce çıkar
Ama ABD'yi yıkık dökük görmekte zevkli olacak bakalım :D
evet keşke kore güçleri olabilsek :D ama napalım :(