![]() |
|
StarCraft oynamış olanlar varsa aranızda “Tower Defence” furyasının ilk olarak SC sayesinde başladığını bilir. Son yıllarda ise WarCraft 3 için tasarlanmış sayısız “Tower Defence” haritaları download rekorları kırdı. Bunları niye mi anlatıyorum? Çünkü birazdan tanıtacağım NUD, başlı başına “Tower Defence” oyunu. Galiba artık bu “tower defence” oyunları mod olmaktan çıkıp başlı başına bir tür olacaklar.
Gelelim NUD’a, oyun adını düşmanları öldürmek için diktiğimiz “Nud” adlı taretlerden alıyor. Amaç ise düşmanları hedeflerine ulaşamadan yok etmek. Bunun için ise bir çok strateji uygulamak gerekiyor. Taretleri doğru noktalara kurmak dışında doğru noktada doğru taretin bulunmaması oyunu kaybettirebiliyor. 6 çeşit taretin içinden en fazla kullanılanı ise NUD’lar. Bu taretler ucuz olduklarındanlabirent yapmak için birebir, ayrıca upgrade edilebildiklerinden dolayı en avantajlıları. Fakat ilk bölümlerde bu taretler yeterli görünse de oyunda ilerledikçe diğer taretlere de ihtiyaç duyuluyor. Özellikle de zamanı geriye çeviren Warp taretleri çok iş görüyorlar. Warp’lar yanlarından geçen düşmanları geriye gönderiyorlar ve bu sayede diğer taretler düşmana daha fazla zarar verebiliyor.
NUD’u sadece mouse ile oynamak mümkün. Bütün ihtiyacınız olan menüler ekranın altındaki panelde mevcut. Fakat isterseniz klavyeden kısayollar ile daha hızlı bir şekilde oynayabilirsiniz. Hızlı demişken; klavyenizdeki “Page Up” ve “Page Down” tuşuyla oyunu hızlandırmak veya normal hızına getirmek mümkün.
Grafikler ise oldukça sade. Düşmanlar bazen yol üzerinde belli olmasa da taretler otomatik ateş ettiği için sorun teşkil etmiyor. Bölüm tasarımları da grafikler gibi sade fakat sadeliğine aldanmamak lazım. Her bölümde farklı bir strateji uygulamanız gerekiyor. Bir önceki bölümde kullandığınız taktikleri sonraki bölümlerde kullanmanın pek bir yararı yok.
Tower defence oynamayı seviyorsanız mutlaka deneyin derim; daha önceden hiç tower defence oynamamış olanlar içinse iyi bir başlangıç olabilir.
| Oyalanacak zamanınız var ve canınız sıkılıyorsa mutlaka deneyin; işiniz varken başından kalkamayabilirsiniz aman dikkat. | 8,0 |
| Ekran görüntüleri için tıklayın. |


Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için
Blizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için
Türkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için
Türkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için
Yorumlar